Прокуратурата иска междуведомствено звено за изборите

Целта - да се подобри координацията за честен вот
12
Прокуратурата иска междуведомствено звено за изборите
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Прокуратурата изпрати писмо до служебния вицепремиер по обществен ред и сигурност и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев и до председателя на Държавна агенция "Национална сигурност“ (ДАНС) Пламен Тончев, в което предлага да бъде създадено Национално междуведомствено звено във връзка с предстоящите избори на 2 октомври. Това съобщиха от прокуратурата.

Създаването на звеното цели да се подобри взаимодействието и координацията между институциите за законосъобразно провеждане на изборите и за гарантиране на политическите права на гражданите. През годините работата му е показала добри резултати и практики, които са в интерес на българските граждани, посочват от държавното обвинение.

Обхватът на действието на звеното по традиция е от деня на откриване на предизборната кампания до 30 дни след обявяване на официалните резултати от изборите от ЦИК.

В навечерието на предстоящите парламентарни избори е от изключително значение да бъде гарантирана честността и прозрачността на изборния процес. Затова компетентните институции, съгласно законовите им правомощия, следва да положат максимални усилия за защита на политическите права на българските граждани, аргументират се от държавното обвинение.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още по темата: изборипрокуратураЦИК
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дрън, дрън, който иска гласува, който не иска не гласува. Много се преекспонира това. Преди десет години правеха концерти и раздаваха кебапчета. И пак управлявах по-добре.Сега е ясно какво ше стане. Пак няма да има правителство. На кой ли му дреме вече....
6
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен к.1 Гешев не се мазни на служебния кабинет, а на този ,който го предложи за ЕДИНСТВЕН КАНДИДАТ и заедно с Цацаров осигуриха избора му : Бойко Б. от Банкя.
5
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Казано с други думи, милиционерът от Школата - Симеоново иска да командва изборите, за да е сигурно нс 100% избирането на завършилия същата школа Пожарникар - разбирай ГЕРБ.
4
0
 
2
 
! Отговори
Киряк Стефчо преди 1 година
Той бате Иванчо Д. трябва да е бит с "мокър чорап" в главата, за да приемеподобно "сатанинско" предложение на Каскета, което след изборите ще муразтури НАПЪЛНО кариерата като политик !
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В ТЕЦ-овете дали ще раздават пак по 50.00 лв за глас? Ако няма, да не разчитат на мен - май*ната им.
2
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гешев, да не иска да уреди Боко с някой друг глас , щото знаеме какъв е контрола на прокуратурата, особенно като става дума за Бойко, Шиши или Доган.
1
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гешев нещо много взе да се мазни на Служебните.