Целта на ПП била да има мнозинство, а не да са първа сила

В противен случай било загуба на време и нови избори
Обновена: 16 авг 2022 21:26 | 16 авг 2022 21:25, Камелия Цветанова
92
Целта на ПП била да има мнозинство, а не да са първа сила
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Продължаваме промяната" се регистрира за вота, отново с волт и средна европейска класа. Какви са възможните предизборни и следизборни коалиции? Проваля ли се коалицията "Продължаваме промяната" - ДБ?

"Усещанията на нашите избиратели са, че трябва да отидем на изборите заедно с ДБ и това, което правим в момента е да се опитаме да материализираме това усещане и с данните. Нашата цел не е "Продължаваме промяната" на всяка цена да бъде първа политическа сила, а всъщност партиите и народните представители в НС, които имат каузата да променят България, да бъдат мнозинство", заяви бившия депутат Искрен Митев от "Продължаваме промяната" в студиото на "Денят ON AIR".

Партиите днес направиха самостоятелните си регистрации, но според Митев ДБ са техният естествен партньор, така че дали ще се явят заедно на изборите тактически, или отделно, целта е да вземат най-голям брой народни представители.

"Ако бъдем първа политическа сила, но нямаме достатъчно народни представители да сформираме мнозинство, това би било загуба и още избори. Единствената победа на следващите изключително важни и съдбоносни за България избори, би било да има стабилно мнозинство. Която и да е партия, ако постави личните си интереси пред общия интерес, ще е една голяма загуба за България", твърди той пред Bulgaria ON AIR.

Той смята, че не е толкова страшно какво ще се случи след изборите, а как преди това хората ще решат да действат този път, дали ще решат да гласуват.

"Подходиха по същия начин, по който подхождат повечето правителства, които идват, започват да обвиняват предишните правителства. Видяхме, че хората са свикнали на този тип реторика. Винаги, когато дойдеш на ново място, да се опиташ да идентифицираш проблемите, за мен е важно какви решения ще вземеш. Това, което ние показахме – въпреки че намерихме една разграбена и разрушена държава, успяхме да направим много големи постижения", каза бившият депутат.

Той посочи, че вдигането на пенсиите е най-голямата им гордост.

Засега няма информация дали той ще е водач на листа, защото не държи на всяка цена да става народен представител. Според него най-силната позиция в обществото е тази на гражданина и ако си активен такъв, ще има и активни народни представители.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още по темата: изборипп
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По 9 млрд на месец ни е излизало правителството на Петков на месец. Това прави над 54 млрд лв кражби за цялото му управление!
24
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никога вече ПП на власт!
23
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А пък аз усещам как ПП и ДБ ще гледат парламата по тАлАвизията. При това унищожение на държавата и народа дали са останали лу ди които да гласуват за тях. А другарката Нинова щяла да ни оправи само с 4 решения. Тя била голема математичка. И тя отива да прави компания на пп и дб. ДПС си имат техен независим електорат българи за тях не гласуват. Гепи ще вземат 15 % в най добрият случай. Но пък Възраждане ще има над 121 депутата.Защото тези дето ходехме на гъби ще гласуваме за тях. А ние сме много
22
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Значи ще гледаме "На пазар за депутати", втора серия. Хайде,спестени ни го. Върнете се към "много успешния" ви бизнес и кариери.
21
2
 
7
 
! Отговори
От мен преди 1 година
Списък....
20
11
 
15
 
! Отговори
За Бога Братя преди 1 година
и Сестри - тези 60% от вас, дето не Гласуват, излезте и Гласувайте Против ПП, БСП, ДБ и ГР0б - само така може да се спасиме, Газа от 26 лева, Януари 2021 е вече 300 лева, след следващото увеличетие от 65%, което се учаква след Изборите, става 520 лева или 20 пъти цената от 26 лева, тава са 2000% увеличение, това минава в Пъти дори Инфлацията на Жан Виденов! Вече не става въпрос за Просто за Избори - става въпрос за Живота ни, на Живот и Смърт, ножа вече и кокала се е впил!!
19
0
 
14
 
! Отговори
Гербер преди 1 година
До пожелание. Ами че то това се е случвало и преди бе, злобен оххлюв, ако си забравил. Само че не виждам това кой знае колко да ги притеснява ГЕРБ, страшно си се кефят да си стоят отстрани в опозиция и да им гледат сеира на другите. То май нещата толкова са трагични в България, че никой не иска да управлява.
18
1
 
24
 
! Отговори
555 преди 1 година
Едно време Марк Твен е казал:-"Ако лъжете хората за да получите парите им, това е мошеничество. Ако лъжете хората за да получите гласовете им, това е политика" Колко умело бившите управляващи съчетават двата подхода и колко наивно някои попадат в капана им. Но не забравяйте, че сиренето е безплатно само в капана за мишки.
17
0
 
26
 
! Отговори
Дарина преди 1 година
Други розови цели моля?!Направихте ни живота прекрасен,заслужавате да се целите още по-високо,за да довършите България Нагли негодници,из .. Роди
16
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
" да се опитаме да материализираме това усещане и с данните." - така пише в статията т.е. да се опитаме да манипулираме данните, така се разбира.
15
2
 
28
 
! Отговори
Нане преди 1 година
Тия про шляци, ако изобщо влезнат в Парламента повече курбан трябва давад...арвардските идеоти са за линч... ===))) заедно със старите прошля ци от дъ бъ...
14
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами, да я бяхте променили България. Нали взехте властта? Показахте, че сте некомпетентни и има още много да учите. Станахме по-бедни от вашето управление от година и половина и още половин година през която пречехте на ГЕРБ да работят т.е. две години застой. Стига ни толкова експерименти.
13
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези от ПП са толкова кривогледи, че е невъзможно да уцелят целта си.
12
3
 
31
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 1 година
ПП в селото не ги пускат, те за поповата къща питат. След тоталния провал в енергетиката, и убийствената инфлация, не вярвам на изборите да получат друго освен Провал. Пореден.
11
1
 
18
 
! Отговори
fact преди 1 година
КО? "БЪЛГАРИНЪТ Е ЖЕСТОК КЪМ СЛАБИТЕ И РАБОЛЕПЕН КЪМ СИЛНИТЕ" А.БУРОВ!Тез, продължението я фанат 25 депутатки, я не. Нема прошка за изгубилите власт поради глупост и слабост.
10
2
 
20
 
! Отговори
Ели преди 1 година
Аз пък искам тия негодници да управляват,за да се у..се ра. Т тотално, март пак избори и тогава ще бъдат изхвърлени от собствения им електорат .На българина трудно му увира главата ,той с лекота вярва на лъжците
9
0
 
21
 
! Отговори
Xaxa преди 1 година
Преди малко днес.бг пусна заглавие, че искали да са първа сила. Сега четем, че не ислали това, а да се набутат в правителството. След малко ще четем, че искат да минат поне 4%, а след това може би да минат 1% за да намаже Простото от субсидията, че мижавият "комисион" от 200-те милки евраци не му стига за да задоволи желанията на Ленчето.
8
0
 
11
 
! Отговори
До 7 не до 8 преди 1 година
Взе ми думите от устата. Хахахаха що триете, така се размества всичко!?
7
1
 
10
 
! Отговори
До 8 преди 1 година
Взе ми думите от устата. Хахахаха
6
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В задаваща се криза едва ли някой ще иска да е първи. Но тъй като не се носи никаква отговорност явно ламтят да управляват. А само за 7 месеца щетите за България от тяхното управление са милиарди.