ГЕРБ с допълнителни разкрития около сделките за газ на ПП

Печелившите са ясни: "Газпром" и Промяната, губещо е българското общество, заяви Добрев
Обновена: 24 авг 2022 13:07 | 24 авг 2022 13:07, Нели Христова
117
ГЕРБ с допълнителни разкрития около сделките за газ на ПП
Снимка: БГНЕС

ГЕРБ ще представи листата си на 28 август. Това обяви лидерът на партията Бойко Борисов на брифинг.

Днес ГЕРБ отново събра журналисти в централата си за да коментира енергийните проблеми, пред които е изправена страната.

"До последния си ден на своето управление "Продължаваме промяната" са купували руски газ от дъщерни фирми на "Газпром", с което са ощетили българското общество с над 28%",  заяви Делян Добрев и припомни, че България е трябвало да купува природен газ на цена от 86 евро през юли, такава е била цената на "Газпром". Вместо това страната ни не го прави и е купувала от "Винтерсхал Румъния", която е 100% дъщерно предприятие на "Газпром Швейцария", по цена от 110 евро.

"Разликата между 86 и 110 евро правят тези 28%, с които българското общество е ощетено. Тази разлика е влизала в джоба на "Газпром" и най-вероятно в офшорните сметки на Промяната, защото няма друга логика", подчерта Добрев, който по-късно обясни, че всички знаят за тези офшорни сметки, защото били споменати в декларацията на Асен Василев.

"Ние не взимаме от компанията майка, а от дъщерната на дъщерната компания на "Газпром". Кой печели от това? Офшорките на промяната печелят нещо, не знаем какво. Затова сме пуснали сигнали до ДАНС и МВР", каза депутатът от ГЕРБ и добави: "Печелившите са ясни – "Газпром" и Промяната, губещо е българското общество. То губи 28%, което е разликата между 86 и 110 евро. Газът, който купуваме не само, че е руски, а е на "Газпром". На това трябва да дадат отговор от Промяната, защо купуват този газ на 110 евро", призова Добрев.

Фактурите, които ГЕРБ представиха на своята пресконференция, като доказателство за покупката на газ на по-високи цени, обхващат периода от 1 юли до 31 юли. Добрев посочи, че ПП са били на власт до 2 август, т.е. до последния си ден на власт кабинетът "Петков" е купувал газ по завишените цени. Според него единственото обяснение не е, че те са купували този газ от незнание, а заради комисионните.

Томислав Дончев изнесе данни от НСИ, от които става ясно, че за периода от януари до май България е станала три пъти по-зависима от Русия по линия на стокообмена си. Ръстът на износа на Русия е 153%. Той е достигнал 4,76 млрд лв., а за същия период на миналата година е бил 1,2 млрд.

"Най-изгодното правителство досега за Русия е правителството на Кирил Петков, това го показват икономическите данни", подчерта на свой ред Бойко Борисов и обеща утре ГЕРБ да разясни схемата около "Лукойл".

 

 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
12
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Киро бесен по НОВА, много скромен щял да съди за 500 хиляди, ами ние дето сега плащаме 3 лв. бензин вместо 2 за колко да те съдим лъжецо?
64
26
 
12
 
! Отговори
Добре преди 1 година
Пичове и колежки от ГЕРБ, колкото и да се напиняте, няма да ми промените мнението и желанието да гласувам за ПП. Всеки прави някакви схеми. Въпросът е кой да ги прави ПП или ГЕРБ? Аз избирам ПП - а пък, да ви е яд! :D
63
14
 
11
 
! Отговори
Ахахах преди 1 година
ЕЙ на тия гербаджии само схеми са им в главите :D
62
11
 
11
 
! Отговори
вет.д-р Г.Заров преди 1 година
Бре , тез дяляни камъни от Герб ,много загрижени за държавата и за българското общество - напреварват се един друг кой по-голяма лъжа ще дръпне по медиите , само и сам да забравим за 12-годишните поразии ,които върнаха държавата векове назад , само и само да има пак папкане за наши хора и калинки ...
61
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този некадърник и крадец седнал да обяснява как кадът другите. Безобразник!
60
16
 
10
 
! Отговори
НАБЛЮДАТЕЛ преди 1 година
Нови съчинения по картинка.. Абе на мен ли така ми се струва или днес има платен репортаж на герб на сайта?! През новина са тиквун, добрев, дончев, биков..
59
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като има доказателства за далавери да отива при Гешев, който казва на Борисов - Шефе! Иначе прилича на вдовица плачеща за ...
58
11
 
3
 
! Отговори
Лаврентий Берия преди 1 година
До Анонимен 60 - да, обаче господаря на Газпром иска да се бърка в българския живот. И защото Газпром е оръжие, очакваме сега моркова. Щом клекнем, ще получим от "добрия" Газпром каквото е необходимо. После, зависи как ще се развият изборите. Ако про-руските лимонки не вземат достатъчно гласове - честита студена зима!
57
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е то е ясно защо могат да се обединят другарката Корнелия Нинова и комсомолците Ристе и Кире
56
15
 
12
 
! Отговори
Крадеца вика преди 1 година
"Дръжте крадеца"!12 години се чесахте там,дето не Ви сърби и с Вашето БЕЗДЕЙСТВИЕ и НЕДАЛНОВИДНОСТ докарахте държавата дотук,а имате и наглостта да излизате пред хората!На това старите Българи му викат - Гьон суратлък!
55
6
 
7
 
! Отговори
Ей мазохисти поздрав преди 1 година
Какво лъже като КЕВР определи цена на газа за август 305 лева (150 Евро)! Човека ви говори за 110 Евро а вие не питате защо КЕВР е определил цена 305 а за септември и 315 лева т.е. почти 160 Евро! Кой е прибрал тези 40 Евро на мегаватчас? Къде е отишла комисионната от 80 лева на мегаватчас? Кой се е облажил с 30% комисионна при цена 220 лева? Питам питам питам питам питам питам питам питам питам питам?????? Чакам отговор отворковци отворковци отворковци отворковци отворковци отворковци ......???
54
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А вие защо си мислите, че Газпром иска да ви продава газ. България е толкова нищожна и незначителна като клиент, че не представляват интерес за гигатн като газпром. Купувайте редовна евтина газ от танкери, редовна газ от Азербайджан евтино, от Катар, от Египет, от Израел, от Кипър, от Испания, от Нигерия, от Канада - вижте колко много алтернативи имате!
53
7
 
8
 
! Отговори
Тролски Смърдел преди 1 година
Тръбата която прекара Борисов, носи на бюджета по половин милиард на година! И докато вървеше газ по дългосрочният договор, тя минаваше през него! Самият факт, че русоробите ривът срещу нея показва, че е добър проект за България! Още ги е яд, че не е станала собственост на Газпром, а на Българската държава!
52
4
 
2
 
! Отговори
Българска девойка преди 1 година
Здравейте български девойки, предлагам да се събереме група български девойки по raщи пред парламента и да си намажем raщите отдолу с кетчуп в подкрепа на изнасилените украински девойки в Буча и по този начин да кажем нашето твърдно девическо "НЕ" на руската газ от Газпром.
51
10
 
12
 
! Отговори
Герберски СмЪрдел преди 1 година
Дилянчо , 12 години управлявахте държавата и за това време единственото което направихте за газта е да прокарате една тръба , която даже няма разклонение за нас , от Газпром за Сърбия и то с държавна пара -ФАКТ .
50
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И Герб, и БСП и всички в тях са пионки на КГБ и работят единствено за интересите на гъ3пром!
49
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Алекс... Вярно ли е това кето казва Делян , или не е вярно ,... ТОВА МЕ ИНТЕРЕСУВА , а не кой какъв е ?!!?На практика се вижда , че има много ПОСРЕДНИЦИ , затова може и да му се вярва !
48
8
 
4
 
! Отговори
Ха ха преди 1 година
Кирчо и Кокорчо , заедно с техния ментор Радев ,треснаха държавата, а руските таракани се подмокрят от радост, че ГЕРБ не били на власт! "Русоробите" са от най-примитините мутации на човешката природа!
47
7
 
8
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
ББ изгони Делян поради некадърност от правителството.Сега се прави на големия експерт.
46
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Добрев, оплачи се още на арменския поп, пък може и да далай-лама.