Кирил Петков: Докато Борисов управлява ГЕРБ, никаква коалиция с него

„Уж ужасна криза, а гръцката връзка ще бъде завършена“
Обновена: 13 авг 2022 12:50 | 13 авг 2022 12:46, Елка Василева
460
Кирил Петков: Докато Борисов управлява ГЕРБ, никаква коалиция с него
Снимка: архив, БГНЕС

Докато Борисов управлява ГЕРБ, ние не можем да направим каквато и да е коалиция с него. Това коментира пред журналисти Кирил Петков, съпредседател на „Продължаваме промяната“ . Пред „Дарик Радио“ той повтори тезата си, че Борисов трябва да се пенсионира и оттеглянето на Борисов от властта би било от полза за България и за ГЕРБ.

Още по темата
Пред журналисти Кирил Петков посочи, че би било много по-ценно да се види дали другите политически партии биха били толкова твърди като тях и да се видят какви ще са политиките на другите политически партии.

Да влизаме в дискусии и реторика с едно правителство, което ще е тук за месец и половина, няма смисъл, коментира Петков.

По думите му другото, което няма смисъл, е да се правят „алармистки“ изказвания по повод на служебното правителство, защото това не помага на хората да вземат истинските решения.

"Гръцката връзка нямала газ, а се оказа, че има 40 бара в тръбата. Ситуацията била много критична, но се оказва, че до първата седмица на септември се очаква да се довърши строителството. Гръцката връзка е факт, цената ще бъде 4 пъти по-евтина в нейните количества, да не се говори в общи фрази. До 19 август правителството трябва да реши дали купува седемте танкера. Цената на тези танкери беше 30 долара под цената на европейския пазар", заяви бившият премиер Кирил Петков.

Лидерът на "Продължаваме промяната" подчерта, че е работата на служебното правителство е да организира честни избори и "да не допусне хартиената бюлетина да се промъкне през задния вход".

Второто нещо е да продължат нашите стъпки и да предадат управлението след 2 октомври по най-добрия начин. Няма смисъл от медийни изяви от рода: Ужасна криза, пък се оказва, че след 3 седмици може да бъде завършена гръцката връзка, каза Петков.

Кирил Петков посочи, че когато става въпрос за "Демократична България" е ясно, че ПП и "Демократична България" ще бъдат в коалиция след изборите. Въпросът е в какъв формат да се явим на изборите, така че да имаме най-голям шанс за 121 народни представители в парламента, добави Петков и посочи, че е ясно какво става, когато не достигат четири народни представители.

Петков определи като поредно безумие отказът на ЦИК да назначи за шефове на РИК представители на "Продължаваме промяната". Вчера в съобщение от ПП информираха, че ще обжалват решението на ЦИК за избор на председатели на РИК.

Поредното безумие, когато най-голямата политическа партия няма правилно представителство, но това го очакваме, другото което виждаме, че в последните 30 дни има над 3500 статии срещу нас. Това е цяла индустрия, коментира Петков.

 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


460
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
350
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя пак се изживява, като най-умното създание нс този свят! Кой си ти, че да определяш, кой да управлява някоя партия? Това момче има много сериозни психически проблеми, нужно му е сериозно лечение!
349
2
 
14
 
! Отговори
Биляна преди 1 година
А бре Киро,я кажи Борисов с какво ти пречи та си такава,освирепяла махленка?Ама моля те,той не е виновен,че си лъжец,некадърник с баща ченге и сте се продали на олигарси и всякакви задкулисни бандити .А се спри,че си голяма излагация.
348
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
378 Кой те излъга, че си нормален?
347
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За всички вече трябва да е ясно, че ГЕРБ са в политическа изолация и ще си останат така и след като отпаднат от парламента. На последните избори гласовете за ГЕРБ-СДС бяха над три пъти по-малко в сравнение с 2009 година при всеки нови избори намаляват.
346
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Киро просто би трябвало, да си припомни от гръцката митология, ако изобщо я е чел, легендата за Хронос, който изяжда децата си.Така Радев постъпи с надменните си изчадия, които сам създаде.
345
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кирил Петков е вносно менте. Политически труп. Ще го научи скоро, по най-неприятния начин.
344
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
През 2009 когато ГЕРБ наложиха режима си, както и в следващите години, ГЕРБ си бяха нагли бандюги, които си нямаха хал хабер от управлението на държавата. После с увеличаването на откраднатото, ГЕРБ добиха самочувствие и разрушаването на България се ускори, както и размера на откраднатите милиарди.
343
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
382 ГЕРБ е незаобиколим фактор за управлението на държавата. Би трябвало да е ясно това, след толкова и скъпи избори. Коалиция, само за да са на власт, не трябва вече да се допуска, защото ще ни доведе до същия резултат.
342
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кирил Петков е политически самоубиец. Продължава да демонстрира политически нихилизъм и отстъпление от евроатлантическите ценности. Лидери и депутати не се пазаруват, или поръчват както се поръчва пица, например. Конституцията не се нарушава.
341
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Поне се отървахме от Бойко Борисов. Дано никога ГЕРБ не се върнат на власт.
340
2
 
9
 
! Отговори
Ива преди 1 година
До 377 Де да бяхте мутри като Борисов,ама вие сте нагли бандюги,които си нямат хал хабер от управление на държава обаче нагли,лъжци,слуги на олигарси ,елементарни махленци, които от сутрин до вечер се занимавате с Борисов и само се перчите .Самочувствие без никакво ,ама никакво покритие покритие
339
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кой си ти, че да определяш кога да се пенсионира Борисов? Като не ти харесва хващай самолета за Ванкувър. Обеднелите българи пък искаме ти да се махаш. Затри България, Петков.
338
2
 
14
 
! Отговори
Калина преди 1 година
А бе тая шашма Киро,има двама бащи-Радев и Петко .Петко не може ,защото е същата шашма,но Радев да вземе с думи прости да му обясни,че е пенционер и да престане да дрънка небивалици,че става още по жалък.България има нужда от политици а не от озверели махленки
337
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нормалният човек като чете какви ги пишат трoловете на ГЕРБ и вече е готов да гласува за някои от партиите, които са против ГЕРБ.
336
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво ли не измислят мутpите, за да се върнат на власт. Няма да стане, не разбрахте ли?
335
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Петков се справи много по-добре от Борисов на фона на ставащото в ЕС и по света.
334
2
 
10
 
! Отговори
Нов преди 1 година
Този никога на власт. Както дойде от нищото , така ще си отиде. Има желание, но нестава нищо от този клоун.
333
4
 
11
 
! Отговори
Катя преди 1 година
Ха,ха ха,Кикето е по щуряло,че е вече е пенсионирано за 6 месечния Батак който сътвори и се перчи,ребчи като петел на бунище.На кого се ребчиш бе ?!На Патриарха на българската политика,който успешно управлява България 12 год .Толкова сте жалки всичките ,негодници болни за власт.
332
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мазен продажен шамшал ти повече власт няма да видиш по скоро ще бъдеш тричан на зима ако не си си обрал крушите дотогава!
331
2
 
15
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 1 година
Фалира първия завод, не може да си плаща газта. Киро нещо да кажеш?