Борисов: „Промяната“ уби България, перфектната буря предстои догодина

Последни издихания има държавата, за да може това да се спре
Обновена: 13 авг 2022 11:52 | 13 авг 2022 11:46, Елка Василева
521
Борисов: „Промяната“ уби България, перфектната буря предстои догодина
Кадър: БНТ

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов посети торовия завод в Димитровград, който спира производство заради високата цена на газа. В единственото предприятие за производство на тор у нас 61 от работниците вече са освободени. Според Борисов отговорност за кризата с цените носи правителството на "Продължаваме промяната".

Още по темата
"Промяната уби България. Аз не знам и няма специалист в света, който да каже как работи един такъв модел, в който трябва да дотираш тока, газа, нафтата, водата с 10% данъци. Но перфектната буря, която ще ни занули докрай, започва догодина. Последни издихания има държавата, за да може това да се спре. Тези са изпратени, за да убият българската енергетика и да ни направят клиент. Само че клиентът трябва да има пари да си плати с нещо. Какво стана с хляба, с дървата за огрев - 300 лв. кубика. Колкото и да се мразим с Радев, той и неговото правителство не го заслужават - виновниците са тези. Аз не знам как се управлява държава на дотации. Такова перпетум мобиле аз не мога да управлявам", каза Борисов, цитиран от БНТ.

Делян Добрев от ГЕРБ допълни, че е разговарял с представители на други предприятия, които също имат намерение да спрат производство заради високите цени на газа. Кризата засяга най-тежко най-енергоемките производства - метарлургия, химическа промишленост, фармацията, пекарните, леярните.

"800 милиона нов кредит, за да се дотира газът - кой ще го върне този кредит? При положение, че КЕВР вдига цената на 290 лв., измамниците играят търг на 320 лв. газ през гръцка фирма. Даваш 800 млн. лв. да купят нещо, което е с 30 лв. по-скъпо от тавана. С кое ще върнеш този кредит като той е на данъкоплатците, на бюджета? Това е два пъти колкото е АМ "Марица", все едно две "Марици" дадоха, все едно да бяхме достроили АМ "Хемус". Къде е, бе, за година и половина - покажете ни един километър магистрала. Няма обход на Хасково, няма обход на Пловдив, а заводите един по един спират", каза Борисов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


521
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
16
 
17
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
стига с тези празни приказки 12 години стигат аз не гласувам защото не можете даме излъжете отиваме на избори 2023 г
4
3
 
18
 
! Отговори
Щерю преди 1 година
Тайно юдеи-ционисти са изкупили плодородната земя на почти цяла Европа - милиардите дългове, които са натрупали народите, са към юдейските банки...
3
22
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бегай чети винету къде си тръгнал из дътжавата като просяк.
2
8
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"...перфектната буря предстои догодина." А, началото й още през Ноември!!!
1
23
 
30
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
омръзна ми да слушам това американско ***