Янев: В района на нашите доставчици друг газ освен руски няма

Според него е рано да се дава оценка на служебното правигелство
9 авг 2022 22:30, Нели Христова
107

"Фактите показват, че в рамките на приблизително 18 месеца правим четвъртите избори за последната година, което характеризира качествата на нашия политически живот и до голяма степен невъзможността да се търсят устойчиви решения", каза лидерът на "Български възход" Стефан Янев в предаването "Денят ON AIR".

Той съобщи, че имат варианти за предизборни коалиции и работят по всички възможни опции. Говорят с различни политически субекти, включително и с опции някои от тях да участват в предизборно коалиционно споразумение. По думите му идеята на "Български възход" е да не чертае червени линии, защото над 30 години се прави едно и също в политически план и чакаме различен резултат.

"Политическите визии за управление се свързват с разрушаване на нещо. Разрушаване на предходното. Без ясна визия за градивност и търсене на път напред. Мисля, че този дефицит е време да бъде преодолян и партия "Български възход" има амбицията да се фокусира върху този дефицит - да търсим градивното и общото като общество. Да намерим тези пресечни точки, които ни правят по-успешни и градивни", коментира Янев пред Bulgaria ON AIR.

"Ние плащаме по-висока цена на същия газ. Просто в района на нашите възможни доставчици и пазари друг газ освен руски няма. Неизпълнявайки съществуващия договор с "Газпром" до края на годината, има една клауза, която казва, че неполученото количество трябва да бъде заплатено и вероятно "Газпром" допълнително ще ни осъди и ще платим още допълнителна цена към тази надбавка, която в момента се калкулира и я плащат българските граждани и бизнес", изтъкна той.

Гостът подчерта, че грешките, допуснати от предходното правителство, вече акумулират допълнителен ресурс, който е в минус за всички български потребители и бизнес. Янев каза, че се говори за диверсификация от години, но не са на лице различни източници.

"Не мисля, че трябва да даваме оценки на служебния кабинет, защото той на практика работи от една седмица. Необходимо е време да се види посоката, в която работи този кабинет и какви се неотложните задачи и проблеми, на които търси решение. Несериозно е да се слага етикет на служебния кабинет и да се влиза в реторика дали има реваншизъм за определен сегмент от правителството", заяви лидерът на "Български възход".

Янев обърна внимание, че политиката и икономиката ни е свързана с ЕС. Според него България и Полша са били опитно зайче, получили сме първи шамарите и Европа се е преориентирала към схемата за плащане с рубли към сметката на "Газпром". Той отбеляза, че европейските политици са намерили прагматично решение.

"България като суверенна държава трябва да поддържа необходимото количество и качество въоръжени сили като член на НАТО. В този смисъл, защото влизайки в полемика какво трябва да се купува, влизаме в много тясно специализиран разговор, който достатъчно дълго е бил политизиран и няма нужда от допълнителна политизация в момента. Въоръжените сили на България са достатъчно закъснели по отношение на модернизацията", смята Янев.


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Този още ли има усещане, че го подслушват?
76
1
 
7
 
! Отговори
Augusto Pinochet преди 1 месец
ПРАВ Е И ДА СМЕ ТОЧНИ, ЕРДУГАН НИ ПРЕДЛАГА ГАЗ КОЛКОТО ИСКАМЕ АМА РУСКИ НА БОРСОВА ЦЕНА БЕЗ ОТСТЪПКИ - И ЗАЩОТО СМЕ СЕЛСКИЯ ТАРИКАТ НА ЕС ЩЕ КУПУВАМЕ ОТ ТУРЦИЯ ГАЗ СЪЩАТА РУСКА ГАЗ.
75
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 64:Всички комунисти като Янев ще чистят тоалетните,а на другите комунисти,като Борисов,ще облизвате задните части.Нали за това мечтаете.Хайде,мийте си зъбките под звуците на "лека нощ деца".И без това скапаняшкия булгарпланктон прави непрекъснато това от повече от 30 години,докато от козяк вече са приготвили списъците с новите резултати от ..."изборите".Юруш оффсии,на ...ха-ха,"изборите".
74
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
фашизма му е изписан по тъмната физиономия, душа на уби.ец
73
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В района на спонсорите на "Български възход" определено друг газ няма.
72
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Типичен праволинеен военен.
71
4
 
1
 
! Отговори
Но комент преди 1 месец
Още един експерт ..
70
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Руско ***. България няма какви преговори да води с руснаците. Те просто не си изпълняват договора.
69
4
 
4
 
! Отговори
... преди 1 месец
... Генерале мой, я кажи какви удобни паралети има в сградата на ул. Козяк 16...
68
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Янев я кажи децата ти добре ли са след като ти ги назначи на държавни службички с пет цифрени заплати без конкурс и без стаж по на 24-26г и двамката.
67
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 42 Това е преформулиране на част от цитата на Бисмарк, извадена от контекста. Ето и пълния цитат:Не очаквайте, че веднъж възползвали се от слабостта на Русия, ще получавате дивиденти завинаги. Руснаците винаги идват за парите си. И когато дойдат - не разчитайте на споразумение, подписано от вас, вие трябва да се обосновете. Те не струват хартията, която е написана. Ето защо, с руснака е да играете честно или да не играете.С други думи, Бисмарк не е казал того
66
3
 
14
 
! Отговори
void преди 1 месец
Тоя като беше за малко във властта, се наака и си повярва, че снася златни яйца...
65
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
кирото с неговите министри да дойде сега от канада и да плати масрафа на бъркоча, който ни забърка.
64
4
 
10
 
! Отговори
янеФ suck dick преди 1 месец
товариш....свиквай, такива като теб това ви чака.
63
8
 
5
 
! Отговори
да да преди 1 месец
янев , само кирчо и нинова не знаят това :)
62
16
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако бяхме нормална държава всички комунисти като Янев щяха да чистят тоалетни. Рекламират ни руската газ, но истината е, че БВП на Литва на човек е 25.000 долара на година, а БВП на България на човек е 13.000 долара на човек. Явно литовците русофоби са глупаците, че внасят втечнен газ, а ние умни и красиви просперираме с руски газопровод.
61
7
 
18
 
! Отговори
Натовският генерал преди 1 месец
С Русия щял да работи.... Видяхме го.
60
10
 
11
 
! Отговори
Един Българин преди 1 месец
Някои младежи харесват мъже...няма лошо, но не и по отношение на крутични ресурси. Щом гъзпром не са ндежден доставчик ще намерим друг. Може да е на друга цена, но на гъзпром ще платим двойно (ако политиците са смотан-яци като Янев и Радев) така че май ще се окаже че всички други са по-евтини.
59
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 72"А, сметка в рубли в,, Газпромбанк" кой трябваше да открие, а? Зинзибар ли?" - в ръководството на ЕК, как да се заобикалят санкциите, ВСИЧКО Е описано. Чети бе про'с'так неграмотен!
58
24
 
18
 
! Отговори
Демократ преди 1 месец
Янев трябваше да остане премиер а не харвадските мушенници заради тях ще подкрепя вьзраждане