Чорбанов: Парламентарната република не е най-добрият вариант

Според него, ИТН ще мине бариерата от 4%
1 сеп 2022 21:04, Петя Славова
29

Малко преди изборите започва надпреварата за вота, както и прогнозите коя партия ще спечели най-много избиратели.

Според проф. Андрей Чорбанов от ИТН, партията ще мине бариерата от 4%.

"Смятам. че здравата мисъл у хората ще види какво от обещаното е свършено и какво всъщност е направено за периода, в който ние бяхме в Народното събрание. Ние никога не сме определяли цялостната политика. Ние бяхме тази част, без която не можеше да има правителство и не можеше да бъде гласувано нищо", заяви той в студиото на "Денят ON AIR".

Под думите му това, с което кандидатстват в бъдещото Народно събрание, са техните програми.

"Голяма част от конфликтите, които възникнаха в Народното събрание, бяха на база неспазване на предизборните обещания и тези програми, с които ние сме изпратени там", допълни той.

"Това, което не бива да става, е да се преминава добрият тон. Какъвто и да бъде резултатът, парламентът ще бъде много фрагментиран. Много от организациите твърдят, че няма да бъдат с този и онзи, но много трудно ще се направи споразумение, за да има работещо правителството, от каквото държавата има най-много нужда в този момент", посочи проф. Чорбанов пред Bulgaria ON AIR.

Гостът изтъкна, че съблюдават техните интереси и тези на гражданите, които са ги изпратили в парламента.

"Това, което се видя в последните години е, че парламентарната република не е най-добрият вариант. Няма комуникация между отделните групи власти. Трябва да се направи нещо, за да има работещо правителство. Нека хората да кажат дали биха се уповавали до голяма степен на президента като институция", коментира професорът.

И заключи, че кампанията ще започне утре и ще имат възможност да се срещнат с техните избиратели и да отговорят на въпросите, които ги вълнуват.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
1
 
! Отговори
Габи преди 1 година
Още едно изказване на немислещ и продажен слугинаж. Нямат ли край чалгарските поклонници?Ако сега бяхме президенска република, вече да сме отново под руски ботуш.
16
0
 
1
 
! Отговори
До20 преди 1 година
Единствено ГЕРБ до сега не са управлявали с ДПС. Престанете с тъпите злобни измислици, а вижте поразиите, които направиха самохвалковците от ПП, БСП и ДБ.
15
1
 
2
 
! Отговори
За Чорбанов преди 1 година
си развалих мнението, когато в едно ТВ студио вместо маска си сложи дамски гащички. И това ми е професор от БАН.
14
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чалгаро-фашистите искат да въведем едноличен режим на Мафията, олигархията и работонаемателите. Дясна диктатура, премахване на партиите, парламента да се свиква на сесии, което беше предложено от Ива Митева. Опасна фашистка власт надига глава от Мафията и Приятелите от капитан Андреево. Чалгаро-фашизмът на Мафията ще премахне демокрацията. Днес културният министър гледа как събарят културни паметници и не вика полиция да арестува багериста. Багеристът е по-силен от цялата държава.
13
3
 
4
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
И този глу.пак още не е разбрал, че проблемът у нас е в ганььо и няма значение каква система имаме. То и затова няма комуникация и политическа култура нито между институциите, нито между партиите.
12
3
 
1
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
Тоя излиза от магазина и го питам: Какво си купи? - Бобена Чорба за да пъpдя. - А защо не си вариш Чорбата в къщи сам? - Понеже ми е по-ефтино да не си изгарям Гаста в къщи, понеже ми трябва Газ за колата за да мога да отида до магазина! Е ти живееш на 200 метра от магазина. Защо не отидеш до магазина пеша? - Понеже синът ми изпрати от чужбина скъпи обувки и не искам да ги обувам за да не ги унищожа. Не ме ли виждаш ходя бос! - Браво бе! Значи бос си а си купува за колата гас?
11
1
 
2
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
Комунизма въведе Газ.... и от тогава всички си правят Чорба чрез изгаряне на Газ. Преди 1944г си палехме Газовите лампи с Газ. Соца измисли тръби с Газ и разориха земята да прокарват Газ. То не остана неразкопана земя! Де погледнеш боклучийници от Петролни коли и за по ефтино си ги направили да одят по улиците с Газ. Гледам един отива с колата си до магазина на 200 метра от дома си. Питам го: Защо така правиш? А той - защото колата ми е на газ и да не си изтривам скъпите обувки!
10
0
 
4
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
Чорбата днес света владей и който не си я прави в къщи, а купува от магазина, зле живей!
9
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вече трета година прави ваксина и не може да я направи. Айде къш!
8
2
 
11
 
! Отговори
Бреййй преди 1 година
Я си гледай вирусите и костенурките.
7
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пълен игнор за тия наглеци! Разкрихме ви герберски и догански мекерета. Три парламента провалиха, за да върнат на власт лоясалия корумпиран бойко. Нагли!
6
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мъ разбира се, че чалгарска диктатура е най-добре!
5
1
 
10
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Чорбанов,къде е ваксината,за която усвои доста пари?
4
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На тоя у тиквата му е чорба.
3
3
 
9
 
! Отговори
мара белчева преди 1 година
Най добрият вариант е абсолютна монархия с цар боеко. Не мое да ги биеш на избори секи пат, па да не си правиш квото искаш заради някакви разделения на властите и рушия
2
2
 
17
 
! Отговори
О, божке преди 1 година
Този псевдо професор от БАН, дето едва го спасиха в ВМА, след като излъга че е карал корона, сега и в политиката ли ще ни води? Да седне да направи нещо в БАН, вместо само да мрънка за пари. А каква република ще сме, ама хич не му е в прерогатива!
1
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Според трo ловете на ГЕРБ, този рекорд на цената на тока в ЕС е заради свалянето от власт на Бойко Борисов.