Асен Василев: Никога не сме били формирани като президентска партия

Има и идеалогически проблем пред коалиция с ДБ
14 авг 2022 15:20, Нели Христова
174
Асен Василев: Никога не сме били формирани като президентска партия
Снимка: БГНЕС

Идеологическо разминаване, а не само математиката дали заедно ще вземат повече гласове на изборите, може да спъне предизборна коалиция на "Продължаваме промяната" и "Демократична България". Това стана ясно от интервю на съпредседателя на ПП Асен Василев пред БНР.

"В понеделник или вторник ще стане ясно дали "Продължаваме промяната" и "Демократична България" ще се явят заедно на изборите. Ние не сме дясна партия, а центристка, що се отнася до това как да се разходват средствата на страната. Целта на изборите е да се сформира мнозинство, което ясно да заяви, че няма да работи с Бойко Борисов, че ще спре всички кражби. Въпросът е как тази цел може най-добре да се постигне", заяви Василев.

В предаването "Политически НЕкоректно" Василев увери, че ако ИТН влязат в парламента, ПП няма да се коалира с тях.

"Мисълта за българските граждани и прагматичният подход минават над идеологическите проблеми".

Асен Василев подчерта, че правителството не се е отказвало от договора с "Газпром" по правилата, по които е бил сключен:

"С "Газпром" продължаваме да имаме договор и всеки ден сме изпращали заявка за получаване на количества. Няма един договор в Европа, по който "Газпром Експорт" да си изпълнява задълженията... Газ ще има".

Във връзка с отношенията между ПП и президента Румен Радев заяви:

"След смяната на Николай Павлов като директор на Булгаргаз и заради отнетия допуск на Сотир Цацаров като председател на КПКОНПИ започна охлаждане в отношенията ни и те станаха стриктно институционални... Никога не сме били формирани като президентска партия".

Той насърчи служебния кабинет - ако види нещо нередно, да го коригира.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


174
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
3
 
5
 
! Отговори
Бай Тошо преди 1 година
До Анонимен )))Рано или късно ще бъдете садени. Не така, оти ако ги посадим и земат да поникнат..?!
76
3
 
18
 
! Отговори
Бай Тошо преди 1 година
КоКурчо много лъжеш..
75
6
 
18
 
! Отговори
Жоро преди 1 година
Да си идва Бате Бойко, че всичко омацахте слабаци.
74
3
 
22
 
! Отговори
Stoyanov преди 1 година
Тоя е с психични отклонения - личи си по физиономията.
73
3
 
23
 
! Отговори
Наглец преди 1 година
Че вие изобщо не сте били партия! Вас ви натресе Радев, и машинките на Мадуро! И Борисов беше човекът който алармира, че първата им работа ще бъде отново да ни натресат посредниците на газта! От жени може и да не се интересува, но е загрижен за "българските граждани" ,как да ги издоите с още някой милион! Марш от политиката, заедно с любимеца си...Спецов!
72
3
 
28
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Преди 2 години написах, че ще си мечтаете за времето, когато вие силно заблудените сте си мечтали за промяна. Това време настъпи , а лошото тепърва предстои. Терористичен акт не би нанесъл толкова вреди, колкото "умнокрасивите" нанесоха на бедна България !
71
2
 
22
 
! Отговори
Дами канят преди 1 година
"Ама ти знаеш ли какви страшни очи имаш.."
70
3
 
28
 
! Отговори
Истукан преди 1 година
Продължаваме престъпленията им е правилното име.
69
2
 
20
 
! Отговори
Диоген преди 1 година
Какви мижитурки като политици са тези двамата?Явно е че не ги вълнува толкова държавата на какво дередже е,а да имат надмощие над Борисов.Този Едипов комплекс (към "Бащата") изяде главите им, той ще ги провали и на 2 октомври.
68
2
 
22
 
! Отговори
Истукан преди 1 година
От Продължаваме промяната се подиграват в момента. Самите те скъсаха с Газпром и отказаха преговори с тях, сега като не са на власт и искали да преговарят с Газпром и обещават ниски цени на газа като се върнели на власт. Още растат цените тях като ги няма на власт и няма спиране. Да бягат в чужбина, иначе хората ще ги убият на място, ако се върнат на власт. Народът няма да им прости.
67
2
 
20
 
! Отговори
Нео преди 1 година
Като се замисля, тези некадърници не са казали нито една истина откакто са в политиката, така че не е чудно, че Кокорчо продължава с традицията. Истината е, че без фигуранта те щяха да си останат неизвестни лъжци. Сега славата им се носи и извън пределите на родината!
66
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лъжеца пак се показа.
65
1
 
23
 
! Отговори
До 80 преди 1 година
Колкото арестуваха Румен Гечев и Жан Виденов, толкова и Асен ще арестуват. За кокошка няма прошка, за милиарди няма закони.
64
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Рано или късно ще бъдете садени. Обезценихте спестяванията на хората с 20 % - т.е Вие ги откраднахте.
63
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този мошеник още ли не е арестуван?
62
1
 
24
 
! Отговори
Истукан преди 1 година
Промяната смаза всички на парченца. Още растат цените и няма спиране. Те буквално фалираха държавата за 7 месеца. Догодина ще бъде обявен официално и фалит на държавата.
61
23
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
удобно сте пропуснали Най-важното от интервюто, че мутрата Борисов пречи ГЕРБ да участва в управлението на страната. Ще гласувам за ПП, защото вярвам че те са единствените с потенциал за мнозинство, което да вкара Баце и цялата ояла се от кражби пасмина около него в затвора. Тогава вече реформирания и изчистен от *** и кърлежи ГЕРБ може да мисли за коалиционно участие в управлението на страната.
60
2
 
13
 
! Отговори
555 преди 1 година
Не трябва да има нито евроатлантически,нито европейски , нито филски, нито фобски ценности. Единствените разумни ценности са: личностните-доброта,уважения ,искреност,лоялнос.Семейни цен.-уважение към родители, баби, дядовци, любов и приятелство към децата и партньора.Професионални цен: етика, ангажимент, искреност,лоялност,точност.Морални ценности: родолюбие,патриотизъм, саможертва.Има и културни и интелектуални ценности. За съжаление при триумвирата от ПП не се проявяват доста от изброените.
59
6
 
14
 
! Отговори
НЯМАТЕ СРАМ. преди 1 година
НЯМАТЕ СЪВЕСТ. НЯМАТЕ ДОБЛЕСТ. ТА ТОЙ РАДЕВ ВИ НАПРАВИ ХОРА. ТОЙ ВИ ИЗДИГНА ВЪВ ВЛАСТТА. А ВИЕ ДОРИ И БЛАГОДАРЯ НЕ КАЗАХТЕ. НЕ БЛАГОДАРНИ ЦИ. ВИЕ ДБ БСП СТЕ ПРОДАЖНИЦИ. НАВЕДОХТЕ СЕ НА СУАЩ. ЖАЛКО ЧЕ КРАДЕЦА БИБИТКО СЕ ЗАВРЪЩА. РАДЕВ НАПРАВИ НЕЩО. СЪЗДАЙ ПАРТИЯ. И ГИ ВКАРАЙ ПО ЗАТВОРИТЕ. ТЕЗИ ГОЛИШАРИ НИЩО НЕ НАПРАВИХА,
58
6
 
10
 
! Отговори
Даскала преди 1 година
Всички вече знаят че Кирчо и Кокорко , т.е. Вие ,сте американски корупционери !ГЕРБ са тотални корупционери , всеядни , който им даде взимат го веднага!Костадинов дето ще ни възражда , се прави на руски корупционер , но за сега си краде само партийните пари , никой не го взима на сериозно!ДПС са като ГЕРБ , каквото прилапат е добре дошло!В България скоро няма да дойде справедливост и демокрация - крадливо племе сме!