Асен Василев: Никога не сме били формирани като президентска партия

Има и идеалогически проблем пред коалиция с ДБ
14 авг 2022 15:20, Нели Христова
174
Асен Василев: Никога не сме били формирани като президентска партия
Снимка: БГНЕС

Идеологическо разминаване, а не само математиката дали заедно ще вземат повече гласове на изборите, може да спъне предизборна коалиция на "Продължаваме промяната" и "Демократична България". Това стана ясно от интервю на съпредседателя на ПП Асен Василев пред БНР.

"В понеделник или вторник ще стане ясно дали "Продължаваме промяната" и "Демократична България" ще се явят заедно на изборите. Ние не сме дясна партия, а центристка, що се отнася до това как да се разходват средствата на страната. Целта на изборите е да се сформира мнозинство, което ясно да заяви, че няма да работи с Бойко Борисов, че ще спре всички кражби. Въпросът е как тази цел може най-добре да се постигне", заяви Василев.

В предаването "Политически НЕкоректно" Василев увери, че ако ИТН влязат в парламента, ПП няма да се коалира с тях.

"Мисълта за българските граждани и прагматичният подход минават над идеологическите проблеми".

Асен Василев подчерта, че правителството не се е отказвало от договора с "Газпром" по правилата, по които е бил сключен:

"С "Газпром" продължаваме да имаме договор и всеки ден сме изпращали заявка за получаване на количества. Няма един договор в Европа, по който "Газпром Експорт" да си изпълнява задълженията... Газ ще има".

Във връзка с отношенията между ПП и президента Румен Радев заяви:

"След смяната на Николай Павлов като директор на Булгаргаз и заради отнетия допуск на Сотир Цацаров като председател на КПКОНПИ започна охлаждане в отношенията ни и те станаха стриктно институционални... Никога не сме били формирани като президентска партия".

Той насърчи служебния кабинет - ако види нещо нередно, да го коригира.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


174
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 71 Прекрасни доводи. Пълни със смисъл и логика. Проучванията си направил. Сигурно си завършил и иконокима, финанси, политология.
56
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя да си ходи на Украйна
55
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Виждате ли го този. Този ще ви оправи само ако успее да вдигне самолета. Така ще ви ман дръса та свет ше ви се завие разбииш ли. Дано пак него и киро си изберете та най сетне да изчезнете безследно.
54
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ДБ са за предпочитане пред грайндерите.
53
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 66 Биете се за олио защото толкова ви е акъла
52
1
 
1
 
! Отговори
Vol'Jin преди 1 година
Та мисълта ми е ... Винаги има изход от каквато и да е ситуация. Но ето примерно Цековата свввиня - защо подслушваш бе изверг,, защо продаде на учениците новата база за влакчета и за солидната си сметка натрупана от подигравки и тормоз над колегите си и няколко смъртни случая. Той гледа безизразно все едно не съм там, все едно говори си аз те не слушам. Кво манипулираш и използваш учениците по всякъв начин?Той гледа тъпо, аз чакам да посегне да го смеля от бой, ама хладнокръвно свинята не посяга
51
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Такава некадърност от харвардците, че сега разбрахме, че ще плащаме неустойка на Русия за недоставения газ. Една камара юристи се събрали, а не четат договорите. Учили, но недоучили. Купили си дипломите вероятно.
50
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПП не са нито десни, нито център. Те са това, което се нарича личен интерес и алчност. Това повече прилича на комунисти. Да се влеят в БСП.
49
1
 
0
 
! Отговори
Vol'Jin преди 1 година
Какво ще рече трансцедентното човечество - безсмъртното човечество в енергиен, физически и философски аспект! Но стигаме до въпроса , ако човечеството и човешкият вид е безсмъртен - то какво трябва да бъде то - тоталитарно, анархистично, демократично, феодално ... Според Лиъри - нито едно от изброените. Космически скитници - скитащи се сред звездите ...
48
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Крадецо и Лъжецо са ГМО продукт със срок на годност от левите комунист-либерали, разчитащи, че умно-красивите приказки ще излъжат лумпенизираните преди наричани пролетарият, а сега електорат.
47
0
 
0
 
! Отговори
Vol'Jin преди 1 година
Всъщност Тимъти Лиъри който е голям защитник на човешките права, една личност, която в Холандия познават много добре е твърдо против тежките наркотици като хероин, кокаин, екстази и т.н. и е привърженик на легализирането на леките опиати за се намали употребата на тежки наркотици. Част от книгите на Тимъти Лиъри,които са в федералната библиотека на САЩ спасяват хиляди млади хора и продължават да спасяват от наркозна смърт! Тимъти Лиъри също така е автор на теорията за трансцедентното човечество
46
14
 
4
 
! Отговори
ами преди 1 година
Искате не искате ТЕ ще ви управляват
45
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Василев, вие сте провалени политици. Къде се подреждате да влизате отново в политиката и да правите нови зулуми. Вече сърбаме попарата от вашата некомпетентност.
44
8
 
6
 
! Отговори
Изрожденец преди 1 година
Време ни е за ИЗРАЖДНЕ. А тия където се оплакват, че им трият коментарите. Вашият БОК Коцето направо те блокира когато му зададеш неудобен въпрос....Той приема само четки от кланящите му се. Жалко за вас. Колко парламента трябва да минат за да спрете да търсите месията. Извинете трябва да бягам да се спасявам, че ме пръскат с кеймп трейлс и чипа се обажда
43
2
 
1
 
! Отговори
Vol'Jin преди 1 година
Няма как да забраните на южноамериканците да дъвчат кока-, защото тя си никне навсякъде. То е като да си откъснеш джанки от близката джанка! Та Ти оти Лиъри е арестуван над 50 пъти по различни обвинения , всеки път се защитава сам без адвокат и всеки път го пускат! Аз не съм Тимоти Лиъри - нали прави неква глупост - аз си мълча, прави втора, трета, пета,десета, петдесета - аз си мълча. И в един момент ми писне от престъпленията които трябва да търпя, да се правя, че всичко е наред...
42
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
През последните три месеца българската държава оставена в мазните ръчички на двамата главни русофоби(Кирил и Асен) е купила руски газ за 630/шестстотин и трийсет милиона евро;от тях 200/двеста милиона евро е печалбата на личните им посредници, които завишават с 30% цената на газа.Така 200 милиона евро отиват в довереници на Главните Измамници вместо в прокъсания джоб на държавата.
41
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ИЗПИТВАМ СЕРИОЗНО СЪМНЕНИЕ ДАЛИ КИРЕ ИМА ИЗОБЩО НЯКАКВО ОБРАЗОВАНИЕ
40
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
НЕЩАТА ЗАГРУБЯВАТ КОГАТО ИЗБЕРЕШ АМБУЛАНТЕН ТЪРГОВЕЦ ЗА ПРЕМИЕР
39
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Те на това се вика храни куче да те лае,от евромошенник и измамник го направиха министър,а той не само,че недоволен Ами и почна да плаши....
38
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лошото е,че тези се оказаха по-големи лъжци от боку и на практика няма читави хора в парламента