Керемедчиев: Русия иска много по-приятелски ориентирани партии в НС

Изгонените наши дипломати – част от намесата в нашите избори
8 авг 2022 11:51, Елка Василева
69
Керемедчиев: Русия иска много по-приятелски ориентирани партии в НС
Снимка: архив, БГНЕС

Обикновено по дипломатически протокол гоненето на дипломати, след като вече са обявени едните за персона нон грата, става в рамките на няколко седмици. Руската страна се забави почти месец с реципрочната мярка, каза пред БНТ бившият зам. външен министър Милен Керемедчиев.

Още по темата
„Тази мярка освен това е доста мека и дори не е реципрочна, тъй като България не само че изгони 70 дипломати и служители, но и закрихме Генералното консулство на Руската федерация в Русе и намалихме като цяло броя на руските дипломати у нас“, обясни той.

По думите ме Русия не е направила това.

"Гоненето на 14 български дипломати - 4 дипломати и 10 технически служители, не е намаляване на общата бройка на нашата мисия в Русия. Това означава, че ние можем да ги заменим с нови лица, които да бъдат одобрени от руската страна. Т.е. няма толкова силна реципрочност", допълни Керемедчиев.

„Очаквах по-сериозна мярка, например закриване на нашето Генерално консулство в Санкт Петербург, но това не се случи. Нашите дипломати, които са обявени за персона нон грата, са в Екатеринбург, а България беше обявила, че ще закрие Генералното си консулство там и те щяха да бъдат изтеглени у нас“, обясни Керемедчиев.

По думите му мярката е мека, но е трябвало да се случи и влиза в цялата стратегия на Русия за намеса в предстоящите избори на България.

"За мен това е вмешателство във вътрешните работи на България, защото да се атакува правителство, което вече е в миналото и да се говори отново за дружбата между двете ни страни, показва, че Русия би искала в следващите избори да има много по-приятелски ориентирани към нея партии, които да влязат в Народното събрание", отбеляза Керемедчиев.

Той е категоричен, че работа на службите в България е да извадят на показ българските граждани, които са комуникирали и контактували с руските дипломати и са им подавали информация и да им бъдат повдигнати обвинения.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ама вообще не ме интересува , какво искали руснаците ! Сега като знам кой не харесват , ще гласувам за него!
62
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само едни и същи ли се изявяват с простотиите си
61
0
 
3
 
! Отговори
Предпочитам преди 1 година
Неприятелски партии към Русия!
60
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
какви партии ще има в българският парламент не е работа на русия въпреки това тя активно работи по партийните въпроси
59
3
 
7
 
! Отговори
П.К. преди 1 година
Влошаванета на традиционно добрите дипломатически и всякакви други отношения между ГИГАНТА В СВЕТОВНАТА ГЕОПОЛИТИКА - РУСИЯ И БЪЛГАРИЯ НОСИ САМО ВРЕДИ НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД. Платени клакьори драскат по форумите и не мислят за последствията от всичко това за випиющите нужди, за трагедиите през зимата и за всички несгоди, които очакват българите. Необходима е намеса на трезвомислещи политици, общественици и на БЪЛГАРСКИЯ НАРОД КАТО ЦЯЛО, за нормализиране на традиционно добрите отношения помежду ни.
58
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ама , защо трябва да се съобразявам какво искала Русия ! Я моля ,всяка жаба да си знае гьола !Ние казваме ли им как да живеят ?От години , руската агентура ни определя живота .За това сме най-бедни , защото ни спускат хора , които повече да ни вредят , отколкото да мислят за народа ! Я вижте , каква метаморфоза претърпя Радев ! Този сякаш са го подменили с двойник !
57
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз искам рашистан разделен на 28 малки държавици и рашкини за без пари !
56
9
 
3
 
! Отговори
Кокi преди 1 година
Аз не знам да има на света по демократична и миролюбива страна от русия която разнесе по света технологии,партииини секретари, натресе ни 1944г най демократичната партия която ни загради с бодлива тел от останалия свят и напуснахме страхотно.Но изглежда че тая система дойде насилствено и за това закономерно се срути.Но за родния червен *** други са виновни за срутването на този червен рай от който мнозина искаха да избягат ама кой те пуска.И сега тези *** ни предлагат алтернатива русия и к
55
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен"Интересно ми е когато САЩ изтребваха хиляди невинни хора" - това какво общо има с темата тук?
54
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Интересно ми е когато САЩ изтребваха хиляди невинни хора ВИЕ миротворците къде бяхте ? Защо не писахте ? Защото информацията ви беше предоставена така че да кажете да така е правилно.. !! И сега правят със вас същото предоставят ви информация че най големия виновник е РУСИЯ. Не не е РУсия а е изцяло вината на онези където не могат да определят пола си също и вината е най много от Америка които убиха милиони хора по света само и само да завземат парче земя или да печелят на чужд гръб
53
5
 
7
 
! Отговори
Олег засрами се преди 1 година
Навярно не обичаш своята Родина? !! Засрами се вече в Русия няма престъпност като преиди 20 години !! Преди е имало защото САЩ направи така че СССР да се разпадне. Путин взе една фалирала държава която хората пиеха и се бесиха защото нямаха пари за храна.. сега за 10-13 години е толкова напреднала че дори надминава един САЩ и всяка Европейска държава !!
52
9
 
7
 
! Отговори
Олег преди 1 година
Русия да си гледа собствения Батак и да не се занимавасъс суверенни държави Тия вечно искат не нормални неща ,да окупират,да тъпчат ,за да се чувстват и Империя.СССР нали беше ,но за нула време се срина
51
1
 
3
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
Всички Арийски държави - България, Швайцария, Бавария, Унгария и Иран са потомци на рода Дуло - потомци на Исус и Диана. В Иран до покоряването му от исляма народа е вярвал в Зороастризма - Звездите. Ние Българите сме ХОРА, играеме Хоро и пееме заедно в Хор в името на Бог Хор - Загрея(Слънцето) като се появи на ХорИсОнта на Връх ХорБел на Рилските Езета -(преименуван от исляма на Мусала) и затова сме ХорИстиЯне - Хора на Истината - Исус Христос!
50
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А САЩ кви партии искат а? Май искат такива дето да слушат и изпълняват разпорежданията безропотно. Няма значение, че това води до съсипване на нашата икономика и да отъняване на джобовете ни. Затова пък американците правят парички от нас.
49
16
 
10
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Русия никога не е искала и не е търсила приятели! На Русия са нужни роби или крепостни, които безпрекословно да изпълняват волята и да и се подчиняват. И когато ги опаше с нагайката да целуват с благодарност ботушите и!
48
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
АКО ПРЕМАХНАТ ДБ И БСП ОТ ПАРЛАМЕНТА БЪЛГАРИЯ ЩЕ СЕ ОПРАВИ
47
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Изгонените наши дипломати. мухахах аз на снимките видях едни обикновенни хора в обикновенни дрехи !!! Каква намеса какви глупости говори тоя прошарен мозък
46
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
*** вземи се скрий някъде !
45
4
 
1
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
Швайцария - Ария, Бавария - Ария, Унгария - Ария, България - Ария, Иран - Арийските народи на планетата Земя! Понеже ние Българите сме Боговете на Арийците на Балканите трябва да се поучим от Швайцарските Арийци. Швайцарските Арийци не са биле под Византийско, Османско, Руско Робство. Швайцарцарските Арийци са обединители, говорят три Езика и имат своя Вакута. Ние Българските Арии трябва да сме Обединители на Балканите, да запазим Българския Лев и приемем Швайцарската Конституция!
44
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сигурен съм службите, ако покажат българите контактували с американски дипломати и служители ще се видите много по-фрапантни неща и на много по-високо ниво ! Ноо... всичко показва, че сме се смирили като колония на САЩ !