АБВ няма да подкрепи БСП на вота, застава зад Янев

Това обяви лидерът на партията Румен Петков
18 авг 2022 15:43, Красимир Ангелов
50
АБВ няма да подкрепи БСП на вота, застава зад Янев
Снимка: АБВ

АБВ няма да продължи коалиционните си взаимоотношения с "БСП за България". За предстоящия парламентарен вот на 2 октомври партията ще даде подкрепата си за коалицията, водена от Стефан Янев, "Български възход", съобщи председателят на АБВ Румен Петков.

Той посочи коректността на партията в партньорството й с "БСП за България", но също така акцентира и върху различията в съвместната работа в 46 и 47 Народно събрание, където АБВ  беше представена от зам.-председателя Владимир Маринов.

Още по темата
Сред различията между двете формации Петков посочи отношението към деинституционализацията на държавата, където ярък пример е министърът на културата в кабинета на Кирил Петков.

"За всеки нормален български гражданин трябва да е ясно, че който гласува за Кирил и Асен получава Наско (бившият министър на културата Атанас Атанасов)“, изтъкна Петков, цитиран от пресцентъра на АБВ.

По думите му политическата програма, която е обсъдена и приета от ПП, ДБ и БСП, също е сред причините за невъзможност за съвместна работа между "БСП за България" и ПП АБВ.

Зам.-председателят на АБВ Владимир Маринов обяви акцентите, върху които партията стъпва в подкрепата си за формацията на Стефан Янев

Сред тях са независимост и разделение на властите, енергийната сигурност на България, Инфраструктурно обезпечаване и магистрална свързаност към съседните държави.

Маринов подчерта, че това са принципно важните за АБВ акценти в дейността на партията, независимо от формата й на участие в изборите.

Зам.-председателят на АБВ Петър Първанов каза, че в оперативен план областните председатели на партията в цялата страна ще координират работата си с местните представители на "Български възход". Той изрази увереност в доброто взаимодействие между АБВ и коалицията на Стефан Янев и, в последствие, добро представителство в 48 Народно събрание.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
3
 
9
 
! Отговори
фонтанче преди 1 година
желанието да влезнеш в НС е огромно :) защо ли ?!
19
2
 
7
 
! Отговори
Касапина преди 1 година
Кокалът е важен, но по важно е какво месо има по него!!!
18
2
 
8
 
! Отговори
ПП преди 1 година
Аман от червени клонинги.Бсп ни стига за коалиционен партньор
17
6
 
15
 
! Отговори
Мутри ВЪН преди 1 година
Тези мъртавци от АБВ са общо 4 неграмотника и са с 1 повече от неграмотниците от СДС!!! Предателите на Янев НЯМА да влязат в парламента!!!
16
1
 
7
 
! Отговори
Чук и Гек преди 1 година
Пополацията ,,Газпром" Много са, силни са! Насреща им са само Асен Василев, Корделия и госпожа Надежда Йорданова плюс госпожица Белоборадова!
15
4
 
22
 
! Отговори
Беновска пипа преди 1 година
Е с това си решение АБВ унищожиха партията на Янев. Тъкмо си мислех, че може да гласувам за тях, но щом Румен Петков е там, всичко заприличва на плевенски фонтан, посетен от пияния политик.
14
5
 
14
 
! Отговори
АБВ преди 1 година
Пикаещият във фонтаните се изказал. Няма ли други по-важни новини от тази, че ни занимавате с политически трупове. На всичкото отгоре си позволява да се обръща към г-дата, завършили в Харвард на малките им имена. Наближават избори, но и зима. Темата за цената на газа е доста по-актуална.
13
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Т.е. отказват се от ИТН ли?
12
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
порената рушка партия в БГ, не е истина. Ако тия партии се преброят, ще са твърдо над 50% от общата бройка. Преди 100г. такива предатели са ги разстрелвали.
11
1
 
10
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
коалицията на стефан янев е много несериозна като 6 отцепници от итн които сегаще бъдат в пп от такива предатели да се бяга навреме янев защо се хваща с тезихора те ще го провалят очертава се слаба изб активност
10
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никога за фашиста Янев, докарал ни зелените сертификати!
9
1
 
19
 
! Отговори
Аз преди 1 година
Тоя па Петков стана егати клоуна!Преди години подкрепяше Борисов, после БСП, сега Янев)Изглежда лапачка иска пак)Фурнаджийска лопата!Едно време с Първанов вкараха България в НАТО, сега рипа уж против НАТО и се прави на русофил! :)
8
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Московското абв.
7
0
 
7
 
! Отговори
АЗБУКАРЧЕ преди 1 година
Да,но ГДЕ ще ги подкрепи?
6
2
 
18
 
! Отговори
Бай Миле преди 1 година
Човек с толкова издънки се чудя как има очите да излезе и да критикува действия на други за щяло и нещяло. Второ не мога пак да разбера - а бе това АБВ не бе в коалиция с ГЕРБ, с БСП и с кой ли още не?! Сега пак искат да са на хранилката, но иде йм края....и АБВ заминава завинаги, чао, чао, чао
5
0
 
25
 
! Отговори
Тома преди 1 година
Тези са хората на агент гоце и са един файтон избиратели където има ядене и пиене те са там
4
4
 
14
 
! Отговори
Сахар преди 1 година
Ама и тримата от АБВ или само Запалката?
3
7
 
20
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
Хахахааа, Корнелия май ще гледа парламента по телевизията :)))))))))))))))))
2
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Значи още към 15-20 гласа за Янев да стигне единия процент за субсидийка.
1
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Натовци!