Рашков: Може да се наложи коалиция с нестабилно мнозинство

Според него няма ожесточение по време на политическия сезон
2 сеп 2022 09:20, Нели Христова
41
Рашков: Може да се наложи коалиция с нестабилно мнозинство
Снимка: БГНЕС

Възможно е отново да се наложи коалиционно управление и да бъдем изправени пред нестабилно мнозинство. Това не бива да ни плаши и отчайва. Политиците обаче трябва да си направят изводите от факта, че българските граждани трудно избират хора, които да ги ръководят. Това заяви водачът на листата на „Продължаваме Промяната” в Перник Бойко Рашков в ефира на „Здравей, България”.

Той допусна вероятността ПП да платят цената за поведението на някои от досегашните си коалиционни партньори.

„Пресилени са мрачните прогнози за започващата предизборна кампания. Политическият сезон ще протече нормално и не споделям опасенията, че ще има някакво ожесточение. Няма място за песимизъм. Българските избиратели имат пред себе си една перспективна партия, способна да се грижи за избирателите и да подобри стандарта им на живот”, каза още Рашков.

Според него кризисните моменти напоследък са спомогнали за избледняването на някои проблеми, с които властимащите са се занимавали сериозно в двата служебни кабинета миналата година.

Рашков отново подчерта, че са нужни сериозни промени в Закона за КПКОНПИ. „Комисията трябва да се включи в антикорупционната дейност. Досега, тъй като съставът й беше избран от ГЕРБ и ДПС, тя услужливо не извършваше проверки спрямо високопоставени лица”, коментира още бившият вътрешен министър.

Той бе категоричен, че ако ПП успее да състави правителство след изборите на 2 октомври, ще продължи работата си по това „да се възстанови контролът върху всички структури на граничните пунктове”.

Рашков коментира и последното изследване на социологическа агенция „Тренд”, според което ГЕРБ води пред ПП с 5%. „Това проучване е направено твърде рано, доста преди вота”, каза водачът на листа.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
0
 
! Отговори
Вангелчо преди 1 година
То га ша е коалиция за ко да се хабим да гласуваме ?!
26
5
 
5
 
! Отговори
ПП ВЪРНА КОМУНИЗМА преди 1 година
РАШКОВ, НИНОВА, БОЙКИКЕВ........... БАЙДЪН ГИ ХВАНА-И УВОЛНИ КИРО И АСЕН..!!
25
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този Чашков пак ли е в списъците,докога пенсионирани служителиот МВРи МО ще ни управляват,ето заради такива екземпляри които пият през работно време,имат по 19имота и 38 тоалетни взимат пенсия вече по 2000лв.НИКОГА НЯМА да се оправим,защото те работят единствено за частни интереси
24
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вие ще сте последни
23
4
 
7
 
! Отговори
..? преди 1 година
С какви ли компромати държи Рашков Харвардските измамници, че без него не могат? С такъв ортодоксален комунист, щели да правят "Промяна"? Отврат!
22
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тази разпитвал назидателно Евгени Михайлов 20 часа заради записа " Да дойдат танковете" защо е толкова важен на младото поколение политици? Та той им прави лоша реклама. Кой лъже тези млади хора, че Рашков е авторитет, демократ и борец за справедливост?
21
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
О, ОПИКАНИ КАК СИ ДНЕС ОГЛЯВА ЛИ СА ЗА ЧУВАЛИ С МИЛИОНИ, А ЗА ОЩИ ИМОТИ, А- ИМАШ СИ ТИ ФИКСАЦИИ ОТНОСНО ИМОТИТЕ И МИЛИОНИТЕ В ЧУВАЛИ, АКО БЯХТЕ ПРОДЪЛЖИЛИ ДЪ НЪ СВЪРШВАТИ ЩЯХМЕ И НИЕ ДА ВИ НАСТИГНЕ ПО МИЛИОНИТЕ- ПОМНИТЕ ЛИ 1995Г/1997Г- С ВИСШЕ ОБРАЗОВАНИЕ/ В НОИ С ПИК/ С 22 Г СТАЖ ЯНУАРИ 1997Г МОЯТА ЗАПЛАТА СЛЕД ДЕНОМИНАЦИЯТА БЕШЕ 12,75 ЛВ ЗА 20 РАБОТНИ ДНИ- ПОЗОР СТЕ ВИЕ ГАДЕН ЧЕРВЕН КРАДЛИВ ПОЗОР.
20
3
 
15
 
! Отговори
Augusto Pinochet преди 1 година
РАШКОВ - ЦЯЛ ЖИВОТ СИ БИЛ ЧИНОВНИКА ТАРИКАТ - НО СЕГА НАДМИНА СЕБЕ СИ ТИ СЕ ОЛИЦЕТВОРИ С ПРОДАЖНИТЕ ПРЕДАТЕЛИ /ПП/, ЧЕ ЕДВА ЛИ И САМ СЕ ПОЗНАВАШ СУТРИН. БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ТРЯБВА СЪВСЕМ ДА СИ Е ЗАГУБИЛ ИНСТИНТА ЗА САМОСЪХРАНЕНИЕ ЗА ДА ГЛАСУВА ЗА ВАС, ЗНАМ ЧЕ ПАРЛАМЕНТА НЕ СЕ ИЗБИРА ОТ НАРОДА, А СЕ РАЗПИСВА В КВ.БОЯНА, НО ТЕ СЪВЕТВАМ РЯДКО КАФЯВО АКО ДОЙДЕТЕ ПАК НА ВЛАСТ ***, НАРОДА НЯМА ДА РАЗБЕРЕ И ЩЕ СТАНЕ САКАТЛЪК, ГОЛЯМ И "КОЗЯК" НЯМА ДА ВИ ПОМОГНЕ БЪДЕТЕ СИГУРНИ, МНОГО ШЕ Е ЗЛЕ.
19
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как събра тоя тип 23 луксозни имота? Как?
18
5
 
2
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
гн рашков заложихте на аморални хора от пп и така авторитетът ви отиде накино добре си бяхте като министър сега идват избори кои ще се бори с купенитегласове
17
2
 
18
 
! Отговори
Решетников преди 1 година
Гешев ,този защо не е в затвора?
16
2
 
19
 
! Отговори
Лв ле, преди 1 година
Най-забогателият като държавен чиновник , собственикът на 22 имота, ще твърди че КПКОНПИ не била извършвала проверки? П.П. Перверзията Продължава!
15
2
 
15
 
! Отговори
ДС/БКП преди 1 година
Българския народ никога не е избирал подмолен нагъл милиционер за министър.
14
3
 
12
 
! Отговори
Вики преди 1 година
Наистина Дамаджана българските граждани трудно избират хора които да ги ръководят.Толкова трудно,че избират измамници като тебе и цялата ви промяна.Българските граждани(една част) ,хем ги сърби,хем ги боли,искат нещо но и те не знаят какво искат.И вие като печени лъжци ,мошеници се възползвате от про..сто .ти.я.та им .Такъв е целия ви електорат
13
2
 
15
 
! Отговори
www преди 1 година
До перкоТака е колега, именно поради това той държеше да оглави точно тази комисия, за да прекрати разследването срещу себе си!
12
3
 
27
 
! Отговори
перко преди 1 година
Рашков е разследван от КПКОНПИ заради притежание на 19 имота за които не може да докаже позхода на парите! Киро *** и Кокорчо са потенциални клиенти също! Затова етози напън за власт.
11
3
 
9
 
! Отговори
Асан преди 1 година
Съчма ли съм гюле ли съм :)))
10
33
 
5
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
Аз ще гласувам за Киро и ПП - гаранция че евроинтеграцията ще продължи до пълното измиране на неграмотните евлопеидни про'с'таци! Да дадем шанс на България да се развива без тези па'ра'зити!
9
2
 
30
 
! Отговори
перко преди 1 година
Каква е разликата между БСП, ДБ и ПП? Комунисти , комсомолци и пионери!
8
3
 
30
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Пенсионирайте го този некадърник!