Рашидов: Кирил Петков застрашава националната сигурност

Бившият министър на културата се връща в политиката
13 авг 2022 22:42, Анисия Иванова
120
Рашидов: Кирил Петков застрашава националната сигурност
Снимка: Bulgaria ON AIR

Бившият министър на културата Вежди Рашидов се включва в предизборната надпревара.

"Дошло е време да ходим на избори, дал съм съгласие, говорил съм с Борисов и с пловдивската гилдия. Ще отидем, ако съм полезен, ще ударя едно рамо, иначе - винаги има възможност да се приберем", каза академик Рашидов в студиото на "Опорни хора".

Той припомни, че се е отдръпнал като видял  "какъв уличен бардак е един български парламент".

"НС е място, където носиш отговорност за съдбите на хората, а не да показваш колко си добър в хвърлянето на яйца... Опасното и лошото, което дойде, е, че не можеш да управляваш държавата в името на омразата. Сформирахме точно такива партии - нито е градивно, нито е полезно за хората. Резултатът е тежък", добави Рашидов пред Bulgaria ON AIR.

Той разкритикува управлението на кабинета "Петков" по отношение на газовата криза.

"Да не забравяме, че руският народ е различен от Путин. Когато ти не си създал алтернатива на своя народ, нямаш право да се отказваш от това, дори и да не го искаш. В момента бизнесът е пред фалит, ако няма газ. Децата, които протестират, нямало да се къпят, ще въшлясат. Останалите 8 милиона искат да се къпят. Мен ме интересува, че тези хора ме накараха да сложа алтернативен климатик. Ако цяла България мине на климатици, ще претоварят мрежата и няма и климатици да има. Кирил или не е добре, или трябва да бъде арестуван, той застрашава националната сигурност", заяви бившият министър на културата.

Той обвини бившите управляващи в кражби.

"Те крадат така, както никой не е крал, не може да се живее на комисионни на гърба на българския народ. Доживях да видя правителство, в което партньори си викат мутри. Да оставиш българите в калта и да си заминеш за Канада е престъпно", каза още Рашидов.

Според него бившите управляващи е трябвало да проведат по-балансирана политика. Той даде пример със съседна Турция: "Ердоган показва що е то национална отговорност. И от едните взима, и от другите".

Рашидов прогнозира тежка зима. Затова призова бъдещите управляващи да оставят омразата на заден план, да пишат закони и програми за бъдещето.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
10
 
21
 
! Отговори
Хахоха преди 1 година
Еййй колко ти липсва бай тошо...хохохо. Замръзнал в 19 век раша роб!!! Много си демоде!!!
52
11
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не те ли е срам Веждьо да лъжеш повече от ББ бе. Не е прилично да цакаш с по-големи лъжи шефа си, който е академик в тази област. Реши с каквото можеш да помогнеш. Ми, прави си там глинените фигурки. Това поне малко разбираш. Остави политиката за по-имниъе от теб. Не сме забравили как се мазнеше на Симеон - царю, с каквото можем да ви помогнем. Памперс си ти нищо друго.
51
21
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не Кирил Пет6ов, а про'с'таците, които са 95% и гласуват България да слугува на ес и нато я застрашават.
50
12
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Националната сигурност със сигурност я застрашава копейката с неговите безумни искания за напускане на НАТО и ЕС. Това просто е несериозно и НЕВЪЗМОЖНО. САМО ДА KЛATИМ ДЪРЖАВАТА.
49
14
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Националната сигурност я застрашаваш ти, защото си нон-стоп пиян на щайга и караш по улиците, да *** твойто *** дърто герберунглеско. Абе тва задължително условие ли е, за да си гербаджия, да си ***, алкохолик, наркоман или и трите заедно?
48
11
 
23
 
! Отговори
Вежди е продажник преди 1 година
Наздраве! Мултакът на годината говори за честност... Интересно!!!
47
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
България е единствената държава в която президента (зеления чорап) нарече редовно правителство "мутри" и в която коалиционните партньори в едно от следващите се обвиняват и наричат "мутри" ПО МЕЖДУ СИ!!
46
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами не смятам, че руският народ е много по- различен като цяло от Путин, щом е избрал, подкрепя и търпи такъв диктатор и режима му. Какъвто народа, такъв лидер си избира.
45
7
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този навремето се целуваше с мафиотския бос Иво Карамански. А Карамански се целуваше с Борисов.
44
16
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тази статия е още една причина да гласувам за ПП.
43
3
 
30
 
! Отговори
Анализатор преди 1 година
Значи всичко казано за Борисов е лъжа-Записи наподобяващи гласа му,Чекмеджета с наподобяващи пари и нещо жълто но не се знае от какъв материал-А всичко казано от Герберисти е истина е егати и държавата.
42
10
 
32
 
! Отговори
123 преди 1 година
И тоя наглец изпълзя на светло.Я да каже колко пари имаше в КТБ и как ги е придобил.
41
7
 
20
 
! Отговори
Пак е препил преди 1 година
снощи с пърцуца...
40
13
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Със зависимостите ти към раша, ти застрашаваш Националната сигурност на България! Стой си в пенсия!
39
16
 
17
 
! Отговори
Ехоооо преди 1 година
Другарю изтърканите ти фрази са невалидни! Ти и такива като теб застрашават демокрацията!!! България е ЕС. А раша зависимост приключи! Не бъркай "освобождение" с окупация!!! Времето ти отмина. Времето е на младите! България е ЕС!!!
38
5
 
18
 
! Отговори
бойкоумре преди 1 година
Държавна сигурност или ДПС,да го разбирам.
37
22
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя турчин е много по българин от много от коментиращите тук !
36
5
 
19
 
! Отговори
пиян на дупе преди 1 година
Да де, но и ти я застраши при кръстовището на бул.Гоце Делчев и бул.България!
35
4
 
15
 
! Отговори
И престанете с тоя преди 1 година
Браунов газ. Получава се при електролиза на водата. За електролизата трябва ел. енергия. Нещо да ви е останало в главите от часовете по физика. Да сте чували за закон за запазване на енергията. А и цял свят ли са по глупави от нас?! Само, моля без теории на конспирацията.
34
9
 
26
 
! Отговори
Хахаха преди 1 година
Откакто Борисов спаси парите в КТБ на тоз мултак Рашидов, за благодарност не си е брибирал езика от *** на задните му части.Окепази се ...