Кирил Петков: Докато Борисов управлява ГЕРБ, никаква коалиция с него

„Уж ужасна криза, а гръцката връзка ще бъде завършена“
Обновена: 13 авг 2022 12:50 | 13 авг 2022 12:46, Елка Василева
460
Кирил Петков: Докато Борисов управлява ГЕРБ, никаква коалиция с него
Снимка: архив, БГНЕС

Докато Борисов управлява ГЕРБ, ние не можем да направим каквато и да е коалиция с него. Това коментира пред журналисти Кирил Петков, съпредседател на „Продължаваме промяната“ . Пред „Дарик Радио“ той повтори тезата си, че Борисов трябва да се пенсионира и оттеглянето на Борисов от властта би било от полза за България и за ГЕРБ.

Още по темата
Пред журналисти Кирил Петков посочи, че би било много по-ценно да се види дали другите политически партии биха били толкова твърди като тях и да се видят какви ще са политиките на другите политически партии.

Да влизаме в дискусии и реторика с едно правителство, което ще е тук за месец и половина, няма смисъл, коментира Петков.

По думите му другото, което няма смисъл, е да се правят „алармистки“ изказвания по повод на служебното правителство, защото това не помага на хората да вземат истинските решения.

"Гръцката връзка нямала газ, а се оказа, че има 40 бара в тръбата. Ситуацията била много критична, но се оказва, че до първата седмица на септември се очаква да се довърши строителството. Гръцката връзка е факт, цената ще бъде 4 пъти по-евтина в нейните количества, да не се говори в общи фрази. До 19 август правителството трябва да реши дали купува седемте танкера. Цената на тези танкери беше 30 долара под цената на европейския пазар", заяви бившият премиер Кирил Петков.

Лидерът на "Продължаваме промяната" подчерта, че е работата на служебното правителство е да организира честни избори и "да не допусне хартиената бюлетина да се промъкне през задния вход".

Второто нещо е да продължат нашите стъпки и да предадат управлението след 2 октомври по най-добрия начин. Няма смисъл от медийни изяви от рода: Ужасна криза, пък се оказва, че след 3 седмици може да бъде завършена гръцката връзка, каза Петков.

Кирил Петков посочи, че когато става въпрос за "Демократична България" е ясно, че ПП и "Демократична България" ще бъдат в коалиция след изборите. Въпросът е в какъв формат да се явим на изборите, така че да имаме най-голям шанс за 121 народни представители в парламента, добави Петков и посочи, че е ясно какво става, когато не достигат четири народни представители.

Петков определи като поредно безумие отказът на ЦИК да назначи за шефове на РИК представители на "Продължаваме промяната". Вчера в съобщение от ПП информираха, че ще обжалват решението на ЦИК за избор на председатели на РИК.

Поредното безумие, когато най-голямата политическа партия няма правилно представителство, но това го очакваме, другото което виждаме, че в последните 30 дни има над 3500 статии срещу нас. Това е цяла индустрия, коментира Петков.

 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


460
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
310
1
 
15
 
! Отговори
Изненада преди 1 година
Ама Киро Канадеца да не би да се смята за по-стока от Борисов?
309
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кирчо, не скачай като китайско петле, а кажи ти какви ги свърши.. изяде от електората на Мая и те нямаше никакъв по протестите. Сега се гласиш да си втора сила.. Защо??
308
0
 
9
 
! Отговори
Гунчо преди 1 година
Това изказване ми прилича на една друга тема. Една жена пита мъжа си защо не си изпрал прането днес.А той,няма да пера.Тя, Ще переш и ще пееш,няма,тя пак,ще переш и ще пееш.А той ,ще пера но няма да пея.
307
5
 
3
 
! Отговори
Да допълня... преди 1 година
До Анонимен 347 То и да работиш за Русия не е престижно.Трябва да се работи за държавата като Ердоган.
306
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Понякога да работиш за САЩ и фатално и за живота..Кире не поемай по пътя на талибаните или Зеленски..
305
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кире да работиш за САЩ вече не е толкова престижно..но е фатално за политическата кариера! Хахаха
304
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя си мисли, че само защото работи за САЩ, ние индианците трябва да му се покланяме?
303
0
 
1
 
! Отговори
12 преди 1 година
..... Т р о л
302
0
 
0
 
! Отговори
Запрянчо преди 1 година
Искам да стана и аз ***....
301
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя бълнува, че ще бъде пак на власт! Мина тая..уволнен си завинаги Киро!
300
0
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
За каква коалиция бълнуват тия (със или без Бойко). Да не ги е е-ал лудия герберите да се коалират с доказани некадъ-р-ници и мош-еници. То Йоло Денев с мижава партийка да влезе в парламента, ще бяга от ПП като вампир от дневна светлина.
299
1
 
2
 
! Отговори
Млади тролове преди 1 година
така не се печелят гласове! Ромите и пенсионерите не четът тук! Обикаляйте махалите и пенсионерските клубове!
298
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
дебилизиъм е диагнозата, наркотиците явно изпържват мозъка , не изпитваш и чувства, болка за убитият си народ , същатата ситуация като със зеленски
297
0
 
15
 
! Отговори
СМАЧКАН КИРО.. преди 1 година
НАЙ ВЯРНОТО ДРУГАРЧЕ НА НИНОВА
296
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Киро мачка само чаршафите с Лена..никаква мафиа не мачка!
295
26
 
1
 
! Отговори
Продължаваме промяна преди 1 година
Мачкайте мафията Кире и Асене! С вас сме
294
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво иска да ни каже Кирето? Че като Доган официално не е начело на ДПС, значи Доган не ръководи партията ли? И при ГЕРБ ли ще е така? Преоблякъл се Илия - пак в тия, та и ПП са като тия 2 партии. Не случайно Асенчо е бил зам.-министър при ГЕРБ.
293
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Понеже козяците не могат да уволня Борисов от политиката, защото не са го назначавали те, то ще уволнят Кирето, а трява да стане "сватбата"! Ако не уредят тая сватба, ще гледат друга, ама през прозореца, щото няма да имат покана!
292
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Така ли ти каза шефа, а Кире?
291
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
няма ли прокуратура за този?