Василев за евтин газ от "Газпром": Защо не?

Той нарече неоснователно твърдението, че няма газ
14 авг 2022 16:50, Нели Христова
141
Василев за евтин газ от "Газпром": Защо не?
Снимка: БГНЕС

Ако „Газпром“ могат да подадат евтин газ, който да сложим в Чирен, и след това да знаем, че ни е гарантирано да си го ползваме – защо не. Това каза съпредседателят на „Продължаваме промяната“ и бивш финансов министър Асен Василев. „Не мисля, че решението трябва да е базирано на идеология. Трябва да е базирано на това доколко сигурни са доставките и коя е най-ниската цена. В момента виждате, че „Газпром“ не само с България, а с абсолютно всички европейски потребители е нарушил договорите си и въобще не подава газ или не подава в пълен обем“, уточни той, цитиран от бТВ.

Още по темата

Бившият финансов министър напомни, че доставки от „Газпром“ може да има и по действащия договор. По думите му упреците за хаос в енергетиката и липса на газ от страна на служебното правителство и на президентството са неоснователни.

„Газ има, цените са вързани с борсовите цени. В момента няма доставчик, който да подава газ на не борсови цени, изключая дългосрочния договор с Азербайджан, който е директно свързан с интерконектора“, заяви съпредседателят на „Продължаваме промяната“. По думите му правителството на ГЕРБ през 2019 г. е обвързало цената на синьото гориво по договора с „Газпром“ с холандската борса и всяко разкачане от борсата трябва да минава през предоговаряне с външни доставчици.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Радев да подписва с Газпром, Гълъба на мира да отваря сметка в рубли в Газпромбанк. Работете, отваряйте, подписвайте договора в рубли. Работете, мързеливци! Вие ще сте виновни пред ЕС и ще ви обвиняваме в антиевроатлантизъм. Жертвайте се за родината.
80
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Донев, Радев, Борисов, подпишете договор с Гапром, защото кризата и разрухата е голяма. Заедно отидете - правителство и опозиция. Борисов ще бъде духовна подкрепа на Донев и Радев. Подписвайте, не лъжете народа за изборите. Поемете сега отговорност и подпишете с Газпром. Преди изборите подпишете, за да спрете с лъжите си.
79
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Че ще обърнат палачинката е ясно, само кому беше нужно това, което ни го причиниха?
78
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В ес и нато има вече други страни които не се подчиняват на сащ -- Турция, Унгария. Полша е заплашила брюксел, че ако не освободи парите, които задържа ще искат оставката на фон дер лайен. Тази оставка трябваше отдавна да бъде поискана от много повече държави -- тя е американски агент, който работи против европейските интереси.Ха-ха, хи-хи! Ще се събудят, малко късничко, но непременно, като почнат да им бъркат в джоба.
77
3
 
8
 
! Отговори
КАН КРУМ преди 1 година
ЗАЩОТО В ЖИВОТА ИМА ПО-ВАЖНИ НЕЩА ОТ ПАРИТЕ !!!!!!!!!!!!!!!!
76
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От американското посолство могат да нареждат само на купените си прислужници, на други не могат. Нито пък могат да попречат да купуваме от газпром каквото ни трябва -- всичко става само чрез техните купени прислужници, които не трябва да бъдат допускани във властта, а също не трябва и да бъдат на свобода -- извършили са сериозна вредителска дейност и мястото им е в затвора. Ако са на свобода ще продължават да вредят. Така стоят нещата.
75
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо не - предизборно а като вземат властта - Скъп американски газ ни наредиха от американското посолство . Евроатлантическа зима ни чака .
74
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само изключително повърхностни и неграмотни политици могат да твърдят, че сащ са ни стратегически партньори -- това са пълни безсмислици и лъжи на користни политически мошенници нямащи връзка с реалността. Мястото им е в затвора за сеене на вражда с Русия против българските интереси. Това са президентчето радев, борисов, кирчо и компания, включително бсп на предателката нинова, всякакви демокрадски партийки --никой от тях не представлява българските интереси, а напротив е готов да ги продава.
73
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Служебното прав-лство е контактувало газпром за доставки на газ --- оттам са отказали много правилно. Това е временно правителство и сега се мъчи да оправя вредителствата на кирчо, ***, корни и плъха -- американските подложки. След един месец и половина има избори и ако дойде на власт някаква подобна коалиция какво ще прави газпром? -- трябва пак да прекъсва доставки, ако сега разреши нещо. Народът да си опича *** глави къде му е интересът. Избира ли предатели чака го гражданска война.
72
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кокорчо, говориш ксто луд с оная си работа.Твоят приятел и съмишленик реши да се прави на герой,какъвто не е, и без подработен тил отказа не веднаж, а на 3 пъти искането на Газпром за заплащане в рубли. Руснаците ни спряха газа.На лъжата ти за спирането на газа и на други държави: не може тези държави от ЕС чрез Урсулата да пишат 7-и пакет санкции, да прибират 320 млрд.$ авоари на Русия в ЕС и САЩ, да захранват с далекобойни,над 100 км ракети Украйна, а тя да им продава газ и нефт! Балами няма!
71
1
 
33
 
! Отговори
$$$$???? преди 1 година
Сега ти светна в канчето.Пееше друга песен преди време.Пак е добре че ти просветна на време Сега ще плащаш в рубли и няма да се правите на тарикати с Петков (лизача на USA които искаше да погребе България)
70
17
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Феичките са налазили яко статията ахаххаха
69
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Замеряне с камъни по главата ...
68
2
 
28
 
! Отговори
Николай Стоименов преди 1 година
Това безгръбначно освен че е обратно е и супер нагло
67
1
 
30
 
! Отговори
Още тен преди 1 година
Кокоро какви ги дрънкаш, ще ти дърпап ушите от козяк.Защо всеки бутафорен политик като се оака и съсипе държавата почва да дава акъли как държавата може да се оправи?
66
1
 
26
 
! Отговори
от село преди 1 година
Кокорчооо то и вода има ,но е по 4 лв кубика .
65
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Той от Миконос ли се обажда?
64
1
 
28
 
! Отговори
Азимов преди 1 година
У нас има и немалко неплатени хора с евроатлантическо-русофобски възгледи. Не от нпо-тата, без материална изгода. Просто не особено умни хора, силно влияещи се от моди и медии. Те припознават ПП като някакви спасители и водачи, правят калабалък по актуалните протести и прочие. Това изказване на Кокоря е абсолютно изплюване в лицата им.
63
4
 
31
 
! Отговори
Аноним преди 1 година
ПЕРСОНАЛНА ОТГОВОРНОСТ РАЗСЛЕДВАНЕ СЪД ЗАТВОР КОКОРЧО КИРО ПЪЧИХА СЕ ФАЛИРАХА ДЪРЖАВАТА НИ ПОДПЛАТЕНИ ОТ БОЖКОВИСТИТЕ 2 ГОДИНИ КРАДАТ БЕЗНАКАЗАНО
62
2
 
22
 
! Отговори
Аноним преди 1 година
ПЕРСОНАЛНА ОТГОВОРНОСТЗА ТЕЗИ ПРЕВРАТАДЖИИ ГЕШЕВ СПИШФЛИ ТЕЗИ ФАЛИРАХА БЪЛГАРИЯ КОКОРЧО 8 МИЛИАРДА ТЕЧОВЕ КЪДЕ СА РАЗСЛЕДВАНЕ СЪД ЗАТВОР ЗА ПРЕВРАТАДЖИИТЕ И ТЕХНИТЕ МЕНТОРИ И ТЕЗИ ДЕТО ПЛАЩАТ