Петков: Направихме много грешки, вече знаем как да управляваме

БСП били предвидим партньор, а Слави Трифонов бил Троянски кон за кабинета
Обновена: 17 авг 2022 14:24 | 17 авг 2022 09:25, Анисия Иванова
901
Петков: Направихме много грешки, вече знаем как да управляваме
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Бившият премиер Кирил Петков е убеден, че след вота на 2 октомври "Продължаваме промяната" ще има 121 депутати. Според него тези 7 месеца те са се учили, но вече знаят как да управляват и са успели да направят "ужасно добри първи стъпки".

"На Капитан Андреево се случи реална промяна и спряхме пестицидите да влизат в кухнята на българите. Насочихме 2 млрд. лв. към младите семейства и пенсионерите, вместо да отидат в джоба на осем човека. Социалните мерки също бяха безпрецедентни, включително и това, че цената на тока не се качи...Направихме много грешки, но с нито една не нарушихме принципите си. И всъщност това, че се провали правителството, беше истинското доказателство, че ние не сме готови да направим безпринципни сделки", каза той в интервю пред "24 часа".

По думите му в лицето на БСП са имали предвидим партньор, а Слави Трифонов е бил Троянски кон за кабинета.

"БСП не ни изненадваха, не бяха задкулисни...С “Има такъв народ” беше точно обратното - от реториката “ние сме най-добрите ви съюзници” до “ще ви падне правителството, ако не ни дадете еди-какви си поръчки в МРРБ”. Този тип изненади и задкулисие доведоха, че ние вече не знаехме с кого говорим. Аз все още не съм сигурен дали в ИТН сме говорили с хората, които вземаха решенията. Със сигурност Балабанов не беше човекът, който взема решенията, със сигурност и Тошко Йорданов не беше. Слави Трифонов също не съм сигурен, че беше човекът, който вземаше финалните решения. И там ние не знаехме кой ни беше истинският партньор. Докато с БСП знаеш - сядате с Корнелия Нинова, тя има изпълнителен съвет и знаеш какви са действията и какви са различията", коментира той.

Според него България се намира "точно на европейските нива на инфлацията".

По отношение на незаконния арест на Бойко Борисов той смята: "Докато този главен прокурор е там, където е, всеки арест на Бойко Борисов ще бъде неправилен и незаконен".

Той допълни, че и днес договорът с “Газпром” не е прекъснат, но цените им в момента са 300 лв. на мегават.

"Всеки ден изпращахме заявка за количествата, които ни трябват. И казвахме: Моля, дайте ни тези количества, плащаме си, както искате. Даже в началото изпратихме 50 млн. долара и те ни ги върнаха. Това го направихме, за да сме изрядната страна и като отидем на арбитражен съд, ще ни помогне да докажем, че сме изрядни. И днес договорът реално не е прекъснат. Второ, твърдят, че ще е много по-евтин газът. Ами няма да е по-евтин. Но вижте Германия. Те плащат в рубли, но “Северен поток I” не дава обещаните количества. Италия също плаща в рубли и не получава целите количества. Как тогава ще отидем в отоплителния сезон с доставчик, който не дава на никого договорените количества, измени нашия договор едностранно. Това са химери и опити за заблуждаване на населението", каза Петков.

Според него при Стефан Янев и “Възраждане” проблемът е, че искат да заменят посоката на България и напълно да променят геополитическото ни позициониране.

"Условията на “Възраждане” да ни подкрепят бяха излизане от НАТО, референдум да останем ли в ЕС, всякакви други такива. И само си представям как ще изглежда България извън НАТО и ЕС. Ние ще станем държава извън световната система и ще се управлява от феодали с огромни нива на корупция. “Възход” и “Възраждане” са много еднакви, просто Янев говори с малко по-умерени думи. Ами Стефан Янев не можеше да нарече войната война. Този тип движения опитват да продадат мечтата за трите морета изкривена. Костадин Костадинов не може да обясни какво ще се случи, ако излезем от НАТО и ЕС, защото опитват с омраза да набират скорост", каза  Петков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


901
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
507
4
 
20
 
! Отговори
Някой преди 1 година
Лъжец! Къде са ти танкерите с ефтиният американски газ? Защо купуваме руския газ чрез посредници а не директно като Германия, ЍФранция и др.? Защо ни е прокуратурата като спи и не реагира на такава далавера? Защо съшата тая прокуратура не се захване с гения - еднокнижник, заради когото балкански поток се превърна в турски поток? Обичам родината си, винаги съм я обичал, но държавата.... Хранилка за измамници, далавераджии и продажници.
506
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя пак се размечтал да ни управлява. Чао амиго, чао
505
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На кирчо и дружинка им дадоха кредит на доверие, но не издържаха теста. Оказаха се не само неподготвени, но и вредни.
504
1
 
3
 
! Отговори
ГанЮ Бостански преди 1 година
Наш *** седи на диван на холната ганитура - в една ръка ддистанционнто на ТВ в друга СмраДфон, на масата ракийката със салатката и ЧАКА. ЧАКА да дойде незнаен принц да го ОПРВИ с магическа пръчка, мъжкото му достойнство да стане поне половин метър и заплатата му 10хил ЕУРу на ден, да купи един мерджан 13-та употреба и да обикаля из махлата - даже до селУ ще ходи да взема дуркани от мама и тати...
503
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Единствената партия,която ще расте,това е Възраждане.Способни са на ни изгладят отношенията с Русия.Киро Петков -ние не искаме да купуваме руски газ...Ще го купуваме от другаде,но чрез посредници...пак руски,ама доста по-скъп.Аз бих добавил-Това е глупаво-да си купя същата стока,но да плащам повече.Кои са посредниците с голямата печалба,никой не знае,но...дано скоро се разбере!
502
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
530 Тези които гласуват за мошенниците от ПП, не им вярват, просто чакат високи постове, които Киро, Сапруто, Барбуто...им обещават.
501
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
537 Няма да я покаже, не му подхожда на тоалета, кокто на Лена годежния пръстен. Нали с това оправдание не го носи вече.
500
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Киро просто е токсичен за държавата. Няма област на която да не е навредил. Но още по-опасен е за младите, които още учат. Той им е лош пример. Ако вземат пример от него и родата му в сваленото вече правителство, ще си мислят, че дипломата им осигурява сигурно място във властта, големите пари, за нищоправене и изпълняване на чужди интереси
499
2
 
14
 
! Отговори
От Русе преди 1 година
Преди да дойдат те от Харвард, Променливите,месото тука струваше около 6-7 лева,сега е 11-12 за килограм.Пилешко бутче струваше най-много 3,20 за килограм.Сега е 6 лева за килограм.Инфлацията е 100%.Днес един министър обясняваше,че не можем да спрем да плащаме да живеят тука украинците на хотел по 1 200 на месец,но сумата трябва да расте,ЩОТО ТОКЪТ ПОСКЪПВА???Почувствах се крайо унизен.То и моят ток поскъпва.Това ще дойде и до вас Софиянци,кат ви дойдат сметките за парното
498
2
 
21
 
! Отговори
XaXa преди 1 година
Не разбрах само защо продължават да ни го показват това copocoидно Нещо?
497
2
 
18
 
! Отговори
Тоя преди 1 година
Трябва да управлява гей клуба в Софийския затвор. Заедно с Кокора.
496
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кире покажи дипломата от Харвард
495
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
разбирай - знаем как да крадем. доста се постараха, но не им стигна времето за повече.
494
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Знаят как се управлява? Тия в най-добрия случай са достигнали фазата на информирания *** в развитието си. Но понеже лъжат ужасно изобщо не ги слушам.
493
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това е национален предател -- дали разбира какво прави или не разбира няма значение -- нанесли са вреди и трябва да отговарят пред закон. Друг начин да се научи няма. Видяхме много добре и наглото му поведение, когато още си мислеше, че не може да бъде свален и всичко му е позволено. Измамник, а оттам и крадец. Назначил си любовницата за началник на канцеларията на супер заплата -- народът ще плаща издръжките на метресата му. Ха-ха, хи-хи!
492
2
 
9
 
! Отговори
баце преди 1 година
Да бе, повервах му колкото на Боко, Нинова, Царот и т.н. Оди в Канада да си изкарваш хляба с труд.
491
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Глупости, вече знаели! Трябва да ви се търси съдебна отговорност за вредите, които нанесохте на държавните интереси. Като си платите тогава може да се пробвате пак.
490
1
 
14
 
! Отговори
Случаен минувач преди 1 година
До Ралица 523Ралице, за съжаление все още много хора ще гласуват за тези шарлатани... Наистина не знам колко трябва да си ***, за да продължаваш да им вярваш. ИТН се усетиха, че ни завличат към дъното - затова се отдръпнаха от тях. Как можеш да имаш доверие на човек, който, започвайки политическата си кариера, първо наруши Конституцията??
489
1
 
17
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 година
Честно казано, вярвам му на Кирчо. Тоя машини за гласуване правят чудеса.
488
2
 
20
 
! Отговори
Влад преди 1 година
Правителство на стажанти, с държавен изпит среден 3. Сега искат да се учат в движение...