Рашидов: Кирил Петков застрашава националната сигурност

Бившият министър на културата се връща в политиката
13 авг 2022 22:42, Анисия Иванова
120
Рашидов: Кирил Петков застрашава националната сигурност
Снимка: Bulgaria ON AIR

Бившият министър на културата Вежди Рашидов се включва в предизборната надпревара.

"Дошло е време да ходим на избори, дал съм съгласие, говорил съм с Борисов и с пловдивската гилдия. Ще отидем, ако съм полезен, ще ударя едно рамо, иначе - винаги има възможност да се приберем", каза академик Рашидов в студиото на "Опорни хора".

Той припомни, че се е отдръпнал като видял  "какъв уличен бардак е един български парламент".

"НС е място, където носиш отговорност за съдбите на хората, а не да показваш колко си добър в хвърлянето на яйца... Опасното и лошото, което дойде, е, че не можеш да управляваш държавата в името на омразата. Сформирахме точно такива партии - нито е градивно, нито е полезно за хората. Резултатът е тежък", добави Рашидов пред Bulgaria ON AIR.

Той разкритикува управлението на кабинета "Петков" по отношение на газовата криза.

"Да не забравяме, че руският народ е различен от Путин. Когато ти не си създал алтернатива на своя народ, нямаш право да се отказваш от това, дори и да не го искаш. В момента бизнесът е пред фалит, ако няма газ. Децата, които протестират, нямало да се къпят, ще въшлясат. Останалите 8 милиона искат да се къпят. Мен ме интересува, че тези хора ме накараха да сложа алтернативен климатик. Ако цяла България мине на климатици, ще претоварят мрежата и няма и климатици да има. Кирил или не е добре, или трябва да бъде арестуван, той застрашава националната сигурност", заяви бившият министър на културата.

Той обвини бившите управляващи в кражби.

"Те крадат така, както никой не е крал, не може да се живее на комисионни на гърба на българския народ. Доживях да видя правителство, в което партньори си викат мутри. Да оставиш българите в калта и да си заминеш за Канада е престъпно", каза още Рашидов.

Според него бившите управляващи е трябвало да проведат по-балансирана политика. Той даде пример със съседна Турция: "Ердоган показва що е то национална отговорност. И от едните взима, и от другите".

Рашидов прогнозира тежка зима. Затова призова бъдещите управляващи да оставят омразата на заден план, да пишат закони и програми за бъдещето.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
15
 
10
 
! Отговори
До 53 преди 1 година
Ердоган може да си позволи газ от Русия, ние се съобразяваме с изискванията на Европа. Ако искаш евтина руска газ, какво чакаш?! Преди това си върни българската лична карта. Вие, комунистите, никога не сте защитавали българското.
32
24
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ВРЕМЕ Е ЗА ВЪЗРАЖДАНЕ.ТЕ ЩЕ НИ ОПРАВЯТ ОТНОШЕНИЯТА С РУСИЯ.ЕРДОГАН СЕ СРЕЩНА С ПУТИН.НЕ Е ГЛУПАВ,ЗНАЕ КОЙ Е ПО-СИЛНИЯТ.САМО НИЕ И ПОЛША СЕ ПЪНЕМ СРЕЩУ РУСИЯ.БЕНЗИНЪТ В РУСИЯ Е ПОД 90 СТОТИНКИ,А ТУКА ВЕЧЕ ГОНИ 4 ЛВ
31
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Рашидка пикаеш срещу вятъра след 2 мес. ще се прегръщате с Киро .. Защи ли? Защото ви плащат от едно и също място !!!
30
12
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гроб са много жалки да изкарат този алкохолендер...
29
4
 
5
 
! Отговори
БЪЛГАРИЯ преди 1 година
Е БОГАТА И СИЛНА С ПРОИЗВОДСТВОТО СИ !!! ПОЛИТИЦИТЕ СА ГУБИВРЕМЕ !!! РАБОТА БЕЗ МНОГО ДРЪНКАНЕ ЩЕ НИ ДОВЕДЕ ДО УСПЕХИ !!!
28
9
 
15
 
! Отговори
ПИЯНИТЕ ВЕЖДИ преди 1 година
ПАК ДРЪНКА КУХОТИИ !!! ТЪРСИ ПИЯНСКИ ПОБОИ В ПАРЛАМЕНТА ???
27
14
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кога К. Петков е заминал за Канада?? Не е напускал България . Този е клеветник и лъжец. Бойко като му плаща от пачките и кюлчетата си, не означава, че всичко му е позволено да говори
26
14
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това е нагло изказване, заради което съдът трябва да се самосезира и Кирил Петков да заведе дело срещу този ид.иот, НАБЕДЕН за някакъв фактор в изкуството, с прожекциите на Герб и ДПС!
25
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е, нема такъв народ! Драскачите под статията да се замислят с какво са допринесли за прославата на България. Освен да плюете всеки истински българин, нищо друго не можете. Срам ме е от вас.
24
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Другарчето Петков като ни изкрадоха данните за ква сигорност говорим давам Вим пример никога не съм бил служител а клиент кактака станах служител а Петков ще ти кажа хакери
23
8
 
27
 
! Отговори
Радко чикията преди 1 година
Тая винарка откога взе да разбира от национална сигурност. Да ходи да си лее грозните статуи дето само държавни предприятия му ги купуват и да спре да говори с пиянския си дъх
22
5
 
8
 
! Отговори
Млада кадъна преди 1 година
Ще пусна на цялата махала ако Веждито го вдигне
21
5
 
6
 
! Отговори
Моментатор преди 1 година
Ами щом като руският народ не е като Путин, то и украинският не е като Зеленски. Защо Путин и Зеленски не направят дуел?
20
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Титлата се казва МултаГ. Идва от МултиГруп. Видеото по награждаването е в Тубата и се казва ПИР ПО ВРЕМЕ НА ЧУМА (1996) - Потресаващи кадри!" Любимият ми момент е, когато се появи онази с баничката на джама. Баничката с извара тогава струваше 20 стотинки и беше прогизната с палмова мазнина. Луксозна храна, деликатес. Тогава само богаташите се хранеха с по 2-3 банички на ядене.
19
1
 
3
 
! Отговори
доктор Хаус преди 1 година
До: номер 27 Еми то... някои видове рак са дълголетни. Ако ракът живее 20 години например, а ти си на 60, то значи ще умреш на 80 години!Абе гадна работа!
18
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ееее хааа-хааа-хааа! Хооо-хооо-хооо! Хиии-хиии-хиии! Ееее, нема такъв смех, лвле, нема! Алеле, нема! Пияницата Рашидов взел да поучава!!! Алеле!!! Рашидов беше сниман преди време на наказателен паркинг как опитва да си вземе колата без да плати глоба! Алеле!!!
17
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този нали щеше да мре от рак ве? Какво стана??
16
4
 
8
 
! Отговори
Танов преди 1 година
1963 г - Джон Кеннеди застрашава сигурността на САЩ (и на Фед. Резерв)2022 г - Кирил Петков застрашава сигурността на България (на Евро Фондовене и на Кап. Андреево)
15
8
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не е вярно ,другарю Рашидов ,не Кирил Петков , а ти застрашаваш националната сигурност директно ! Кой директно бие полицаи по паркингите ?! Да позная ли , че НЕ е Петков ?
14
13
 
18
 
! Отговори
ШибиРиби преди 1 година
Една балансирана томахавка в носа на този миризливец ще очисти поне малко политическия пейзаж. Бухай Кире!