Ако осигурим зърно на Алжир, ще ни дадат природен газ

Панев: Съвместно явяване на вота на ДБ с ПП е в интерес на България
10 авг 2022 21:56, Анисия Иванова
59

Посредници купуват газ от "Газпром" и го продават на "Булгаргаз" с 30% надценка.

Прозрачността в чувствителни сектори като енергийния е изключително важна. Правителството и "Булгаргаз" трябваше да бъде проинициативни и да предоставят цялата информация. България трябва да работи по диверсификацията си, така че да не внася от определен източник, а да има избор. Вчера се върнах от Алжир, имаме възможност да внасяме природен газ от там. Те имат резервни количества. Това заяви бившият депутат от "Демократична България" Владислав Панев в ефира на "Денят ON AIR".

По думите му в момента Алжир има проблем със зърното, а България е част от решението.

"Ако им осигурим зърно, те ще ни осигурят природен газ", поясни Панев.

В отговор на въпрос дали "Демократична България" ще се включи в протестите относно подновяването на преговорите с "Газпром, Панев отговори положително и осъди "минорния тон" на служебния кабинет по отношение на интерконектора с Гърция.

Депутатът бе категоричен, че в момента българската енергетика е в изключително добро финансово състояние, тъй като заради високите цени на тока държавните и частните компании правят милиардни печалби.

Той коментира потенциалните коалиции в следващото Народното събрание и различията на "Демократична България" и БСП по отношение на газовата криза.

"Важното и според мен, и според професор Румен Гечев, е да има алтернативи на газовите доставки, диверсификация. Ако в бъдеще газът от Русия се окаже по-изгоден, аз не виждам причина да не внасяме", подчерта депутатът.

От думите на Панев стана ясно, че потенциално съвместно явяване на изборите между "Демократична България" и "Продължаваме промяната" е в интерес на България.

"Не виждам как бихме могли да направим компромис с ГЕРБ на този етап, тъй като сме от двете страни на барикадата. Идеологията им, която наблюдаваме през последните 12 години, е, че имат едни близки до тях хора, печелещи на гърба на всички останали. Нашата е върховенството на правото", подчерта той.

Панев обобщи, че ДБ няма проблем да се яви сама на избори.

"Коалиция между нас и "Продължаваме промяната" би дала ясен избор за кого да гласуват на гражданите. Това със сигурност би ни направило първа политическа сила", заключи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
2
 
! Отговори
Находчиви преди 1 година
БЪЛГАРСКИ ПРЕДПРИЕМАЧИ ВЪВЕЖДАТ БРАУНОВИЯ ГАЗ В ПРОИЗВОДСТВОТО, ОТКРИТИЕ НА ВЕЛИКИЯ БЪЛГАРИН ИЛИЯ ВЪЛКОВ
41
1
 
4
 
! Отговори
Не на руския газ преди 1 година
Най-скъпа е руската кървава газ!!!
40
2
 
1
 
! Отговори
Гост преди 1 година
ама на какви пари ще го вземем ?защото ако цената е пазарна можем да го купим отвсякъде
39
0
 
5
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Зърно има да нахраним три Българии. Да сключват тази сделка и да се приключва сагата. И без това цените на борсата падат.
38
0
 
7
 
! Отговори
Иванов преди 1 година
Ами какво чакате имаме зърно достатъчно правете договор за газ и да се свършва вече че ми писна телевизиите от сутрин до вечер само за газ да говорят и дъвчат едно и също
37
6
 
4
 
! Отговори
АКО преди 1 година
Ама ако-то мирише.НЕ НИ ПИПАЙТЕ ЗЪРНОТО *** НИЕ ГАЗ СИ ИМАХМЕ ОТ КЪДЕ ДА ЗАРЕЖДАМЕ НА НИСКИ ЦЕНИ.СЕГА ЕВРОГЕЙСКИЯ БАРДАК ДА НИ ОСИГУРИ НА ЦЕНАТА НА КОЙТО ГО ПОЛУЧАВАХМЕ ОТ ГАЗПРОМ ЗАРАДИ ГЛУПАВИТЕ ИМ САНКЦИИ КОИТО ПРОРАБОТИХА В ОБРАТНА ПОСОКА
36
3
 
0
 
! Отговори
Проверете срочно преди 1 година
Една от диверсиите за които предупреждаваха ако дойде BIDEN на власт беше точно тази..Ще ударят благото на Европа и Русия съвместно използване на огромните газови находища.. СТАНА - сега трябва да се докладва КОЙ Е ПОДСТАВИЛ ПУТИНОВ И ЕЛЦИНОВ НА ВЛАСТ В КРЕМЛ.КОЙ нареди на Кремл да удари с военен терор народа Украйна.. НЕ БАндеровците а Руско говорящите славяни..
35
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Посредници купуват газ от "Газпром" и го продават на "Булгаргаз" с 30% надценка.""В отговор на въпрос дали "Демократична България" ще се включи в протестите относно подновяването на преговорите с "Газпром, Панев отговори положително" .. .. Значи подкрепяте да се купува през посредници с 30% надценка ,а не директно от Газпром ???? И това ли ви е диверсификацията ? Не купуваме от един източник ,от няколко посредника ,които купуват от един източник ? Умно ,много умно .
34
3
 
3
 
! Отговори
haha преди 1 година
Къде ще го разтовариш този газ, и на каква цена ще дойде франко границата????Или лакърдия да става. Аман от псевдо "експерти".
33
1
 
0
 
! Отговори
Грабят милиарди преди 1 година
Иначе подставени на власт в София ограбват в момента десетки милиарди с нарочно завишени цени на горивата и тока.. МВР Да докладва кои поименно ограбват Българския народ и бизнес.. ЗНАЕЛИ ГИ според официални изявления ..Напомнят че БОрисов ограби десетки милиарди вкл за газопроводи до Сърбия без да договори и един цент за БЪлгария..Сега грабят десетки милиарди за газопроводи за които НЕМА ГАЗ>> Ако Азербайджан дава ефтин газ ЩЕ ГО ВЗЕМА ТУРЦИЯ>>
32
3
 
0
 
! Отговори
Спасявайте народа преди 1 година
АЛО Войната се води срещу Еввропа ..Целта е блокиране на доброто сътрудничество между Русия и ЕВропейските страни..Ползват се подставени на власт в КРЕМЪЛ Които НЕ СА РУСНАЦИ.Подставените лица в Кремл водят война срещу населението на Украйна с цел максимални санкции срещу Руската федерация и Беларусия.. ГАЗПРОМ е фирма доставчик и НЕ е ЧАСТ ОТ престъпниците водещи терора по заповед от САЩ,..
31
6
 
8
 
! Отговори
Вьзмутен преди 1 година
Сьщите тия костовисти от - дб изнесоха зьрното за да го янесьт на по високи цени с печалби за техните фирми прес 97 по времето на костовКойто от тях да лежи -10 г все ще са малкоСега гласят явно сьщата далавера
30
3
 
10
 
! Отговори
перко преди 1 година
Панев, цялата ви идеология е: Крадеца вика, дръжте крадеца, а сега бегай за селфи с Шиши!
29
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вие в склада на ДБ колко пшеница имате? И колко процента от общата пшеница на държавата ви се полага? Тогава защо тичате на протести пред Президентството и искате ген.Радев да осигури пшеница на Алжир срещу газ? Идете при зърнопроизводителите и си поискайте житото, което е ваше и го заменете с natural gas. Вие я карате като Зеленски - нищо полезно като депутати не сте произвели, но искате да командвате държавата, нагли празнодумци.
28
10
 
3
 
! Отговори
пуйката преди 1 година
Дано вземат доста гласове обединени,че на Бойко ще му трябва яка опора като прави кабинет.
27
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя връща България в първобитния строй - дай ми мляко, ще ти дам меча кожа! Толкова ли няма стоки развита България, които да продаде на Алжир та на обменни начала! Ами ако не искат зърно, а машини? Това са управляващите на България мислят само за заменки - апартаменти срещу зърно или срещу газ, глина или нещо подобно! Не се коркайте, толкова им е умствения капацитет на управляващите! А сега мислете кой ще избирате през есента!
26
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
България без газ няма да остане защото тогава и западната ни съседка ще има проблем
25
0
 
7
 
! Отговори
до Анонимен 28 преди 1 година
Мая .М е една *** която обича софрата и стилните дрежки типична подкупна личност и то меко казано така че си налягаи парцалите ***
24
2
 
8
 
! Отговори
Възбудено Дилдо преди 1 година
Владислав Панев = Владо Кузов и също толкова тUп и мазен.
23
2
 
13
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Да ... а ако осигурим дърва на исландците, те ще ни дадат природен газ също. Дали не е време за нов народен съд и такива продажници да виснат?