Борисов: „Промяната“ уби България, перфектната буря предстои догодина

Последни издихания има държавата, за да може това да се спре
Обновена: 13 авг 2022 11:52 | 13 авг 2022 11:46, Елка Василева
521
Борисов: „Промяната“ уби България, перфектната буря предстои догодина
Кадър: БНТ

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов посети торовия завод в Димитровград, който спира производство заради високата цена на газа. В единственото предприятие за производство на тор у нас 61 от работниците вече са освободени. Според Борисов отговорност за кризата с цените носи правителството на "Продължаваме промяната".

Още по темата
"Промяната уби България. Аз не знам и няма специалист в света, който да каже как работи един такъв модел, в който трябва да дотираш тока, газа, нафтата, водата с 10% данъци. Но перфектната буря, която ще ни занули докрай, започва догодина. Последни издихания има държавата, за да може това да се спре. Тези са изпратени, за да убият българската енергетика и да ни направят клиент. Само че клиентът трябва да има пари да си плати с нещо. Какво стана с хляба, с дървата за огрев - 300 лв. кубика. Колкото и да се мразим с Радев, той и неговото правителство не го заслужават - виновниците са тези. Аз не знам как се управлява държава на дотации. Такова перпетум мобиле аз не мога да управлявам", каза Борисов, цитиран от БНТ.

Делян Добрев от ГЕРБ допълни, че е разговарял с представители на други предприятия, които също имат намерение да спрат производство заради високите цени на газа. Кризата засяга най-тежко най-енергоемките производства - метарлургия, химическа промишленост, фармацията, пекарните, леярните.

"800 милиона нов кредит, за да се дотира газът - кой ще го върне този кредит? При положение, че КЕВР вдига цената на 290 лв., измамниците играят търг на 320 лв. газ през гръцка фирма. Даваш 800 млн. лв. да купят нещо, което е с 30 лв. по-скъпо от тавана. С кое ще върнеш този кредит като той е на данъкоплатците, на бюджета? Това е два пъти колкото е АМ "Марица", все едно две "Марици" дадоха, все едно да бяхме достроили АМ "Хемус". Къде е, бе, за година и половина - покажете ни един километър магистрала. Няма обход на Хасково, няма обход на Пловдив, а заводите един по един спират", каза Борисов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


521
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
465
4
 
6
 
! Отговори
Ау преди 1 година
До ЕВРОМАЙДАНСВОБОДА И НЕЗАВИСИМОСТ - ДА, но няма да я получим нито от ПП нито от ДБ нито от БСП.ГЕРБ! При тях ми беше спокойно, можех да си позволя почивка в чужбина. С тези ПП, не знам, до кога ще съм на работа, сринаха държавата, върнаха ни 30год назад. Пак ще гласувам за ГЕРБ, може да са крали но имаше и за нас, обикновените хора. Сега, ... само за парламентаристи и всички на държавен пост, първата им работа беше да си вдигнат заплатите, а за нас трохите.
464
3
 
4
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
ЕДИН депресант се прави отново на врачка
463
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Над 30 години играеем един и същи сценарий. Гласуваме за някой да махнем този който не става и накрая пак същото. Какъв е смисъла от избори сега, като пак тези които хванат кокала ще забогатяват, а народа ще мизерства.
462
4
 
7
 
! Отговори
ЕВРОМАЙДАН преди 1 година
Искаме свобода,независимост,далеч от диктатрата на Тулупа,който ни тласка към Анадола и Русия
461
0
 
6
 
! Отговори
аз преди 1 година
Ако все още бяхме при *** I Русия нямаше да нападне Украйна, Пазара на имоти в китай нямаше да се срине ....... бе изобщо всчико щеше да е цветя и рози!
460
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За 15години населението на България, под мъдрото ръководство на Тулупа и сред "рая" на европейските ценности е с почти милион надолу.Излиза, че дори под мракобесният северо-корейски комунизъм с "отвратително" безплатно здравеоопазване хората нарастват с 1 млн., а на паради и по снимки усмивките са им залепени на ушите!В същото време в европейска България хора ровят по кофите за ***, умират пред болниците и си броят парите за сметки в края на месеца.. но важното е, че са с айфон в джоба!
459
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лойко,перфектната буря предстой.Хмм Лойко,знам це си ***,знам че те съветват.Знам ,че догодина ще стане по зле и ще има още едни избори.И знам,че ти няма даги спечелиш
458
0
 
3
 
! Отговори
Carmen преди 1 година
Stiga be, stiga be bratja balgari ste se delili na rusofili i rusofobi....obedinete se v imeto na dobruvaneto na BG
457
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Евроатлантическите про'с'таци убиват България. Това е факт. Дали ще гласуват за групата на Борисов или за шайката на Кирил Петков - разлика няма.
456
5
 
16
 
! Отговори
Леля Пена преди 1 година
ТИ УБИ БЪЛГАРИЯ И ПРОДЪЛЖАВАШ ДА УБИВАШ ВСИЧКО,КОЕТО Е УСПЯЛО ВЪПРЕКИ ТЕБ ДА ОСТАНЕ!ЗЛОДЕЙ !
455
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не те искаме Бойко, не искаме и измислените от ПП и ДБ.
454
7
 
5
 
! Отговори
Така е .. преди 1 година
До Анонимен 407 Ако цапа ***.Ако България не беше 45г. под руско владичество, сега страната ни щеше да изглежда по друг начин.И все пак при Бойко беше най добре.
453
1
 
3
 
! Отговори
Я па ти.. преди 1 година
До БОЙКО ЛИ! 459 Е , не си прав. Айде бегай.
452
12
 
3
 
! Отговори
Майната ви.... преди 1 година
До Анонимен 471 Връща ме си Борисов и държавата. Без ГЕРБ стабилно правителство не може да има.Русофилите да го д.хат.
451
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До перко, хубав ник, подхожда ти
450
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лойко,потъваш
449
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Човека от снимката уби България и сега с Радев и ДПС ще я довършат. Кога политиците ще носят отговорност за действията си. Сега ако имахме Белене /гьол според някой/ щеше да е много по различно, а Куневица ако не беше затворила блоковете за да угоди на някой си, щяхме да сме супер.
448
11
 
8
 
! Отговори
перко преди 1 година
Проължаваме Промянаа: Бедна ви е фантазията какво озачава закопаване на България! Ако не сте го усетили а половин година, така ще го усетите, че Жан Виденов пасти да яде пред пастите на Линда!
447
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За пръв път от толкова години се увеличават пенсии и заплати. Бойко ни държеше на дъното, за да привлича инвеститори с най- евтиния труд в ЕС. За да може да прибира комисионни от евентуалните инвеститори. А те пак не дойдоха
446
0
 
1
 
! Отговори
Tina Gurlata преди 1 година
Ot 1990god. "upravljavat" samo psihopati,shizofrenici i prodaznici i te sa tezi koito ubuha Bulgaria