Борисов: България пръска кръв от финансовата катастрофа на Асен Василев

Премиерството е сложен занаят и не било за всеки
Обновена: 1 сеп 2022 13:48 | 1 сеп 2022 13:48, Нели Христова
212
Борисов: България пръска кръв от финансовата катастрофа на Асен Василев
Снимка: БГНЕС

Основният ни спор е с партията на посредниците - върнаха посредниците в газа, тока, нефта. Всичко се случва в полза на Руската федерация с подкрепата на партията на посредниците. И както и техните говорители да го обясняват, когато фактите говорят, страда народът.

Това каза бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов по време на извънредна пресконференция.

Ние по време на нашето управление, бяхме сполетени от три кризи: миграционната, финансовата и ковид. И в трите се справихме най-добре от всички страни. А мигрантската криза - вчера директорът на Европол даде за пример акция от 2020 г. за един афганистанец в Лондон, като операцията се ръководеше от България. От нулева миграция, сочени за пример в Европа, в момента виждам усилията на МВР с Бойко Рашков, всеки ден ловят по 20-30-40 нелегални мигранти.

Още по темата

Същата финансова криза, перфектна буря, има и в тригодишната рамкова прогноза на МФ. До едно това, което сме говорили през тези 6-7 месеца, е написано там. Милиарди заеми. Ако днес сте си получили заплатата, не сте на излишък, - в края на месеца ще отидете да вземете кредит, защото в края на месеца нищо няма да ви остане. По време на нашето управление не позволявахме да се вдигне инфлацията. Сега всички говорят как са увеличили пенсиите - големият майсторлък е да продължим да плащаме пенсиите в следващите години, защото в рамката средствата не са включени. България в момента пръска кръв от неразумното управление на финансите. И не е сигурно при тази политическа нестабилност 15-те милиарда ще бъдат взети, и при какви лихва ще е това. Финансовата катастрофа на Асен Василев е непоправима, допълни Борисов.

Не разбирам защо ви интересува кой с кого ще управлява. Става въпрос за антикризисно правителство, което да ни преведе през зимата.

България е с най-добре развитата газова инфраструктура на Балканите, и тя е 100% българска собственост. От какво да се срамуваме, в коя сфера някой е направил по-добро от нас? Така че никога не съм обръщал внимание на социологията, изборите са в ръцете на Радев и неговите министри. Ако не направят честни избори, няма да изпадаме в ситуация, в която броиха три дни гласовете на ИТН, за да ни изпреварят. Всичко става с флашките, софтуера и машините, които ги охранява Бойко Рашков.

Няма сфера, в която да са били по-добри бившите управляващи. Пълен провал, една велоалея няма построена. Не мост, не "Струма", не виадукт, пълен провал, допълни Борисов.

"Това е сложен занаят премиерството. Не е за всеки", заключи лидерът на ГЕРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


212
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
119
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всичко се говори от страх за възмездие
118
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Баце, велик си. Как само ги слагаш в малкия джоб!
117
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Боко-никой не може да ви даде това,което аз мога да ви обещая
116
7
 
8
 
! Отговори
Дедо Ви преди 1 година
Още преди Боце да слезе от коня,се изпусна веднъж и каза,че се очакват няколко милиарда евро от ЕС-фондовете,и това беше единствената причина ,,Продължаваме Промяната" да бъде свалена защото това бе единствената партия която не е подчинена на задкулисните генерали и сиви кардинали.Но народът глупав,иска си мандраджиите от БКП,иска си мизерните пенсии,и си иска всички високи цени срещу които роптае.Глупавият неграмотен българин,така и не разбра,че всички партии след 10/10/1989 са БКП.
115
0
 
0
 
! Отговори
...! преди 1 година
СаТ-еН -чо, дай го малко по-сериозно! Затова ли Путин даде един милиард отгоре, за да подмине България,само че Ердоган го спря?
114
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Съд и затвор на Борисов !!!!!
113
10
 
6
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
Андрей Райчев по БТВ! Ами този човек за пореден път доказа че е Бойкофил и Гербераст! ----///----- Андрей Райчев е перфиден марксист и путинист. И защитава ГЕРБ, защото ГЕРБ са русофилска и путинистка партия и защото имат добър рейтинг. Тях си струва да ги добутва за по-висок резултат. Приказките на Боко Иддйота против Просията, са чиста демагогия и камуфлаж. Ако вземе властта, на другия ден ще почне да говори обратното.
112
3
 
8
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
Подобни изрази са доста симптоматични за психиката на употребяващия ги и за желанията и фантазиите МУ. Помислете си за това, когато налазят мисли отново да връщате Ту лупа на власт.
111
5
 
13
 
! Отговори
Динята преди 1 година
Дано дойде някоя партия която най - после да вкара дебелия еднокнижник в затвора !
110
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма отърване от тези крадци от герб,моля ви хора, гласувайте за нормална партия ориентирана към Европа, дали за ПП или ДБ, то други няма, моля ви
109
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Троловете пръскат плюнки. Няма ли да ходите да се позамиете на шадраванчето тази вечер?
108
18
 
16
 
! Отговори
перко преди 1 година
Борисов ви казва истината която и виждате и вие, но продължавате да плюете! Старите хора са го казали; Вола рие, на гърба му пада, а тази зима много ще видят къде зимуват раците!
107
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мая Манолова е по-добре от Буци.
106
11
 
25
 
! Отговори
Самарин преди 1 година
Този има милиарди в личните си сметки по света,баламосва простият народ с *** думи като България пръска кръв от някаква катастрофа.При този който скуба държавата дванадесет години,пенсията ми с триста зора стана 265.89 лв.Днес при "лошият" К.Петков,пенсията ми е 483.89 лв.На Боко ли да вярвам,или на портфейла си.Ако не беше днес гл. прокурор г-н Гешев,всички знаем,че Б.Б. отдавна щеше да търка наровете на ЦСЗ!
105
7
 
8
 
! Отговори
Я па ти.. преди 1 година
До До КТБ 112 Имал за какво да реже лентички , ходил. А сега ?
104
10
 
18
 
! Отговори
наблюдател преди 1 година
А можеше с тия пари Б.Б да напълни някое и друго шкафче.
103
23
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Както винаги Борисов е прав. От първото до последното изречение всичко е истина. Колкото да злобеят Радев, Рашков и ПП истината е такава.
102
8
 
11
 
! Отговори
Лисичи театър преди 1 година
Всичко е в полза на Америка. Нали това беше целта, нови експанзии, нови фирми за "деверсификация", ново спасяване на света и вечно морализаторстване. Естествено, с правилните печалби за правилните хора. За сметка на известната с бедност България. Лицемери и кариеристи.
101
13
 
13
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 1 година
Борисов е като нашите деца - Лоши , Добри - наши са .Кирил Петков , Асен Василев , Корнелия Нинова и тези от ДБ , надробиха Огромна Каша , която ще я Духаме - Няма Дърва , Няма ГАЗ - Тока е скъп за Бизнеса , Газта за Топлофикация София се издържа от Парите за Здраве и Пансионните Осигуровки към НОИ .
100
5
 
6
 
! Отговори
Хахахаха преди 1 година
Газ газим, на студено ще стоим. Благодарим.