Андрей Цеков: ПП не е отблъснала протегнатата ръка на ДБ

Двете партии ще са тандем в рамките на следващия парламент
19 авг 2022 10:33, Нели Христова
42
Андрей Цеков: ПП не е отблъснала протегнатата ръка на ДБ
Снимка: БГНЕС

"Продължаваме промяната" не е отблъснала протегната ръка на "Демократична България", а задълбочените анализи са показали, че електоралната енергия може да бъде мобилизирана най-ефективно чрез отделно явяване на изборите. Това каза в студиото на "Денят започва" бившият зам.-министър на финансите Андрей Цеков от ПП.

Още по темата

"ДБ и ПП бяха един изключително добър тандем в предишното управление и те ще продължат да бъдат добър и ефективен тандем в рамките на едно последващо реформаторско мнозинство в рамките на следващия парламент. Решението за изборната стратегия беше взето вчера на национален съвет на ПП, като то почива както на практически, така и на концептуални съображения. Взето е след дълги и задълбочени анализи. Те показваха, че двете партии имат отчасти покриващ се, но отчасти различаващ се електорален потенциал и в този смисъл електоралната енергия може да бъде мобилизирана по най-добър и най-ефективен начин в името на едно бъдещо реформаторско мнозинство, именно чрез отделно явяване на изборите", каза Андрей Цеков.

ПП имаме увереност, че бихме могли да завоюваме първо място в предстоящите избори, дори като самостоятелна партия, каза той.

По думите му това, което е важно в следващия парламент, е да има стабилно парламентарно мнозинство, за да бъдат избегнати последващи спирали от предсрочни избори и политически избори и да бъдат реализирани широкоспектърните реформи.

Легитимността за управление се дава за концепции, концепцията за една променена България е споделена на този етап най-малко от три политически сили, каза Цеков.

Той  потвърди, че обединение на парламентарни групи е обсъждано като принципна концепция, но е рано да се направят заключения дали това би бил подходът в едни следващ парламент.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
0
 
! Отговори
Тони преди 1 година
То пък една ръка... Като на иконома в Страшен филм...
36
1
 
4
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 1 година
ЕДНОДНЕВКИ ПРЕВРАТАДЖИИ ЮМРУКЪТ ДЪРЖАВНОСТ ВИ ЛАНСИРА И ФАЛИРАХТЕ БЪЛГАРИЯ РАШКОВИСТИ ПЛАШЕХА ПО СЕЛАТА СТАРЦИ И БАБИ В МИРНО ВРЕМЕ СЪД ЗАТВОР ЗА ШАЙКАТА ПЪПЪ
35
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В една сладкарница са опечени черно-бяли толумбички и баклавички в приятна за спомена шахматна композиция от една кирка и една скумрия
34
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По скоро са седнали върху ръката и очакват дълбоки анализи...
33
1
 
4
 
! Отговори
Миша преди 1 година
Ква протегната ръка, тези се чудят само как до власт да се докопат
32
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
а бе защо нито 1 от джур на алята не поиска да види дипломата на киро пр о сто то отХарвард ? ептен се умъчаха на тази тема и май не ще е висше, ами колеж и то само завършен 1-ви курс, демек 9-ти клас ?!
31
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
а бе тия 2 "партии" още ли мислят, че ще влязат в парламента ??????????????????????
30
8
 
2
 
! Отговори
българин преди 1 година
Това няма как да стане!! ГЕРБ ще има още по малко депутати!!
29
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Убавците ми те!
28
1
 
12
 
! Отговори
от село преди 1 година
Е , нагледахме се на протегнати ръце ,един към парапета ,друг под полата ,трети си потрошиха ръцете да протягат среден пръст . Народа иска работещ парламент и отговорни хора ,а не циркова площадка .
27
2
 
7
 
! Отговори
баш гъбар преди 1 година
До Анонимен 10 Възраждане ще прави като вятъра!Лично аз ще си гласувам за Герб,а после ще отида за гъби!Щото знам къде да търся и намирам!
26
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сбрали се 3-те грации и обсъждат ли обсъждат. Правят си сметката без кръчмаря.
25
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тотални интриганти! Каква политика ще правят?! Те от сега не се дишат ще правят политика! Добре, че спонсора е справедлив и дава на калпак и не ги кара да се конкурират и после отчитат както е в ЕС!
24
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много е важно какво ще кажат от посолството
23
1
 
3
 
! Отговори
Ралица преди 1 година
11 ОГРОМНА ПОДКРЕПА ЗА ЗДРАВОМИСЛЕЩ БЪЛГАРИН МИЛЕЕЩ ЗА БЪЛГАРИЯ
22
0
 
10
 
! Отговори
Ралица преди 1 година
14 ДАЛИ ИМАШ И СРЕДНО И ТЕЗИ ШАЙКАТА СА УЧРЕДИТЕЛИ НА ДЪБЪ И НИКАКВИ ОБРАЗОВАНИЯ НЯМАТ ОСВЕН ТОВА ОЩЕ МНОГО МНОГО БЪЛГАРИ СА ОБРАЗОВАНИ И ДОСТОЙНИ ДА УПРАВЛЯВАТ БЪЛГАРИЯ ШАЙКАТА ПРЕВРАТАДЖИИ ЛАНСИРАНИ ОТ БОЖКОВИСТИТЕ ФАЛИРАХА БЪЛГАРИЯ И РАДЕВ СИ УПРАВЛЯВА СЛУЖЕБНО ПОСТОЯННО 14 НИСКОИНТЕЛИГЕНТ
21
1
 
14
 
! Отговори
Царя е гол преди 1 година
А може ДБ въобще да не влязат в парламента или да имат мижав вот 4%. Не случайно Мъпетите от ПП не искат с тях, защото доста ще им падне общия вот. Ще *** рани общо взето заради некомпетентност, некадърност, не спазени обещания и др.
20
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пп + ДБ не са ничий трън. Да се обединят. Тъкмо ще ядат заедно бой. Но обединението им е много показателно за едно нещо, а именно кои са реално и едните и другите. Ще напомня, таткото на Кире напуска България с един куфар ... и си купува завод в Канада! И това е през 90те години, когато имаше 19 фалирали банки и Иван Костов беше премиер продаващ бг заводи за по 1 евро! Още да напомням ли или схвана какво искам да кажа?!
19
0
 
12
 
! Отговори
перко преди 1 година
Пирамиди, фараони и бълъци - милиони!
18
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Демек ДБ ще се съберат с лъжльовците понеже имат общи ивлнтереси и са от едно каталог? Ахаааааааа