СГС гледа регистрацията на ПП като партия

Претенции към името има и кметът на Добрич Йордан Йорданов
Обновена: 5 авг 2022 13:04 | 5 авг 2022 09:00, Елка Василева
47
СГС гледа регистрацията на ПП като партия
Снимка: архив, БГНЕС

Софийският градски съд (СГС) ще гледа искането на "Продължаваме промяната" за регистрацията ѝ като политическа партия.

От формацията на Кирил Петков и Асен Василев подадоха документи за вписване в регистъра на политическите партии буквално в последния възможен за това момент, съобщи БНР.

"Продължаваме промяната" проведе Учредителното си събрание, пет месеца след като спечели последните предсрочни парламентарни избори. Началото на партийното строителство беше поставено на 15 април в Конгресния център в Пловдив.

Избрани бяха тясно ръководство - Изпълнителен съвет от 9 членове с мандат от 4 години, както и Национален съвет от 67 човека и със същия мандат.

Очаквано съпредседатели станаха Кирил Петков и Асен Василев.

"Много често ме питат каква е философията на тази партия. Много просто – да си подредим държавата, да изчистим и да направим така, че да искаме да живеем в България и да се гордеем с това", обясни философията на партията бившият финансов министър Асен Василев.

В последния ден от тримесечния срок за регистрация от "Продължаваме промяната" внесоха в Софийския градски съд документите си.

Въпросът е с какво име иска да бъде вписана формацията, тъй като към това, с което е известна в публичното пространство, претенции има и кметът на Добрич Йордан Йорданов.

Решението на СГС трябва да е факт до две седмици. То може да бъде обжалвано пред Върховния касационен съд. Цялата процедура отнема най-малко един месец.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Месец значи,че ще се явят пак с Настимир.
33
0
 
3
 
! Отговори
Кико преди 1 година
Но ако вие останете,ние(народа) трябва да се махаме от тук!
32
0
 
9
 
! Отговори
Малей преди 1 година
Тия успяха да фалират държавата още преди да са станали партия - това се казва бързина и техника - личи си отдалеч че са учЕни.
31
0
 
10
 
! Отговори
Dinosaurus преди 1 година
"Да си изчистим и подредим държавата"...коя държава, продажници нагли? САЩ, Канада, Австрия (където Кирето е фъснал с мама и тате, когато е бил на 13-14 годинки)? Или Хазковския вилает, дето тати Василев - катаджийчето дебнеше "нарушители" по храсталаците, преди да стане надзорник на пътни обекти? Та коя точно държава, тази дето "я няма" или задунайската губерния на Русия, бленувана от Чорапа и Корни?
30
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Продължаваме промяната Що за име? За да се продължи, трябва да е започнало. Кога е започнало? Кой го е започнал? Продължават промяната каква промяна искат да направят ... Какво ще променят? Логото на партията е като врата в поле. Закона е врата в полето и всеки може да я заобиколи
29
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Газовата криза ще им изяде главите.Напразно се надяват отново за Власт, самите те ще са страшно разочаровани и изненадани след 2 октомври. Пилците от Промяната (ПП) се броят наесен...
28
1
 
4
 
! Отговори
Сандо преди 1 година
тия ги пуснаха по пързалакат
27
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А сплотяващата баджанаците къде е??
26
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До. 28... Е 12 години .... Ако беше по голям, щеше да помниш какво крадене имаше преди това..
25
0
 
8
 
! Отговори
До28 преди 1 година
На това ли викаш *оправяне*?За шест месеца промяна България има двойно по голяма инфлация от Европа,хаосът в енергетиката и горивата е тотален следствие на което обедняването огромно,ами да си вземат промяната и да се пръждосват незабавно!
24
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Шайката продажници досега не бяха ли "партия"???
23
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия Радеви хрантутници още ли са на свобода
22
1
 
17
 
! Отговори
Ха ха преди 1 година
Тия мушенници и партия до сега нямали с редовна регистрацияИ ни управляваха една година няма такава дьржава
21
1
 
5
 
! Отговори
Добрич преди 1 година
Кмета на Добрич е от местна коалиция - ДБГ, НДСВ, ССД, Глас народен.
20
2
 
15
 
! Отговори
Има ли Още преди 1 година
Ба Лъ Ци, дето ще Гласуват за Тези или Машините вече са ПроГрамирани и няма Значение?!
19
1
 
13
 
! Отговори
Жертви ? преди 1 година
Сега трябва да изиграят стария номер - "Ние сме жертви на съдебната система". Игра го на времето царската партия при регистрацията на НДСВ, играха го и други.... Как се прави - подават се документи като умишлено нещо се пропуска и съда естествено блокира временно регистрацията... Започва един рев - колко са жертви, колко са добри, колко са различни и за това не искат да ги регистрират ... Да видим.... ама някои помним .... ;-)
18
1
 
16
 
! Отговори
До Анонимен 15 преди 1 година
Не си прав, българите издигнаха ПП от нищото до първо място в парламента, дадоха им голям кредит на доверие. А започнаха да "завиждат и злобеят", когато от ПП показаха, че не знаят какво да правят с властта, нарушават закони и конституция, самозабравиха се и взеха да се държат като единствените, дето са прави и трябва да става както те искат, без значение прави или не. Уж коалиция, пък останалите в нея научаваха за взето решения от тв. И не казвайте, че Слави им е виновен, сами си го направиха.
17
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Излиза, че всичко при тия е менте.
16
1
 
14
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
Кауш за Кирю и Асан! Корни - оръжейната кралица да я командироват при Путин, там я чака Наказателна колония - таман ще види що е то комунизъм :))))))))))))))))))))))))
15
1
 
2
 
! Отговори
Всъщност.. преди 1 година
До 5..не е от ГЕРБ. Победи Детелина Николова (ГЕРБ) на последните (ако не се лъжа и на предпоследните) избори. Но нямам представа какви претенции има за името ПП, не съм чувал за такъв негов проект/партия/организация.