Сандов: ДБ и ПП трябва да се обединим за вота

"Служебният кабинет не трябва да променя геополитическата ни ориентация"
63

По-малко от 2 месеца остават до поредните предсрочни парламентарни избори у нас. Самостоятелно или в коалиция с ПП ще се явят на вота от "Демократична България".

"С "Продължаваме промяната" имаме най-много пресечни точки, най-близки сме като виждане за развитието на страната ни, от гледна точка на това, че сме по-модерни, ориентирани в посока ЕС и НАТО. Виждаме, че в служебното правителство продължават да стоят на дневен ред дали това е правилният път за България. За нас това е единственият път и това дава гаранции за развитието на нашата държава", коментира бившият министър на околната среда и водите и вицепремиер Борислав Сандов в "България сутрин".

Още по темата
По думите му е добър ход да съберат сили и да направят синергия не само с "Продължаваме промяната", но и с други по-малки или по-големи формации, с които да се борят за първото място. Според него "Демократична България" имат идеята, че тя трябва да е отворена и за хора, които не са задължително партийно ангажирани.

"Демократична България", заради появата на "Продължаваме промяната" миналата година, стигна до своя минимум и на последните избори беше най-малко представена. Според мен, а и социологическите данни показват, че ние сме възстановили част от това доверие точно заради нашата последователна и принципна работа. Тримата министри, които бяхме в правителството, бяхме от най-успешните", каза още Сандов пред Bulgaria ON AIR.

Според него бившата управляваща коалиция е била неизбежна. "Ако ние бяхме завъртели страната в още едни парламентарни избори миналата година, то ние щяхме да уязвим нашата държава. А и видяхте колко много необходими промени в законодателство трябваше да се направят",", смята бившият министър на околната среда и водите.

Според него енергийната криза е възможно да създаде пречки след изборите, а "Демократична България" има по-различна позиция, когато става въпрос за Русия и "Газпром".

"Въпросът с газа трябва да се решава на ниво пазар, а не толкова на ниво държава. Разбирам, че ситуацията е такава, че държавата трябва да участва в тези въпроси, за да не уязви цялата икономика и да гарантира доставки на газ. Такива могат да се гарантират, след което би трябвало пазарът основно да работи", добави гостът.

Сандов смята, че най-доброто решение е диверсификация на газа - преминавайки към възобновяеми енергийни източници ще скъсаме зависимостите. Той даде пример, че "Топлофикация София" може тотално да се диверсифицира от вноса и използването на газ чрез внедряването на технологиите на геотермална енергия, на която в София е изключително богата.

Сандов обърна внимание, че ЕС е единен и ще намери решение, а ако ние решим да бъдем втори троянски кон след Унгария, то още по-лошо за нас. Гостът подчерта, че нашето място е в ЕС.

Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
1
 
! Отговори
Малинов преди 1 година
Много се надявам, че Сандов няма да има повече възможност да взима решение, от които да зависи бъдещето на България.
35
0
 
1
 
! Отговори
Тишо преди 1 година
Тоя трябва да повиси още в някой асансьор и да преосмисли нуждата от коалиция с ПП
34
0
 
0
 
! Отговори
Владо преди 1 година
ДБ са като някакви нахални просяци в момента, но неприятни и избягвани от всички
33
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен гербер преди 1 година
Сандов ако имахме действаща прокуратура, може би щеше да си съден за държавна измяна
32
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Г-н Сандев,вие от ДБ с вашата два ТИР-а партия сте свикнали да се присламчите към някоя партия и сетне като мушики да дълбаете гостоприемника. Преди така хързулнахте ГЕРБ, на тези избори ИТН и БСП, но вече няма балами. Гласувайте сами, не правете коалиции като пиявици. Мисля, че ПП няма да се хване на въдицата, а с ГЕРБ съюз е изключен. Носете си кръста.
31
1
 
4
 
! Отговори
Васил преди 1 година
Много им хареса на ДБ да блажат в управлението и пак им се иска!
30
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никога вече ПП на власт!
29
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо спря АМ Струма, бе зелен талибан?
28
1
 
4
 
! Отговори
Пурко преди 1 година
Иска ви се ,но няма да ви се получи.Този път заедно с Ристю оттичате в канала
27
1
 
8
 
! Отговори
н2о преди 1 година
И ще го направят, защото знаят, че това е единственият им шанс да влязат в следващия парламент! -)))
26
1
 
17
 
! Отговори
Майора преди 1 година
Абе Сандов какви успешни министристе? Ти не направи нищо и блокира доизграждането на "Струма" вследствие на което освен че ще загубим средства ще загинат и доста хора!Аколкото до Сашо кеша видяхме как стопят нещата с газта! Ясно е че може да има обединение на бивши комунисти с техните наследници , но няма никакви еднакви цели !
25
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сандал войвода, заради теб няма да имаме магистрала Струма още 10 години. И хора ще продължат да катастрофират....как не те е срам.
24
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хленчене "ама аз трябва да съм депутат, защото не мога да работя нищо".
23
5
 
4
 
! Отговори
123 преди 1 година
само прости коментират тука, бря. ИТН умре, забравете.
22
1
 
15
 
! Отговори
До Сандо преди 1 година
Обединете се и се гушнете освен с Пълен Провал а и със Няма такава партия и с Мама Мая и с Хаджигенчо и Бабишкян и вие от ДЕ Е БЕ заминавайте на Прайда да си се уважите. И не се появявайте в парламента. И без това никой няма да гласува за вас.
21
1
 
13
 
! Отговори
ако преди 1 година
знаеш колко псувни отнасяш на секунда от всички минаващи през дефилето на Струма ще се скриеш в миша дупка. Ако някой пострада в този участък ще ти тежи на съвестта ако изобщо имаш такава.
20
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всички куфари без дръжки търсят някой киролен да ги носи!! Да бяха грантове да им ги дадат и да влезнат, ама пусти народ не ще да ги избере тия мошениици!
19
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Обединявайте се, съюзявайте се, защото иначе няма да има депутатски заплати. От депутатските кифтета глава не боли.
18
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
продажните *** от ДБ и ПП сега ще се обединяват защото народа ги усети че са върли антибългари- онова генералче дето по телевизията рече - българшина да глиеда евроатлантиеческите ценности а не хладилника - безкрайно нагли продажници- живуркат на гърба на българина а слугуват на краваршингтон
17
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
когато си с обратна ориентация никои кабинет не може да ти помогне сандов