Василев за евтин газ от "Газпром": Защо не?

Той нарече неоснователно твърдението, че няма газ
14 авг 2022 16:50, Нели Христова
141
Василев за евтин газ от "Газпром": Защо не?
Снимка: БГНЕС

Ако „Газпром“ могат да подадат евтин газ, който да сложим в Чирен, и след това да знаем, че ни е гарантирано да си го ползваме – защо не. Това каза съпредседателят на „Продължаваме промяната“ и бивш финансов министър Асен Василев. „Не мисля, че решението трябва да е базирано на идеология. Трябва да е базирано на това доколко сигурни са доставките и коя е най-ниската цена. В момента виждате, че „Газпром“ не само с България, а с абсолютно всички европейски потребители е нарушил договорите си и въобще не подава газ или не подава в пълен обем“, уточни той, цитиран от бТВ.

Още по темата

Бившият финансов министър напомни, че доставки от „Газпром“ може да има и по действащия договор. По думите му упреците за хаос в енергетиката и липса на газ от страна на служебното правителство и на президентството са неоснователни.

„Газ има, цените са вързани с борсовите цени. В момента няма доставчик, който да подава газ на не борсови цени, изключая дългосрочния договор с Азербайджан, който е директно свързан с интерконектора“, заяви съпредседателят на „Продължаваме промяната“. По думите му правителството на ГЕРБ през 2019 г. е обвързало цената на синьото гориво по договора с „Газпром“ с холандската борса и всяко разкачане от борсата трябва да минава през предоговаряне с външни доставчици.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
2
 
36
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 1 година
Много кротки и сговорчиви станахте ПП напоследък. Дано Донев да успее да изрине всичката тор дето я na sra&хte с канадския баровец.
60
2
 
27
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 1 година
Много кротки и сговорчиви станахте ПП напоследък. Дано Донев да успее да изрине всичката тор дето я na sra&хte с канадския баровец.
59
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
При управлението на простото Киро, Булгаргаз без да се бави, започва да купува без търг и конкурс руски газ от МЕТ.МЕТ е заплащала на Газпром в рубли, след което е продавала на България руски газ с 30% надценка, понеже Кирчо и Кокорчо не са позволявали на "Булгаргаз" директно и по-евтино купуване от Газпром.Купували са руски газ през цялото време и са лъгали обществото, докато са го ощетявали.Евроатлантизмът трябва ли да е оправдание и параван на корупционни сделки?Това как се нарича, освен изплетена от Кирчо и Кокорчо схема за крадене в особено големи размери!?
58
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този некадърник на снимката увеличи още повече инфлацията в България с пи скъпата газ с 30% от прекупвачи.
57
2
 
30
 
! Отговори
Галакси,малък си преди 1 година
Щом още от сега започнаха фирми да затварят ,представям си какво ни чака зимата и догодина
56
3
 
15
 
! Отговори
Велин преди 1 година
Страшно интересно ми е с какви властови ресурси разполага президентът като институция за да станем президентска република!?!? Светни ме ако можеш как аджеба ще стане това!!!
55
2
 
18
 
! Отговори
До 53 преди 1 година
Вероятно се лекува с медикаменти за базедова болест.
54
2
 
33
 
! Отговори
Канец филм преди 1 година
Джендърите от Харвард съсипаха България Газ ще има но на висока цена Това ще влоши икономическото състояние на РБ
53
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Естествено без Газпром но руска чрез посредници. Цените, нагоре но демократични, евроатлантически, ценностни. Всичко може.
52
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хората са инвестирали в газификация на промишлени обекти и жилищаСега според тях трябва да намаляват потреблението заради некадърни политици които се бъркат в икономическите процеси.
51
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ама КИРЧО каза, че излиза на протест ако говорим с Газпром. Вече имаше протест с чужд флаг да не има руска газ. Взете се разбете 2-цата с лъжите
50
4
 
27
 
! Отговори
Мутри вън преди 1 година
Зелените Чорапи носи вина за тия дамата.*** и Кирчо.Той ги набута във властта със служебното правителство.
49
2
 
29
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 1 година
Отдавна твърдя, че лъжите, опорните точки и лозунгите на умнокрасивитета, и не само, нямат нищо общо с действителността, нито могат да я променят., но кой да слуша. По -лесно е да се трият мнения, коментари и да се неглижират реалностите. Това е валидно и за газта. А относно газта - дългосрочен договор с Газпром гарантира газ на цена от 260 евро за 1000 куб.метра. Явно новините за К и К./ П.П. никак не са добри и следва промяна на говоренето.
48
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Каква му стана на този ястреб? Голям смелчага беше, декларации, изявления. А сега? Нещо обърна резбата, но какво се чудя, тя при него е обърната по стара традиция
47
4
 
33
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
ако народа измръзне и хиляди останат без работа поради липса на газ ще има гражданска война и тези кито ни доведохте до това ще си платите
46
3
 
33
 
! Отговори
Руки вверх преди 1 година
Газ от Русия на куков ден.Отказахте да платите на руснацие газта в рубли по заповед на краварите,после пак по заповед нА дедо Байдън изгонихте 70 руски дипломати.Забравете за Газпромхарвардски русофобчета.Играта свърши
45
3
 
35
 
! Отговори
Василев преди 1 година
отдавна трябваше да е в затвора за национално предателство.
44
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези не са българи. Те помежду си не говорят български, а нас ни имат за аборигени. Дошли са, каквото могат да окрадат и после дим да ги няма. Тотално разочарование. Те и предните крадяха безобразно, но наистина нещо се правеше
43
2
 
28
 
! Отговори
реалист преди 1 година
всички подновиха доставките от газпром ,последна бе чехия . какво чакаме ние . зимата идва газ от другаде няма
42
2
 
27
 
! Отговори
Умнокрасивитет преди 1 година
Типичен дж.ендър умнокрасивитет.. до вчера едно, сега друго, с тези, които нямаше да се къпят какво стана? Хванаха ги в далаверата, той и Добрев в крадец но каза веднъж истината от яд, че не е крал той и толупа. Напишете в *** : Василев за преговори с Газпром: никога, и това на 02.06. 22, има няма два месеца, НАРОДЕ??!!!