Цялото ръководство на БСП във Видин подаде оставка

Били несъгласни с водената от левицата политика
12 авг 2022 18:23, Петя Славова
23

Цялото ръководство на БСП във Видин напуска партията в навечерието на изборите. Така вече има девет депозирани оставки от ръководните членове на структурат, предава Bulgaria ON AIR.

Несъгласие с водената от БСП политика, липсата на ясна позиция за продажбата на оръжия за Украйна и "войната" на левицата с президента Румен Радев са основните мотиви с които ръководството на БСП във Видин напусна партията.

"БСП се превърна от една масова партия, която печелеше избори, в четвърторазрядна структурка, която, обградена от хората на Нинова, се опитва да се докопа до власт. За 4-ти избори поред на видинската организация не ѝ е дадено пълномощно за регистриране на СИК", заяви бившият председател Димитър Велков.

Според напусналите представители БСП се е оказала съучастник в спирането на важни проекти за Видин и Северозападна България.

"Там, където се създава една малка, капсулирана лидерска партийка, не ми е мястото. Безпринципно кадруване по места. Всичко това ме доведе до това не леко, тежко, измъчено решение", сподели бившият заместник-председател Борислав Василев.

Съветниците на БСП в общинския съвет на Видин ще останат като независими. Левицата се разделя и с водача на листата си в Перник за предстоящия вот. Дни след като беше номиниран Любомир Бонев се оттегли от надпреварата за 48-ото Народно събрание, за да продължи дейността си на строителен инженер. От централата на партията отказаха коментар и по двата казуса.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
10
 
! Отговори
БУДА преди 1 година
ПОЗДРАВЛЕНИЯ КОРДЕЛИЯ!!! В ЦЕНТРАЛАТА НА ГЕРБ-СДС ТЪРСИМ ЧИСТАЧКА,ЗАПОВЯДАЙ!!!
14
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Оставете тва . Премиера на Украйна 2010 - 2014 в интервюто пита - А вие в България имате ли програма за икономическото развитие на България през следващите 20 години ? ХА ХА ХА . Тоя не знае ли че програмистите са в Брюксел а от нас се иска само надупване срещу усвояване . Мнооого интересно интервю ;)
13
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези са господин никой. Болни депутатски амбиции на хора за които и семействата им не гласуват за тях! Провалени хора от отминал век!
12
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Във Видин, обруленият от комунистите град, май всички станаха независими. Избягалите от Слави и прилъстени от Киро ментата. Защото от тях нищо не зависи. Няколко адвокатчета, една прокурорка с омаслена изрусена коса и високи токчета, няколко прокурора, всички те, закърмени с идеите на ленинизма, държат града със свои охранителни фирми, заведения, хотели...Дори един от адвокатчетата/ДБ, успя за малко, да стане областен. Пълен шаш.
11
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Все по-мижав интерес към БСП. Партия съсфзатихващи функции.
10
4
 
9
 
! Отговори
Последен валс преди 1 година
Сбогом,любима! Ще си спомням за теб и под новото име! За Промяна говореше Ти - Но понеже,обаче,защото..Дума дупка не прави, нали? Път на Изток откри към Европа..Последен валс!
9
2
 
6
 
! Отговори
Иван преди 1 година
Кои точно избори спечелихте,другари,че нещо ми убягва тази информация?!Най-добре се скрийте на любимата Бузлуджа и въобще не слизайте от там.Все ще се намерят глупави ятаци да ви носят хляб.Аре у лево,нек.дърници!
8
3
 
9
 
! Отговори
До 6-ти преди 1 година
Накрая ще започне да ги бие, да им прибира личните документи и да ги заключва, да не могат да напускат повече :)))
7
3
 
10
 
! Отговори
радио нинова преди 1 година
каква драма , каква трагедия ,другари радиослушатели !
6
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Такова яростно вкопчване в нещо, отдавна не бях виждал. Напомня ми на кучетата, които така захапват кокала, че ти го хващаш и го вдигаш, а те не пускат и висят на него. Дон Курнелий е освирепял за власт, ще раздава тупаници, ще гази тела и ако трябва сам ще разшири пробойната в кораба, но няма да сдаде поста!
5
2
 
16
 
! Отговори
Tru преди 1 година
Татяна Дончева: Корнелия Нинова няма да поиска да си тръгне, ако ще да остане сама на кабинета си със стола си.
4
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ако възпитаничката на костов другарката нинова не напусне бсп ,то всички социалисти ще напуснат партията
3
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Въх, ами сега? Северозапада е люлката на тошовизма и крушовизма, закъде е без щедрата пазва на ***?
2
3
 
17
 
! Отговори
Корнела преди 1 година
Но аз няма да я подам..
1
2
 
18
 
! Отговори
жалко преди 1 година
Не могат и да се удавят,защото и Дунав пресъхна !!!