Борисов призова за закон за 100% диверсификация и срещу "Газпром"

Брифингът на ГЕРБ бе подтикнат от декларацията на ДБ за газа
Обновена: 23 авг 2022 13:56 | 23 авг 2022 13:56, Нели Христова
416
Борисов призова за закон за 100% диверсификация и срещу "Газпром"
Снимка: БГНЕС

След като "Демократична България" излязоха с декларация, че са против преговори с "Газпром", от партия ГЕРБ дадоха брифинг, в който подкрепиха ДБ. "Приветстваме ги, че след няколко месеца разбраха за какво става въпрос", заяви лидерът Бойко Борисов пред журналистите, събрали се в централата на ГЕРБ.

"На 31 юли аз казах, че ГЕРБ ще управлява само с партии, подкрепящи 100% дивесификация от "Газпром". От "Газпром" и "Лукойл" българите губят по 20 млн. на ден. Затова декларативно се обръщам към колегите от другите партии - да приемем проектозакон по време на предизборната кампания за 100% диверсификация и срещу "Газпром", като влезем в парламента, да го гласуваме", каза още Борисов.

Бившият премиер припомни думите на Асен Василев от 2 юни, че "България никога повече няма да преговаря с "Газпром" и след това изказването му от 14 август, че ако "Газпром" могат да предложат евтин газ, тогава "защо не".

Още по темата

"Аз се обръщам към колегите от "Да, България" и към българските граждани. Цената на газа, която ние оставихме през май 2021 година е 37,71 лв на базата на дългосрочни договори. След "Промяната" цената на газа за август 298,20 лв. и не ми говорете, че така е навън. Ние имаме до 31 декември договор! Септември - 315 лв., август - 125 евро. Ето това, уважаеми господин Христо Иванов, Атанас Атанасов, ни доведе "Промяната". Хаос и разруха!", обясни лидера на ГЕРБ. "Разликата от при нас и при тях е от земята до небето. И както и да се гърчат да се опитват да обясняват, се оплитат в лъжите се ежедневно."

Борисов цитира Кирил Петков, който обясни, че договорите за допълнително газ не са били подписани, за да може служебното правителство само да реши какво да прави с тях. "Оставихте най-важното нещо в държавата да го правят те", заяви бившият премиер. "Нали казвахте, че служебният кабинет трябва да организира само избори?"

Борисов обяви, че в партията му са отворени за разговор във връзка с енергийната диверсификация. "Ето, евроатлантически ориентирани пращаме Теменужка.  Делян, подписваме го и това ще е първият законопроект", заяви той. И добави, че се надява както той ги следи, и ДБ да го чуят. "Освен "Газпром" да запишат и "Лукоил". И правим общ проектозакон. Казват: утре в 10 ч. и им пращаме човек - лидери, лидери, заместници- заместници. Ако искат портиери, че натам вървят нещата с това "тоя да се оттегли, оня".. Ама да пишат и ГЕРБ отгоре, не само те да излизат убедени евроатлантици", настоя Борисов.

Според него до 31 декември може да си върви договора с руснаците, а през това време България трябва да се договори с американците, да се разговаря в Ердоган, да си запазим слотове и след Нова година да има пълна диверсификация.

Борисов се присмя и на закъснелите вопли срещу машинното гласуване от десните. "Колегите от "Да, България" ние ги уважаваме. Те подадоха жалба в ЦИК срещу машинното гласуване. Ние от 2 г. ви казваме как носят флашките, как софтуерът е в едни и същи хора. И сега изведнъж писнахте. И ние това искахме преди половин година, даже квитанциите не искахте да броите, защото вашите хора стояха на софтуера", ядоса се Борисов. И повтори, че със софтуера са им взели изборите.

Засега единствения проблем за изборната подготовка на ГЕРБ бил слоганът. "Ред в хаоса, след хаоса - нещо такова трябва да измислим", смята бившият премиер.

 

 


 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


416
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
323
4
 
1
 
! Отговори
нн преди 1 година
Борисов няма срам и морал, до вчера говореше едно, от шест месеца, по-точно след началото на войната говори точно обратното. Че то утре може да говори пак обратното, така не става измитай се политически тарикат, времето ти изтече, скривай се, хората не те искат вече. Гражданите за европейско развитие на България в началото ти повярваха, но и те сега виждат че са сгрешили в избора си. На изборите не се надявай много, чака те разочарование.
322
3
 
3
 
! Отговори
Затвор за Борисов преди 1 година
Този БОрисов не ГО Е СРАМ.. ПОХВали се че вместо да позлва милиардите на ГАЗПРОМ за изграждане на газопровод ГАЗПРОМ ДО СЪРБИЯ Е ОГРАБИЛ с много милиарди евра Българския народ..ОКАЗА СЕ ЧЕ НЕ Е ДОГОВОРИЛ ДАЖЕ такса за изплащане на 100% българския участък с ГАЗПРОМ ..Експерти да докладвал за какви жълти милиончета ни е прецакал така жестоко..Сега вместо да иска взаимна помощ от ГАЗПРОМ тръгва да ни ПРеЦАКВА индустрията и народа..
321
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия гербери яко ги тресе шизофренията!
320
1
 
1
 
! Отговори
един преди 1 година
Борисов, ще гласувам за тази партия, която работи за България и нейните граждани, а не за просперитета на лидерите си на гърба и от джоба на тези граждани. Сори, ама това не си нито ти, нито твоята партия. И нито ДБ или ПП
319
1
 
4
 
! Отговори
Боко е крадец преди 1 година
Тоя нагъл geбела отказа да даде газпром на арбитраж, когато ни спряха и южен поток и газа през 2014
318
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ТИКВО ТИ СИ НАЙ-ВИНОВНИЯ ОТ ВСИЧКИ.ВИДЯЛИ,ЧЕ С КЕБАПЧЕТАТА И КЮФТЕТАТА С КОИТО КУПИ ГЛАСОВЕТЕ НЕ СТИГАТ ЗА ДА СЕ ТОПЛЯТ ТАЗИ ЗИМА.СТИГА С ТЕЗИ ТВОИ НОМЕРА.
317
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Точно тази мутра на снимката ни върза за Русия,сега тръгнал да говори за деферсефикация.Няма ли малко срам?Покани Путин в България,кученцето на Путин,долен предател.
316
0
 
7
 
! Отговори
ББ преди 1 година
абе къде е лиляна?идва зима...а менда къде ти е...финансистка...идва и глад,а вебер им намерил топли и добре платени...наредил му путин...заслуги майна,разпуснете импотентният ес...и нато дори...и не путин е заплахата..а обслужващите го в съюзите на който плаща с нашите пари през доган,борисов,орбан..много са..и страхливо и лицемерно не правите нищо и продължавата да им плащате с животите ни..съучастници сте им..разпуснете клоаките!не признавам властта и законите ви,отнемащи живота на децата ми!
315
0
 
6
 
! Отговори
ББ преди 1 година
12 г. Лукойл не плати и стотинка данък бре..."евроатлантико"докато с юнкер,меркел,вебер осребрявахте рублите и крадяхте от животите на Народите на ЕС правещи ги зависими от...убиец,докато прокарвахте лобистки...срещу комисионни...на божков...цветанов..съсипана индустрия,земеделие,образование,здравеопазване..това са животите на милиони.. и трима манипулиращи по тв-тата на пеевски не променят нищо...ограби ни и ни убиваше,прогони децата ни,съсипа домовете ни и България..за сребърници..Анатема!
314
1
 
6
 
! Отговори
ББ преди 1 година
уау нали ти строеше руските потоци с парите на българите!как така...а купи им ядрена централа скрап от путин...да не те закача,кого лъжеш...и до кога си мислеш,че ще можеш да ни лъжеш...ти строеше на путин газовите,купуваше атомните скраб..ама видите ли Петков виновен за цените на газа и тока,събудете се хора,всеки глас за дпс-гроб-*** е глас против България и Животите на децата ви,мислете за Бога!четете фактите!минусите на пАсолството моля!!!...стимулират ме...
313
5
 
1
 
! Отговори
Лили преди 1 година
Готин,сладур гледа сеира на едни нагли измамници
312
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ех бащице. Ти поне крадеше с мярка. Променените политици грабят като за последно. А и съда са го наричали в ниша дупка.
311
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тулумбата пак се е ядосал на журналистка,ама те това им е работата,да питат.Държи се като дете в детската градина,на кеето не са дали десерт.За Премиер не става.Да ходи и да пита в лунапарка дали може да кжса там билетчета поне
310
3
 
4
 
! Отговори
ЦК на ГЕРБ преди 1 година
Предизборен слоган на ГЕРБ "да направим хаос в хаоса"
309
5
 
3
 
! Отговори
Аз промяната преди 1 година
БОЙКА КАДЪНА Е НАПАСТ БОЖИЯ, НАКАЗАНИЕ ГОСПОДНЕ ЗА ГРЕШНИЯТ ЖИВОТ НА БЪЛГАРИТЕ, ТАЙНОТО ОРЪЖИЕ ПОДГОТВЕНО ОТ БКП ДА СРИНЕ ДЪРЖАВАТА АКО БКП ИЗТЪРВЕ ВЛАСТТА. САМО ПРОРУСКИ РУБЛАДЖИИ ГЛАСУВАТ ЗА КОМУНИСТА БОЙКА КАДЪНОВА БОРИСОВА, НАЙ ЗЛАТА БОЛЕСТ ОБХВАНАЛА ЗЕМИТЕ ЕВРОПЕЙСКИ ЗА 4.5 МИЛИАРДА ГОДИНИ.
308
3
 
3
 
! Отговори
Аз промяната преди 1 година
Лойка кадъна и на дявола ще пристанеш, пак БКП-ски ще смуче и песен ще пее само и само костната да се намърда в харема. Цял живот изкара засмуквайки на големците шланговете и сега пак така се опитва, но стара е Лойка кадъна, стара е баба и вече никои не я иска. Ето така се гради кариера драги плеймейтки, налапваш на големец и докато не налапаш следващия не пускаш предишният. Лойка Борисова Кадънова, цял живот с разтворени крака изкара и за още се оригва.
307
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ДраганТи защо не построи тази отбивала, вече една година сте на власт?
306
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Бай СтавриЗащо да е нагъл, разкрива ви далаверите!
305
4
 
3
 
! Отговори
Една снимка преди 1 година
Всичко показва! Уникален!!! Не премиер, а Шогун!
304
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
АЗ СЪМ СЕЛЯНИН И СЕ ОТОПЛЯВАМ С ДЪРВА ДА МУ МИСЛИТЕ ШОПИТЕ И ДРУГИТЕ ГРАЖДАНИ А ПЪК ЗА ЗАВОДИТЕ ВСИЧКО ОТИВА ПО ДЯВОЛИТЕ, СПИРАИТЕГО ТОЯ ГАЗ