Пореден протест #ГАZwithme тази вечер пред президентството

Протестни акции се планират и в следващите дни
Обновена: 10 авг 2022 20:45 | 10 авг 2022 20:40, Анисия Иванова
341

Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Пореден протест се проведе пред президенството срещу подновяване на доставките на природен газ от "Газпром", спрени едностранно от руския монопилист заради отказа на България да се подчини на искането за плащане в рубли.

Организаторите от #ГАZwithme обявиха, че очакват отговори от държавния глава за доставките на газ и премахване на монопола на "Газпром" и "Лукойл".

Протестиращите оповестиха, че са изпратили и седем въпроса към служебното правителство и политиците по актуалните за страната проблеми, като отговори са получени единствено от "Продължаваме промяната" и "Демократична България".

С освиркване на президента Радев и в подкрепа на Украйна започна днешният протест с основни искания да не се връща обвързаността ни с "Газпром" и да се организират честни предсрочни парламентарни избори.

Лидерът на движение БОЕЦ Георги Георгиев, който участва  в днешната проява, заяви че започва подписка за сваляне на Румен Радев като държавен глава.

Участниците в протеста обявиха, че ще отидат в петък следобед, в 16.00 часа, до енергийното министерство и ще накарат министъра да подпише пред тях декларация, че той като министър няма да подписва никакви договори за доставката на руски газ.

След този призив протестиращите започнаха да скандират: "Радев, вън!".

Ето какво споделиха пред БНР част от протестиращите: "В общи линии очакванията са да се организират предсрочните избори и да не се предприемат радикални стъпки, примерно като подписване на нов договор с „Газпром".

"Ако трябва да се идва и да се протестира, да се показва гражданска позиция, общо взето аз и моите приятели сме на протеста именно за това".

"Аз мога кажа, че всъщност съм гласувала за президента Радев. Така че идвам на протеста и с голямо разочарование, защото той, въпреки че не го е казал ясно, че подкрепя Русия и нейната война, но с действията си и с бездействията си това някак си се набива на очи".

Протестни акции се планират също така за утре, и на 12 август.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


341
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
278
0
 
1
 
! Отговори
Смешници преди 1 година
Американско знаме на протеста от това по-ясно няма накъде протестиращ срещу евтиния газ искаш скъп на всичките тези дето са на там на протести нека си наложат сами санкции да купуват скъп газ да плащат скъп ток скъпа вода скъпо на ресторантите и в супермаркетите Абе с една дума всичко скъпо да навредим на Русия и Путин давайте момчета ще получите медал от САЩВие сте само една шепа хора ***,*ари такива оставете хората да живеят спокойно като не ви харесва в България идете в Америка
277
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тея палячовци пишман българи поне да използват български слоган
276
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ГъZwithme тази вечер няма да се проведе. Каручката с протестиращите затънала до селската баня.
275
1
 
0
 
! Отговори
Пламен Иванов преди 1 година
Разочарован съм от Днес.БГ!За втори път ми трият цели постовете!Оставете хорта да исказват своето мнение или и вие сте контролирани от Президента Радев?
274
1
 
6
 
! Отговори
Lina преди 1 година
Милите ми те.... А иначе на село сме си с режим - преди малко мина втория час без ток. Дано това парцали.к0 американско знаме да е тип одеало, та да се стоплите , пратестъри за 40 лв . Гаzки
273
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПРИ КОМУНИЗМА БЕЗДЕЛИЕТО, НЕТРУДОВИТЕ ДОХОДИ И ПРОСИЯТА СЕ НАКАЗВАХА СЪС ЗАТВОР...ШЕПАТА ПРОФЕСИОНАЛНИ НАЕМНИ ПРОТЕСТЪРИ ОТВРАЩАВАТ.
272
0
 
5
 
! Отговори
ТРОЕН МУТРОСТАНДАРТ преди 1 година
Господа психодесни, защо по времето на министъра на кривосъдието Христю Бойкикев, на конкурса за нотариуси спечелиха почти само хора с турски имена, така ли се борите с Пеевски и ДПСЪРИСТЮ, КАК БЕШЕ КАТО ПАТЕРИЧИ МИНИСТЪР НА ГРОБ?
271
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Метастазите на олигархията, каквито са тези платени и професионални протестъри - вън от политическия живот! Чуждите знамена - руско и американско, да си ги веят в чужбина.
270
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз предпочитам да отговорят умнокрасивците, защо България повече изнася за САЩ, отколкото внася... какви суровини заминават да помпат американската икономика, какви стоки с висока добавена стойност ни налазват от УСА, сривайки нашата конкурентноспособност... нека протестират срещу неоколониалното ни състояние днес. Също да протестират срещу Костов, който унищожи българската промишленост, за да сме суровинен износител и пазар за масовите капиталистически стоки от Нео-колониалните страни
269
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Значи соросопитеците трябва да са наясно, че ако накарат министъра да прави нещо против волята му, това е престъплението принуда, за което съдът дава до пет години затвор на накарващия.Прокопиевите умнокрасивци е време да разберем че са по-вредни даже и от ДПС. Когато цяла Европа купува руска газ, ние защо трябва да сме по-католици от негово светейшество папата. Измамниците от ПП, които поругаха доверието в тях на президента е време да разберат че на изборите ще бъдат пометени.
268
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
97 човека протест. :)
267
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Купуването на руски газ през посредник брои ли се за откъсване от Газпром? И ако не е вярно че газът който купуваме е такъв, защо няма информация за произхода му?
266
2
 
14
 
! Отговори
Диагноза в дясно преди 1 година
Лято е и когато не са в НС психодесните трябва да се въргалят някъде.Тия са по -зле от калвинистка секта.Там поне са се борили за християнство. Тука е болест!
265
0
 
8
 
! Отговори
Кирето преди 1 година
Свободата си има цена! Ние просто сме твърде бедни и не можем да я платим! Не можем да си оправим държавата и да спазваме правила. После какви българи са северномекедонците. НИКОЙ не иска да е българин! СРАМ
264
2
 
11
 
! Отговори
Радев е пич преди 1 година
Предлагам контра- протест срещу тия платени псевдодемократи! Подкрепа за Радев, той да направи негова партия - служебното правителство за един мандат!
263
1
 
11
 
! Отговори
Ха ха преди 1 година
Движение - свирец ясни саКавалюги
262
4
 
18
 
! Отговори
МЮМЮН преди 1 година
ПРОТЕСТА БЕШЕ ПЛАТЕН 40ЛЕВА НА ЧОВЕК - СЪБРАХА ХОРАТА ПО МУСАГЕНИЦА И ДЪРВЕНИЦА ГЛАВНО ПЕНСИОНЕРИ И ТРАЙНО БЕЗРАБОТНИ И БЕЗДЕЛНИЦИТЕ НА МАХАЛАТА.
261
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На снимките се вижда как "Америка за България" пикае газ, хахахахаха
260
18
 
2
 
! Отговори
Един Българин преди 1 година
Никакъв договор с гъзпром! Всички битови абонати да се откачат и да се търсят други доставчици. Те ще ни режат, а ние да им се кланяме. Просто няма да стане и ако трябва ще разширим политическата криза принуждавайки президента да се оттегли.
259
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За разлика от платените *** на Провала, на мен никой не ми плаща . Безплатно е . Деменция Байдън и евроидиотите не виждат ли че унищожението е близо. Запалиха света. На Американците бомбите а обеднен уран са добри. За това след бомбардировките гората в България и Сърбия умират с тумори.