Кирил Петков: Докато Борисов управлява ГЕРБ, никаква коалиция с него

„Уж ужасна криза, а гръцката връзка ще бъде завършена“
Обновена: 13 авг 2022 12:50 | 13 авг 2022 12:46, Елка Василева
460
Кирил Петков: Докато Борисов управлява ГЕРБ, никаква коалиция с него
Снимка: архив, БГНЕС

Докато Борисов управлява ГЕРБ, ние не можем да направим каквато и да е коалиция с него. Това коментира пред журналисти Кирил Петков, съпредседател на „Продължаваме промяната“ . Пред „Дарик Радио“ той повтори тезата си, че Борисов трябва да се пенсионира и оттеглянето на Борисов от властта би било от полза за България и за ГЕРБ.

Още по темата
Пред журналисти Кирил Петков посочи, че би било много по-ценно да се види дали другите политически партии биха били толкова твърди като тях и да се видят какви ще са политиките на другите политически партии.

Да влизаме в дискусии и реторика с едно правителство, което ще е тук за месец и половина, няма смисъл, коментира Петков.

По думите му другото, което няма смисъл, е да се правят „алармистки“ изказвания по повод на служебното правителство, защото това не помага на хората да вземат истинските решения.

"Гръцката връзка нямала газ, а се оказа, че има 40 бара в тръбата. Ситуацията била много критична, но се оказва, че до първата седмица на септември се очаква да се довърши строителството. Гръцката връзка е факт, цената ще бъде 4 пъти по-евтина в нейните количества, да не се говори в общи фрази. До 19 август правителството трябва да реши дали купува седемте танкера. Цената на тези танкери беше 30 долара под цената на европейския пазар", заяви бившият премиер Кирил Петков.

Лидерът на "Продължаваме промяната" подчерта, че е работата на служебното правителство е да организира честни избори и "да не допусне хартиената бюлетина да се промъкне през задния вход".

Второто нещо е да продължат нашите стъпки и да предадат управлението след 2 октомври по най-добрия начин. Няма смисъл от медийни изяви от рода: Ужасна криза, пък се оказва, че след 3 седмици може да бъде завършена гръцката връзка, каза Петков.

Кирил Петков посочи, че когато става въпрос за "Демократична България" е ясно, че ПП и "Демократична България" ще бъдат в коалиция след изборите. Въпросът е в какъв формат да се явим на изборите, така че да имаме най-голям шанс за 121 народни представители в парламента, добави Петков и посочи, че е ясно какво става, когато не достигат четири народни представители.

Петков определи като поредно безумие отказът на ЦИК да назначи за шефове на РИК представители на "Продължаваме промяната". Вчера в съобщение от ПП информираха, че ще обжалват решението на ЦИК за избор на председатели на РИК.

Поредното безумие, когато най-голямата политическа партия няма правилно представителство, но това го очакваме, другото което виждаме, че в последните 30 дни има над 3500 статии срещу нас. Това е цяла индустрия, коментира Петков.

 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


460
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
370
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ох милия мушмурок, мисли се че е фактор:))))))))))))
369
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ху*чо ти вече си никой. Отивай при татко си, некъпания Петко да си играете на пясъка. Нали си имате частен плаж на Корал. Асенчо оттук нататък ще казва какво ще става с вашата формация.
368
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Изобщо не мислете за герб защото може да изгубите гласиве
367
1
 
1
 
! Отговори
ББ преди 1 година
въпроса е как искате да живеете...и кой искате да работи за това?ако си искате 50 лв на пеевски,ограбени от важите животи и началници като боко...ок,ако искате децата ви да бягат от домовете ви...ок,да са роби...пащащи ви дребни пари...ок...Свободни хора сте...роб срещу 50 лв...или Свободен човек...избора е Ваш Братя!!!
366
1
 
1
 
! Отговори
ББ преди 1 година
мали...нечовешка мобилизация от пАсолствАто и кгб службеите +крпостните им от дпс-гроб-*** и болните,забравили,че живеем в глобален Свят!забравили,че хората сами решават как да живеят!хората не искат "началници"като боко и "императори"като путин пращащ децата им на смърт!хората не искат да ги "управляват"крепостни на убиец като юнкер,меркел,вебер,шрьодер...само защото ви е страх да ги назовете и потърсите отговорност...модерен ф.ш.зъм!...война е не го забравяйте!путин и приятели я обявиха!
365
1
 
4
 
! Отговори
Севера преди 1 година
С по умни от мен ,не се коалирам
364
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И ДВАМАТА СТЕ ВРЕДНИ ЗА ДЪРЖАВАТА И ЗА НАРОДА.
363
5
 
5
 
! Отговори
Xaxa преди 1 година
Да бе разбрахме вече за новия цирк, който ни подготвят от Козяк - ще "пенсионират" БайТиква след изборите за да може ПростоСлугата да се коалира с Герб и да си продължат пак политиката за ограбване, съсипване и медико-фашистки терор.
362
1
 
11
 
! Отговори
Ника преди 1 година
Киро, ама ти наистина ли си фантазираш тия небивалици, които дрънкаш?!Та ти си едно политическо джудже пред Борисов бе,един уличен стажант,който е решил,че с лъжи може да скрие ,че в некадърник.А това,че не си заслужавало да коментираш служебното правителство,показва колко те е страх от истината,че си некадърник цЮ
361
2
 
12
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
Кой беше тоя? Аааа, Кирю мошеника, ясно... Боко ще ви изреже на изборите с 200 :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
360
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Искам да хвана Ленчето за душата.
359
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
КИРЕ ТИ УЧИЛ ЛИ СИ ИЗОБЩО В ХАРВАРД ИЛИ И ТОВА Е ЛЕГЕНДА КАТО БГ ГРАЖДАНСТВО- ТОВА Е НЕОБХОДИМИЯТ ИВАНУШКА Г...А КОЙТО ТРЯБВА ДА СРУТИ БГ ИКОНОМИКА И ДА ДЕСТАБИЛИЗИРА СТРАНАТА ЗА ДА НЕ НИ ПРИЕМАТ В ЕВРОЗОНАТА
358
8
 
3
 
! Отговори
!!! преди 1 година
И ....ПП и ГРОБ се кланят на един и същ господар, хич да не се правят на ощипани !!!
357
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Киртак то ще обидно за електората на ГЕРБ да управляват заедно. ПП се оказаха банда арогантни аматьори, които съсипаха всичко до което се докоснаха, а сега заедно с присъдружните си ДБ се опитват да изкарат виновни служебното правителство. Президента да вземе и да си прибере отрочетата. Вярвам, че политическата криза в България ще приключи когато всички партии пеъкнали се от протестите отидат в небитието - "мутрите" и Манолова бяха първи сега ще ги последва Слави, остана ПП на Кирчо и ***
356
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако на българите не им ПРЕЧИ (меко казано) и не ги подтиска мутренското управление на Борисов и ГЕРБ, жестоките последствия от което още не са систематизирани и изнесени на показ пред обществото, значи Путин да пуска една бомба над БГ с чиста съвест и нека този мазохистичен робски народ изчезне от земята!
355
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Киро е най-голямото недоразумение, попадало в политиката и най-добре е да млъкне.
354
4
 
12
 
! Отговори
Мария преди 1 година
,,Революцията изяжда децата си"думи на революционера адвокат Пиер Вернио,преди да бъде убит.Революционерите Киро и всички кировци никой няма да си цапа ръцете да ги убива физически те трябва да бъдат убити на изборите
353
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Справил се бил Петков по-добре от Борисов. С какво се справи, освен дето забърка каши навсякъде.
352
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
376 Това си го повтаряте само вие от ПП и фенове. Ако беше така, нямаше да си търсят 6 депутата, за да спасят властта, нямаше да им оправят хаоса в държавата сега, служебните министри на Радев. Дори създадоха кризисен щаб.
351
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
388 Това е мечтата на политическите джуджета, жадни за власт и пари. За колко още избори трябва да плащат българите, за да вземат политическите мошеници от ПП и компания властта, по убедителен начин? Накрая ще ги изгонят с камъни, хората, които изнемогват с растящите цени и прескъпия газ на Киро лъжеца. ГЕРБ е незаобиколим фактор в политиката.