Янев: В района на нашите доставчици друг газ освен руски няма

Според него е рано да се дава оценка на служебното правигелство
9 авг 2022 22:30, Нели Христова
107

"Фактите показват, че в рамките на приблизително 18 месеца правим четвъртите избори за последната година, което характеризира качествата на нашия политически живот и до голяма степен невъзможността да се търсят устойчиви решения", каза лидерът на "Български възход" Стефан Янев в предаването "Денят ON AIR".

Той съобщи, че имат варианти за предизборни коалиции и работят по всички възможни опции. Говорят с различни политически субекти, включително и с опции някои от тях да участват в предизборно коалиционно споразумение. По думите му идеята на "Български възход" е да не чертае червени линии, защото над 30 години се прави едно и също в политически план и чакаме различен резултат.

"Политическите визии за управление се свързват с разрушаване на нещо. Разрушаване на предходното. Без ясна визия за градивност и търсене на път напред. Мисля, че този дефицит е време да бъде преодолян и партия "Български възход" има амбицията да се фокусира върху този дефицит - да търсим градивното и общото като общество. Да намерим тези пресечни точки, които ни правят по-успешни и градивни", коментира Янев пред Bulgaria ON AIR.

"Ние плащаме по-висока цена на същия газ. Просто в района на нашите възможни доставчици и пазари друг газ освен руски няма. Неизпълнявайки съществуващия договор с "Газпром" до края на годината, има една клауза, която казва, че неполученото количество трябва да бъде заплатено и вероятно "Газпром" допълнително ще ни осъди и ще платим още допълнителна цена към тази надбавка, която в момента се калкулира и я плащат българските граждани и бизнес", изтъкна той.

Гостът подчерта, че грешките, допуснати от предходното правителство, вече акумулират допълнителен ресурс, който е в минус за всички български потребители и бизнес. Янев каза, че се говори за диверсификация от години, но не са на лице различни източници.

"Не мисля, че трябва да даваме оценки на служебния кабинет, защото той на практика работи от една седмица. Необходимо е време да се види посоката, в която работи този кабинет и какви се неотложните задачи и проблеми, на които търси решение. Несериозно е да се слага етикет на служебния кабинет и да се влиза в реторика дали има реваншизъм за определен сегмент от правителството", заяви лидерът на "Български възход".

Янев обърна внимание, че политиката и икономиката ни е свързана с ЕС. Според него България и Полша са били опитно зайче, получили сме първи шамарите и Европа се е преориентирала към схемата за плащане с рубли към сметката на "Газпром". Той отбеляза, че европейските политици са намерили прагматично решение.

"България като суверенна държава трябва да поддържа необходимото количество и качество въоръжени сили като член на НАТО. В този смисъл, защото влизайки в полемика какво трябва да се купува, влизаме в много тясно специализиран разговор, който достатъчно дълго е бил политизиран и няма нужда от допълнителна политизация в момента. Въоръжените сили на България са достатъчно закъснели по отношение на модернизацията", смята Янев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
6
 
6
 
! Отговори
Нямаме време преди 1 година
Да имаш държава е скъпо и незадължително нещо,така че ако на политиците им е трудно,закривайте държавата..ние робите ще се оправим!
26
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 42 Имам магазин примерно . Всеки ден идва при мен и си пазаруваш . Ама става нещо и не мога да обработвам банкови карти . И затова искам да се плаща само с банкноти . Ама ти идваш и ми казваш :" дай си ми еди какви си стоки , не е мой проблем ,че не можеш да работиш с банкови карти . Имам право да си взема , каквото си пожелая " Имам си карта , има пари в нея .Вземи си , колкото пари е необходимо " Ама проблемът е , че не мога да си получа парите ,
25
5
 
6
 
! Отговори
Помнещ преди 1 година
До 31 АнонимеН.Бъркаш нещата нещо аратлик! И времето на Яне Янев " шефа" на Ред,Законност и Справедливост! -:) И сегашното на генерал Янев,нямат,ама нищо общо! Тогава др Борисов го " пое" под крилото си Яне Янев! Тъкмо се беше " задомил" ако " помниш"! Тя тази млада булка пари иска! " Политика" работа и не върши! Та Яне от върл " противник" на Борисов стана негов " съветник"!-:((( Жалка работа! Та бъркаш имената и времето!
24
11
 
11
 
! Отговори
КИРО Е ЛЪЖЕЦ.... преди 1 година
НАЙ - ГОЛЕМИЯ ЛЪЖЕЦ, КОЙТО СЪМ ВИЖДАЛ НА ЗЕМЯТА.... СЛЕД НЕГО СА НИНОВА, БОЙКИКЕВ, РАДЕВ, ЯНЕВ..... ВСЕ ПАК СА СЛЕД КИРО.....
23
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ей го и тоя... в последните дни всички плъхове изпълзяха да си искат газпрома и рашистанските блата и кал, и да защитават руския интерес.
22
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 32Къде съм писал, че не искаме да плащаме?Напротив плащаме това което е по договор, а то е връщано моментално, защото не е в рубли.Този който не спазва договореностите е Русия. Впрочем това й е навик, тя никакви договори не спазва още от царско време, както са казали англичаните.. Договор с Русия, не струва колкото хартията на която е написан.
21
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Моладец Янев!! Ти Болгарский Богатир!
20
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До SOS 35 "Освен това скоро ВЕИ енергията ще измести нефта,въглищата,дървата и газа." 100-ина години не е много скоро , а може и повече
19
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 31 Добре , не знам дали е по план . Ако Запада продължава да им праща далекобойни оръжия , може след време и в Киев да има референдум . Идея нямам , дали това влизало в плановете на ВВП . Той си искаше Донбас и Луганск , ама скоро ще има референдуми в цяла Украйна май
18
17
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Без Русия няма оправия в България!!
17
7
 
11
 
! Отговори
SOS преди 1 година
Янев е руска *** и освен да превива гръб на Москва,друго не зная. Няма да допуснем вече руска енергийна зависимост. Светът не е само Русия. Та тя е само 16 милиона кв.км,а Светът е 148 милиона кв.км ,т.е 8 *** повече суша. И на тази суша(без Русия) има 4 пъти повече залежи на газ,далеч повече въглища и т.н. Освен това скоро ВЕИ енергията ще измести нефта,въглищата,дървата и газа.
16
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хайде Янев! Ти си на ход! Нужни са ни вече Умерени а не крайни политици! ПП не успя,защото където бръкна,спря кранчетата на паричен поток към другари от ГЕРБ с години лапане! Пренебрегнаха Газпром и ни казаха,че ще купуваме вече газ от " бутилки"! Пиар след пиар с Еврейчето зелено от Украйна! И откритата им Американофилска " политика" срещу Русия ни дойде в повече! Та идвай и поемай държавата след изборите. Срещу теб роптаят само Гербери и млади Американофили!
15
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 28 Не е ли малко нахално , да искаш да получаваш газ , без да плащаш ?
14
8
 
7
 
! Отговори
ДАААА преди 1 година
До Анонимен 5Русия е изкупила азерския газ за 50 г напред!Америка също копува огромни количества от Русия|нищо ;че на пуделите забранява|така ;че може и втечненият газ да е руски!
13
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Малее, дъртака лъже и маже яко!Първо не Ние сме отказали руската газ, а,, Газпром" спряха подаването, като ни уведомиха 12 часа преди спирането. Причината, че сме отказали да плащаме в рубли.Освен това България всеки месец превежда нужната сума по договора и тя е връщана обратно, защото нямаме сметка в рубли в,, Газпромбанк", изискване от руснаците, което го няма в договора с,, Газпром".
12
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много генерали-политици станаха. Тоя е поредния, който си мисли, че след като получи малко одобрение по време на служебния кабинет и вече парашутът в политиката му се е отворил. Явно там е хранилката. Дано хората не се залъжат за пореден път. Видяхме Воля, Атака, Възраждане и други малки партийки какво представляват. Истината е, че единственото, което ги интересува, другарите-политици, са хартийките.
11
12
 
2
 
! Отговори
аа преди 1 година
Янев , Кики и Коко бяха твои служебни министри и ти ги остави да рушат и крадат . Как да ти вярваме сега ?
10
11
 
9
 
! Отговори
Катя преди 1 година
Кирил и Асен се оказаха лош избор за управляващи. Съсипаха енергетиката.
9
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От Копейкин освен опашати русофилски лъжи друго няма да чуете!
8
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Алчните, безродни и скудоумни со росоиди напъват да занулят държавата и разорят народа, само за да си получат гранта и поста...