Асен Василев: Никога не сме били формирани като президентска партия

Има и идеалогически проблем пред коалиция с ДБ
14 авг 2022 15:20, Нели Христова
174
Асен Василев: Никога не сме били формирани като президентска партия
Снимка: БГНЕС

Идеологическо разминаване, а не само математиката дали заедно ще вземат повече гласове на изборите, може да спъне предизборна коалиция на "Продължаваме промяната" и "Демократична България". Това стана ясно от интервю на съпредседателя на ПП Асен Василев пред БНР.

"В понеделник или вторник ще стане ясно дали "Продължаваме промяната" и "Демократична България" ще се явят заедно на изборите. Ние не сме дясна партия, а центристка, що се отнася до това как да се разходват средствата на страната. Целта на изборите е да се сформира мнозинство, което ясно да заяви, че няма да работи с Бойко Борисов, че ще спре всички кражби. Въпросът е как тази цел може най-добре да се постигне", заяви Василев.

В предаването "Политически НЕкоректно" Василев увери, че ако ИТН влязат в парламента, ПП няма да се коалира с тях.

"Мисълта за българските граждани и прагматичният подход минават над идеологическите проблеми".

Асен Василев подчерта, че правителството не се е отказвало от договора с "Газпром" по правилата, по които е бил сключен:

"С "Газпром" продължаваме да имаме договор и всеки ден сме изпращали заявка за получаване на количества. Няма един договор в Европа, по който "Газпром Експорт" да си изпълнява задълженията... Газ ще има".

Във връзка с отношенията между ПП и президента Румен Радев заяви:

"След смяната на Николай Павлов като директор на Булгаргаз и заради отнетия допуск на Сотир Цацаров като председател на КПКОНПИ започна охлаждане в отношенията ни и те станаха стриктно институционални... Никога не сме били формирани като президентска партия".

Той насърчи служебния кабинет - ако види нещо нередно, да го коригира.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


174
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
5
 
1
 
! Отговори
Vol'Jin преди 1 година
Сега малко американска история Т - Тимоти Лиъри - считан много дълго време за най-опасните човек в САЩ. Един от професорите открили LSD - единственият нетоксичен и не водещ до пристрастяване халюциноген. И след намесата на военните, които решават да го използват като оръжие той напуска работата си и става активист за човешки права и пълно узаконяване на наркотиците под лекарско наблюдение и т.н. ч, че е право на човек ако реши да се друса да се друса.Забранете на южноамериканците да дъвчат кока!
36
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
....ГОЛЯМ ИЗМАМНИК...КАЗА НЕГОВ СЪДРУЖНИК С КОЙТО ИМАТ ИЗВЪН СЪДЕБНО СПОРАЗУМЕНИЕ, ВСИЧКИ СЕ УВЕРИХМЕ ЧЕ Е ТАКА И АКО ВЕЧЕ СА МЕ ЛЪГАЛИ КАК ДА ГИ ИЗБЕРА ОТНОВО
35
6
 
11
 
! Отговори
До а преди 1 година
"Давай Кокорчо мачкай русофила" - Нищо няма да мачка Кокорчо, щото те са само по приказките. При тях всичко е в ще-време, въдичка за наивници. Много се надявам да намаляха.
34
2
 
10
 
! Отговори
Българино, преди 1 година
Спиш ли. Спи, спи
33
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тея двамата подведоха Радев и го използваха за ракета носител,за да се докопат до властта.
32
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Евроатлантик с ценности . Което означава мошеник от Лондон . Честито ви евроатлантически цени на всичко щом не гласувате за българската партия Възраждане както фе.совете под строй гласуват само за ДПС ;)
31
3
 
15
 
! Отговори
Кирков преди 1 година
Що продължаваш да се излагаш, бе ?! Точно като такива дойдохте във властта ,незаслу жено, но напълно заслужено си отидохте! Хич и не си помисляй да се покатеркаш пак във властта !!!
30
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До анонименПървите, които дигнаха пенсиите от години "постна пица", по боковски, но от сърце. Учителите с вдигнати заплати, а едни предишни се гавриха с тях и разваляха седенки...Няма кой да ти повярва на лъжите.
29
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този на снимката и приятелят му Кирчо не са завършили Харвард,а бизнес колежа на Харвард.Същата магистратура я има дистанционно и много хора на мениджърска позиция в България са завършили същата специалност,но не парадират с това!Който не вярва,да провери!
28
6
 
6
 
! Отговори
газпром преди 1 година
До пуйкатаЧе пРезидентът ли е този, дето ще ни определя съдбата? Хайде без Кремльовски пропаганди, излагате сте.
27
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мутренски изявления и мутренски пропаганден сайт. Всеки коментар критикуващ Фуражковия и едрия капитал / приватизационен / бива изтрит. И забележете без да се употребяват нецензурни думи . Абе избори идат и само с Рашкови шашми по софтуера НЕ СТАВА !
26
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако не беше Радеф натовеца и обещания му от Козяк втори мандат, никога нямаше да помиришете власт!
25
5
 
17
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
Сега като арестуват шефа на Булгаргаз заради далаверите с газа на двамата канадски измамници не вярвам да желае да гние за дълго в затвора заради тях ...кой ще се шири в тузарските му имоти в чужбина ? А и Свалена с "евтиния" газ може да загази ще си спомня за парапета като манна небесна ! Но дали нашето Право-кривосъдие ще си свърши работата ?
24
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
При управлението на простото Киро, Булгаргаз без да се бави, започва да купува без търг и конкурс руски газ от МЕТ.МЕТ е заплащала на Газпром в рубли, след което е продавала на България руски газ с 30% надценка, понеже Кирчо и Кокорчо не са позволявали на "Булгаргаз" директно и по-евтино купуване от Газпром.Купували са руски газ през цялото време и са лъгали обществото, докато са го ощетявали.Евроатлантизмът трябва ли да е оправдание и параван на корупционни сделки?Това как се нарича, освен изплетена от Кирчо и Кокорчо схема за крадене в особено големи размери!?
23
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До До 33 от ЗевсЧовече, мислим! Никога повече ГЕРБ!
22
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този защо още не е зад решетките?!
21
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никога вече ПП!
20
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Оно ич! Абсолютно си създаде президентът...
19
5
 
26
 
! Отговори
Майора преди 1 година
Стига лъга Кокорчо, когато фактите говорят и Боговете мълчат! Защо не казвате че след назначението на Йоцов за шеф на "Булгаргаз" безконкурс сте избрали бившата му фирма за доставка на газ с 30% повече?Това ли е мисълта за хората след като газта в Гърция е 80? , в Сърбия 65? , а в България 150?? Отивайте си по бързо откъдето сте дошли Харвардски мошеници и никога повече да управлявате страната!
18
2
 
8
 
! Отговори
До 33 от Зевс преди 1 година
Ако Каскета ми беше идол, най-малкото нямаше да го наричам така ;)Хора, мислете, все още не е забранено!