Румен Христов: Убеден съм, че ще сме първа политическа сила

Коалиция с БСП е невъзможна
17 авг 2022 22:50, Нели Христова
74

"Убеден съм, че ще сме първа политическа сила. В много добра кондиция сме, но работим и много активно на терен - между нашите избиратели, за да може да получим не само първи резултат, но и разликата между първия и втория да бъде по-голяма. Ако говорим за възможните коалиции - винаги една коалиция, която е създадена от 2-3 формации, е по-добра от тази, която е от 4-5, тъй като интересите са по-големи", каза лидерът на СДС Румен Христов в студиото на "Денят ON AIR".

Той категорично заяви, че те категорично не могат да управляват с БСП заради тяхната идеология и програма.

"Неслучайно казах, когато управляваше тази четворна коалиция, че най-много ме притесняват социалистите, защото при тях принципът при тях е: "Развързваме кесията, раздаваме на всички, а какъв е ефектът - ще видим после". Въпросът е, когато раздаваш едни пари, те достатъчни ли са и как си ги изкарал. Не можем да казваме кой да бъде лидер на една партия, след като сме член на тази партия", допълни Христов в ефира на Bulgaria ON AIR.

Според него това не е условие, което може да се постави предварително.

"Омразата не е причина за събиране, видяхме какво стана в този парламент. Правителството беше формирано от формации, които бяха с болезнена омраза към ГЕРБ. Ежедневно излизат неща за тях. Разбира се, тя трябва трябва да бъдат потвърдени, но има много въпроси, които нямат отговор. Защо купуваме руски газ с надценка и защо отказахме да изпълняваме договора до края на годината?", попита лидерът на СДС.

По думите му това се плаща от българските граждани и българския бизнес.

Попитан какво мисли за рокада в "Булгаргаз", той отговори: "Служебното правителство има всички правомощия като едно редовно, с изключение на законодателна инициатива. Отговорността за управлението на държавата в момента е в ръцете на това правителство. То подбира хора, с които смята, че би могло да се справи с кризите. Хубаво е да има правителство, което да стабилизира държавата. Администрацията е стресирана", добави Румен Христов.

Но не се зае да коментира експертните качества на Деница Златева.

"Ние трябва да намерим алтернатива на "Газпром", но когато я нямаш и когато имаш възможност да си изпълниш договора - сигурно не е толкова лошо да го изпълниш. И положението е много тежко. Инфлацията надхвърли 17%. Това е най-високата инфлация след 98-а година. Тя не е привнесена, тя е наша, родна", коментира той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този човек беше с патериците на трибуната да не изтърве кокала и ние ще чакаме полза от него никога
50
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе, някой гласува ли за тея?
49
1
 
9
 
! Отговори
Милкана преди 1 година
На всички управлявали България през годините на т.н. преход , които съсипаха държавата и ограбиха народа, трябва да бъде потърсена отговорност. И то не каква да е, а за държавна измяна. Пак тръгнали като селски визитарки гласове да търсят и да се хвалят, че няма да се коалират с този или онзи. Не бива да бъдат допускани до властта случайни хора и такива, които не милеят за България.
48
3
 
7
 
! Отговори
Иван Костов преди 1 година
Този чичко е от СДС. Пропуснал е да каже, че първата политическа сила на предстоящите поредни предсрочни избори няма да може да управлява страната. Просто защото тези от Герб са бивши членове на БКП, а тези от СДС са против Герб.
47
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кой беше ти , чичак ? Първо по какво по-точно ? Генетични отклонения ?
46
14
 
6
 
! Отговори
Окончателно преди 1 година
Време е за Възраждане!Време е за Възраждане! Време е за Възраждане!
45
0
 
3
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
може да сте първа но връщате мандата веднага на тези избори ниска изб активностсамо купени гласове и етническо гласуване отиваме на избори 2023 г
44
2
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Каквато подкрепа имаше СДС в началото на промените, никоя партия никога няма да има. Да събереш на митинг 1 милион привърженици , може да бъде мечта за която и да е партия. Подкрепата почна да спада благодарение на личностни грешки на някои от лидерите. Каузата на СДС беше велика , но внедрени ченгета тайно я опорочиха. Същото става и сега с някои нови партии, подкрепяни отвън и работещи против българския интерес и след кратко време ще имат толкова подкрепа, колкото в момента има СДС
43
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ристу лъжеца
42
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз нама да гласувам за Вас и съм убеден,че съм прав за доброто на България.
41
1
 
4
 
! Отговори
ТЪРПИ преди 1 година
ДУШО-ЧЕРНЕЙ КОЖО-ДРУГ ПЪТ
40
9
 
10
 
! Отговори
ПП =БСП =ДБ преди 1 година
ВИЯТ НА УМРЯЛО.........
39
3
 
7
 
! Отговори
Българин преди 1 година
първи от края ..юболей мозък...оривай да се лекуваш
38
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Домоуправителите са от бкп навсякъде, с малки изключения И най много крадоха те. Никой не знае какви ги вършеха 33 години. Искаш им тефтера, не го дават, защото са гузни, а и не са много умни. За кражби не се иска да си умен. Свобода им бе дадена, докато във фейса ви мамеха, че х в затвора, ковчези, черни чували и така се облажиха и днес при свършен факт, молят се, други да събират пари и всеки отказва, защото знаят, че повече.., а и купиха в големият град на синчето за 200 хил жилище.
37
3
 
12
 
! Отговори
ACDC преди 1 година
Патерица на фирмата ГЕРБ. Без лидери. *** в политиката. Затрихте СДС. Обезличите напълно десницата в България. Нищо не остана от онази енергия в зората на демокрацията.
36
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никой няма да влезе в затвора. Дали ще управлява бб или рр, все тая. Баба ви Станка на 81 г на рр майката изкарала курсове за У лек автомобил и й подарил кола. Вашите хора от всички партии ще ви подкрепят, а останалите просто няма да отидат до урните и къде е справедливостта, мили демократи социопати социалната политика на Бг. Рома е по учтив от вас политиците. Нищо че е роб и цепи дърва на тарикатите. Всеки нов дошъл на власт бърза да му занесат у дома вързоп в кърпичката. Всички сте един дол..
35
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя па кой беше???
34
4
 
18
 
! Отговори
Край преди 1 година
Кой си ти бе Христов. Теб за домоуправител на входа няма те изберат щото си мърда. Возиш се на ГЕРБ като бълха на пес.
33
3
 
7
 
! Отговори
Анализатор преди 1 година
Ами гласувайте за ГЕРБ и този път ще ви оправи много по бързо от до сега.
32
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Black Sea__БЛАГОДАРЯ, ЧЕ НИ ПРИПОМНИ ИМЕНАТА НА ПОЗОРА НА НАЦИОНАЛНИТЕ ПРЕДАТЕЛИ!...