Маркет линкс: Шест партии влизат в 48-ото Народно събрание

ГЕРБ-СДС ще са първа политическа сила, ИТН - извън парламента
10 авг 2022 20:15, Анисия Иванова
357
Маркет линкс: Шест партии влизат в 48-ото Народно събрание

Шест партии влизат в 48-ото Народно събрание. Това показват данните от национално проучване, финансирано и реализирано съвместно от bTV и "Маркет линкс", проведено сред 1020 пълнолетни граждани в периода 30 юли–5 август по методите на пряко-лично интервю и онлайн анкета.

Според изследването ГЕРБ-СДС са първа политическа сила. Те събират 22,4% от заявилите, че ще гласуват.

"Продължаваме промяната" са на втора позиция с 19,1% подкрепа. Следват ги ДПС с 11,5%. БСП събира 10,9 на сто подкрепа. "Възраждане" е на пето място - с 8,4 процента. С десета по-малко е резултатът на "Демократична България" - 8,3 на сто. Това са нагласите сред гласуващите.

Според допитването под прага за влизане в 48-ото Народно събрание, но близо до границата е "Български възход" - с 3,9%, "Има такъв народ" събира 2,8 на сто.

Не малък е процентът на тези, които все още не са решили за кого ще гласуват. А ето каква е и мобилизацията за изборите.

Ако в неделя има избори 49% заявяват, че със сигурност ще гласуват, колебаят се 14 на сто. 13% със сигурност няма да упражнят правото си на вот.

------------------------------------------------

Проучването е финансирано и реализирано от bTV и "Маркет линкс", проведено сред 1020 пълнолетни граждани в периода 30 юли–5 август по методите на пряко-лично интервю и онлайн анкета.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


357
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
169
9
 
7
 
! Отговори
Колкото и да ви е преди 1 година
мъчно, бастуни,П П ще бъде първа политическа сила ! Да си го набиете впразните тикви !!!
168
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Западът инвестира над 100 млрд в Украйна, но всичко се калкулира и когато Украйна спечели и Русия загуби, ще се върне на печалба. А ако Украйна загуби тогава какво правим?
167
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия вече е завзела територии в Украйна с полезни изкопаеми за 12.4 трилиона долара според Washington Post. 60% от въглищните залежи, 20% от газовите и 40% от залежите на метали. А освен това в Украйна има едни от най-големит залежи от титанова и железна руда, а също така въглища. В съвкупност те се изчисляват на десетки трилиони долари. САЩ остават с пръст в устата.
166
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма начин ПП да са втори. Където минаха трева не никне след тях. Това не са политици, а давеладжии
165
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гледам колко наивни копейкаджи.йчета са се подлъгали да гласуват за *** за радост на Митрофанова и се отчайвам много за нашия народ!
164
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
България е толкова нищожна и незначителна, жалка умираща държавичка без икономика, че потреблението на газ е просто смешно за Газпром. Счетоводителите на Газпром дори не могат да забележат разликата в счетоводния баланс без оборотите с България. А и без това сега Русия прави рекордни печалби от високите цени въпреки че продава по-малко.
163
6
 
8
 
! Отговори
ПОТРЕСАВАЩО! преди 1 година
ИТН биват наказани за това, че освободиха България от продажниците, които оставиха гражданите й на студено и тъмно, а самите продажници ще бъдат наградени от жертвите си да са втора сила и да продължат с геноцида - какви интересни социологически проучвания!!!! Толкова ли е неадекватен нашият народ? Не вярвам!
162
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русофилите- путинофили са патриоти- обичат България,но повече от всичко обичат Русия.И за да избягат от този нравствен конфликт най- често отиват да живеят в САЩ,Германия,Франция,Белгия,Нидерландия все страни,които уж искрено ненавиждат.
161
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всеки търси да купи газ, по целия свят всеки търси газ. Търсенето е огромно. Дори и да се намери по някакво магическо стечение на обстоятелствата газ за България, то ще е все едно че няма газ, защото ще бъде на такава цене, че никой няма да може да си го позволи.
160
11
 
6
 
! Отговори
Българин преди 1 година
По-добре да изнемогвам от високи цени и да обеднявам и да студувам, отколкото да бъда зависим от Газпром и да бъда роб на Путин и на русия. Газта може да е скъпа, но свободата е безценна.
159
10
 
1
 
! Отговори
Еврогей преди 1 година
Здравейте еврогейве и Би-Джи-гейове. Предлагам да изпратим петиция до Европейската комисия и да поискаме налагане на санкции на Унгария и въвеждане на визи в ЕС за унгарците. Унгарският народ трябва да бъде накаран да страна, унгарците са виновни защото гласуват за хомофоба Виктор Орбан.
158
6
 
5
 
! Отговори
Мартин преди 1 година
Предлагам да се топлим с европейски ценности и толерантност. Много по-рационално е от това да имаме сувернитет и да си гоним интереса. Плюс това по-шумните винаги са по-близо до истината според анкета, проведена сред 1000 трансджендъра. Информацията може да бъде потвърдена от независими факт чекъри, подкрепяни от напълно обективни западни НПО-та.
157
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
99,9 % от изрожденците са путинофили и предатели. Защитават русоробството и комунизма. Забравят, че *** на 9 септември 1944, избиха хиляди техни съграждани без съд и присъда. Тия ли спреляци ще оправят България
156
9
 
5
 
! Отговори
до еврогейовете преди 1 година
Умирате вече смо-таняци, ревете, ревавие мелодия за ушите на нормалните хора. Про-дажници доолни. Цар Долар - ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха. Царя ви умира, вече е на командно дишане, м-амицата ви ***-де-раи проамерикански
155
8
 
10
 
! Отговори
Българин преди 1 година
А бе аз не знам некой да бега в Русия, всеки бега на запад, при цар долар, никой не иска рубли, всеки иска да живее като самодоволен и ояден западняк, а не като мизерен руснак. Няма нормален човек, който да иска да живее като руснак. Ние българите искаме да живеем като майамци, а не като краснодарци.
154
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Масово нискоквалифицирани изрожденци които веят руски знамена и си имат по един портрет на путLeр и Сталин в тях, ми говорят за предателство.... Запада им бил виновен, че са спрели с развитието си и са нещастни
153
10
 
10
 
! Отговори
Васил преди 1 година
Време е за Възраждане!
152
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Щом copocoидна агенция дава на Вързраждане 8% и ги слага пред ДБ, значи ще вземат поне 25%.
151
9
 
3
 
! Отговори
по далеч от еврогейс преди 1 година
до по-далеч от Русия : Нормалните хора искат да живеят нормално и да взимат само решенията си а не наведени проамерикански случги като вас да вкарвате фашизма и джендърските си ценности. *** про-дажни
150
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До до .бок Копейкин 182 Не знам дали има по нагъзени от русоробите. Където искат да е като в русия, ама всички ходят да работят в лошия запад, и карат западни коли, дори децата си пращате да учат в лошия запад. Кой е нагъзения, изрожденецо