Томислав Дончев: ПП не изглежда като потенциален партньор на ГЕРБ

Коалицията с БСП била забранена
17 авг 2022 19:10, Нели Христова
39
Томислав Дончев: ПП не изглежда като потенциален партньор на ГЕРБ
Снимка: БГНЕС

"Трябва да убедим колкото е възможно по-голяма част от българските граждани, че си заслужава да дадат подкрепата си за нас. Дали ще бъдем отново на власт, или в опозиция, го решават избирателите. Имахме правителство на отрицанието, събрало партии, които не се харесват, но са срещу някого.  Има голям шанс да се получи същата безизходица, каквато се получи през лятото на миналата година. Ние от ГЕРБ в коалиция "против" е сигурно, че няма да участваме. Ние умеем да възпитаваме емоциите си - всякакви изблици на политиците не са ни пречили да формираме стабилни управления".

Това каза Томислав Дончев, зам.-председател на ГЕРБ, в предаването "Лице в лице" по bTV.

И обяви как биха процедирали от ГЕРБ в сегашната газова криза, ако бяха на власт: "След прекратяването на доставките от "Газпром" и след интензивни разговори със съседите ни от Турция и Гърция щяхме да организираме отворена прозрачна процедура на база резервиран капацитет в някои от терминалите, с които те разполагат, за да могат различните доставчици на газ да предложат цени и ние да можем да изберем най-ниската цена, да гарантираме трасе за доставка и по този начин да купуваме най-евтиния възможен газ. Ако ние управлявахме, газовата връзка с Гърция щеше да е завършена отдавна".

"Ако махнем емоциите и политиката, в последните месеци "Газпром" е ненадежден доставчик на газ и това е големият проблем. Дори да получаваме количества, дори цената да е атрактивна, в тази ситуация не можем да разчитаме на този доставчик, защото нямаме никаква гаранция, че доставките ще продължат. Не можем да поставим нашите потребители на подобен риск", добави Дончев.

"В последните месеци президентът не ни е давал поводи за критика", каза още той по повод позатихналите критики от страна на ГЕРБ към Румен Радев. И обяви, че към момента "Продължаваме промяната" не изглежда като потенциален партньор на ГЕРБ след изборите. Но остави вратичка: "Ако в поведението им забележим еволюция и малко по-адекватна и отговорна политически реторика, това може да се промени. А отдавна с решение на ръководните органи на партията ни е забранена коалиция в БСП".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
каза партньорката на Боъкикиев! Гнус ме е от това лице!