МВР пуска СРС-та срещу купения и корпоративен вот на изборите

Амбицията – да се установят тези, които стоят зад купуването на гласове
54
МВР пуска СРС-та срещу купения и корпоративен вот на изборите
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

МВР ще използва целия наличен ресурс срещу купения вот на изборите, включително специални разузнавателни средства.  Целта е да бъдат заловени и съдени хората, които стоят зад схемите за купуване на гласове. Това заяви служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев пред Нова телевизия.

„Полицията натрупа значителен опит. Амбицията на новото ръководство е да се установят лицата, които стоят зад купуването на гласове. Нашата цел е тези хора да си понесат отговорността. Това ще бъде истинската превенция. Ще впрегнем по-голям ресурс при употребата на СРС-та”, каза той.

Още по темата

„МВР не може да изсипе два автобуса с Жандармерия, да превземе ГКПП „Капитан Андреево” и да наложи ред там. Всяко действие на министерството, под мое ръководство, ще бъде мотивирано от изискването да се спазва законът. Пунктът е на държавата, отдаде се под наем на частно дружество. Между БАБХ и дружеството са възникнали редица взаимоотношения. Има издадени множество административни и съдебни актове. МВР не може да бъде арбитър в този спор. Актовете са наслагани един върху друг и компетентен орган да реши спора е съдът", обясни министърът.

„Мисля, че жалоните във външната политика, които се поставят, са далеч от противопоставянията, които се налагат напоследък в обществеността. Не виждам да се следва политика, различна от ангажиментите на страната ни, като член на ЕС и на НАТО. Всеки има различни виждания как да се провежда една политика. Не може всички правителства да имат еднакъв подход. Категорично жалоните са тези и не виждам те да не се следват. Напротив точно обратното е. Не бих участвал в нещо, което е против моите принципи”, поясни той.

По думите му вътрешното министерство е било длъжно да въведе ред на пункта, защото напрежението е ескалирало.

„Стигна се до заплахи. Двете страни се опитваха да решат спора на терен, а не в съда. Имаше моменти, в които там в едни и същи помещения имаше служители на БАБХ и над 30 лица, оторизирани от частното дружество”, каза още министърът.

Затова се наложило проверка на дописките които са издавани от директора на „Гранична полиция”.

„В края на 2021 г. в период, когато е назначаван новият директор на Агенцията по безопасност на храните, буквално от едната страна застава той, а от другата страна се сключва договор с пълномощник  още 10 години да се полза обектът. Тогава не е упражнен нужния контрол. Впоследствие юридическите действия на БАБХ не са докрай прецизни. Това доведе до ситуацията. Заедно с още няколко ведомство сме набелязали следващите правни стъпки, за да може проблемът да бъде решен”, каза още Демерджиев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още по темата: избориИван Демерджиев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
7
 
4
 
! Отговори
Супер преди 1 година
Супер, че не мина това за хартиените бюлетини. Изборите може и да минат честно, ако МВР успее да си свърши добре работата. Успех Демерджиев!
22
2
 
6
 
! Отговори
Връзкар преди 1 година
Който е "точен с парите" само той няма да получи СМС ! Гарантирано от получателя на парите -Демерджиев ! Тази куха лейка,Демерджиев, са го сложили , за да може Фигуранта да управлява всичко ! еееех, Българио , налазиха те военни, адвокатски,комунистически насекоми !!!
21
0
 
8
 
! Отговори
Ралица преди 1 година
А ЕКОНТА КОЛКО ПАРИ ДАДЕ ЗА ПОСТА МИНИСТЪР НА ТРАНСПОРТА ТОВА КАКВО Е И ХВАЛБИ ОГРООМНИ И СЕГА ТИХО СЕ ИЗМЪКНА НИЩО НЕ СВЪРШИЛ НИЩО ПОЗОР СТАНА БЪЛГАРИЯ ЗАКОНИ ДЪРЖАВНОСТ ИНСТИТУЦИИ НИЩО НЕ РАБОТИ МАФИЯТА ПРЕВЗЕ БЪЛГАРИ С ПРЕВРАТ И ФАЛИРА БЪЛГАРИЯ ВЕЧЕ 2 ГОД И НИКОЙ И НИЩО НЕ МОЖЕ ДА ГИ СПРЕ
20
2
 
5
 
! Отговори
Минихуйчо преди 1 година
Това мижаво адвокатче от Пловдив толкова се е взел насериозно, че коментира как не би арестувал Борисов ,ако бил той тогава министър ! Абе, г.н.идо адвокатска, кой *** те направи министът на МВР ??? Как може такова министерство да се управлява от адвокат ??? Та дори Пинокио може да е адвокат ! ( само дето и за това няма права).
19
2
 
4
 
! Отговори
МВР колапс преди 1 година
МВР кога ще пусне СРС срещу корумпираният изверг Старши Инспектор Емил Димитров от Бобов дол -този убива Българи по поръчка!.....Мирослав Германов
18
0
 
7
 
! Отговори
Ралица преди 1 година
А ЗАЩО МВР НЕ ИЗПОЛЗВА ЦЕЛИЯТ РЕСУРС СРЕЩУ КУПУВАНЕТО НА ДЕПУТАТИ РАШКОВ ГОЛЕМИЯТ КОМУНИСТ МИЛИЦИОНЕР МИЛИОНЕР С ДЪРЖАВНА ЗАПЛАТА С БАРЕТИ ДЪРЖАВНО ЗАПЛАТЕНИ ТИЧАШЕ ДА ЗАПЛАШВА ДА РЕПРЕСИРА МИРНИ ГРАЖДАНИ В ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ НО РАШКОВ НЕ РЕПРЕСИРАШЕ КИРО ГОРДИЯТ КУПУВАЧ НА ДЕПУТАТИ КАКВО СЕГА ЗАКОНИ ДЪРЖАВНОСТ ИНСТИТУЦИИ НЯМА
17
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А нелицензираните машини къде са? Нали намериха за един ден 180 нелицензирани машини, а на другия ден изникнаха като гъби още 228 машини без лиценз? А онези 28 кашона с 20 000 флашки в склада на летището? За врабчета ни вземаха.
16
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Стармето ит Еконт дето даде 300 000 лв и стана министър от Пидмяната него кой ше го разследва?
15
0
 
3
 
! Отговори
Давай! преди 1 година
Ама ти знаеш за някой депутат, че е бил купен ли? Тичай бързо в МВР и Прокуратурата, подай сигнал. Имаш пълна подкрепа.
14
0
 
4
 
! Отговори
перко преди 1 година
Мижи да те лажем!!! !
13
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз бях точен с парите, нали Демерджиев?
12
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Купуването на депутати също е престъпление. 1 депутат влиза с 10 000 гласа. Като купиш 6 депутата директно купуваш 60 000 гласа. Кой ще разследва покупката на депутати?
11
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тройна и четворна е увеличена престъпността при управлението на Подмяната с министър Бойко Рашков пияницата.Срещу тива трябва да има СРС та!
10
1
 
5
 
! Отговори
Избори 10, 2022 преди 1 година
Купуването и продаването на гласове е престъпление.
9
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хахахахаха. Превръщат ви в полицейска държава, а вече и ви информират за това. Впрочем, колко от СРСтата ще се използват за подслушване на политически фигури които кандидат-диктатора Радев смята за свои опоненти, под предлога, че се разследват "изборни измами"? Да не забравяме челния опит с Русия, където политическите противници на свръхкопрумпирания Путин, се оказват с обвинения за ... корупция.
8
0
 
10
 
! Отговори
Ха ха ха преди 1 година
А за купуването на депутати, защо не пуснахте срс-та.....???
7
9
 
2
 
! Отговори
Браво преди 1 година
Дано да успеете да го ограничите. Успех МВР!
6
3
 
2
 
! Отговори
негласуващ преди 1 година
Пуска...таратанци!Те месец преди изборите разнасят куфарите с парите из маалите!Нали ги виждам тука в нашенския изцяло Цг район!А отговорниците им даващи парите стоят цял ден пред изборните бюра,опъват софрите с ядене,пиене и кечеци и следят кой е гласувал !Мижи да те лажем!Аз за това по избори не ходя!Като ги направят платени за всички-тогаз!
5
0
 
10
 
! Отговори
Minuva42 преди 1 година
И привикването на депутати в джипове на "бизнесмени" да проверят :)
4
5
 
2
 
! Отговори
Евала преди 1 година
Браво, купуването и продаването на гласове е престъпление. Вижте какво можете да направите и с корпоративния вот, където шефове на заводи задължават работниците си да се гласува под строй.