ПП: Като спряхме кражбите, се намериха пари и за социални мерки

Кирил Петков и Асен Василев продължават срещите си в страната
Спонсорирано съдържание | Обновена: 12 сеп 2022 09:36 | 12 сеп 2022 09:36, Александър Попов
129

Кирил Петков и Асен Василев продължават срещите си с хората в цялата страна. Този уикенд за пореден път стана ясно, че когато се спрат кражбите и нередностите, завещани от ГЕРБ, може се да довърши това, което ПП започна – да осигури средства за по-високи доходи и за важни инфраструктурни проекти, когато се върне в управлението.

В Русе отборът на "Промяната", заедно с кандидат-депутатите от Русе и водача Николай Събев, се срещна с граждани. Кирил Петков се обърна към хората с думите, че задачата на ПП е до 4 години пенсиите да могат да стигнат 900 лв.

"Когато успяхме да ограничим  потока на част от парите  към джобовете на няколко сторителни  фирми, се оказа, че има средства  поне за някои социални мерки. За по-малко от година успяхме да вдигнем пенсиите повече отколкото правителствата на ГЕРБ за последните 12 години - с цели 55%. Не е достатъчно, но е безпрецедентно. Обидно е, че цяло поколение в България беше под линията на бедност", припомни Петков.

Мостовете над Дунав също бяха основна тема на разговор с русенци. "След 12 години неизпълнени обещания от ГЕРБ, само за седем месеца в управлението ние направихме първите стъпки и заедно с министър-председателя на Румъния и транспортния министър си стиснахме ръцете и започнахме предпроектните проучвания. Започнахме работа по петте моста и трябва да я довършим", каза Кирил Петков.

"Нашите проучвания сочат, че там, където в момента исторически между България и Румъния са изградени фериботни гнезда и работят фериботи, е очевидно, че населението има нужда от такава връзка. Най-важната стъпка я направихме - получихме съгласие от нашите съседи и много добри икономически партньори. Много е важно сега да си довършим работата. Това ще гарантира България да бъде транспортен хъб на Балканите", сподели Николай Събев.

Асен Василев и водачът на листата на ПП в Ямбол Мирослав Иванов се срещнаха с хората в града в събота. Василев обърна внимание на ловен дом “Ормана” - символ на политиката от последните 12 години. Той отбеляза, че почти 1 млн. лв., държавни пари са вложени за сграда, която се ползва от 5 човека, вместо да се оправи болницата на Ямбол и да се ремонтира пътят към Елхово, пълен с лунни кратери.

Асен Василев отбеляза, че сред задачите на «Продължаваме промяната» след 2 октомври e минималната заплата да се определя по формула 50% от средната, или още догодина да стигне 860-900 лв. Според него, ако партията изпълни програмата си, за четири години пенсиите могат да се удвоят. А Антикорупционната комисия най-накрая трябва да започне да изпълнява функциите си.

По-късно в Хасково, където е водач на листата, Василев коментира, че един от уроците за ПП през последните седем месеца е, че само с ентусиазъм и младост не става, «трябва и малко бели коси». Затова в «Продължаваме промяната» събират около тях хора, които имат опит и могат да помогнат в процеса.

«Ако възрастните и младите започнем да гледаме в една и съща посока и започнем да работим заедно най-накрая, а не едните да са на компютъра, с другите да са в съседната стая, нещата ще тръгнат в правилната посока“, заключи Асен Василев.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!


129
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Добре че предстоят избори та да пуснат платена публикация. Иначе хората няма как да знаят за тези социални мерки.
96
0
 
2
 
! Отговори
Тихомир преди 1 година
Мда и точно поради това бюджета ще бъде с ДЕФИЦИТ от над 10%, понеже ПП спрели кражбите.
95
0
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Ножицата между ГЕРБ и ПП се разтвори с 10% .Очакваме поне още 5% в полза на ГЕРБ. Не можаха да излъжат хората кои са крадците и мафиотите.
94
2
 
8
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 1 година
СТИГА ЛЪГАХТЕ БЕ КРАДЦИ НЕВИЖДАНИ ОГРАБИХТЕ БЪЛГАРИЯ СРУТИХТЕ ФАЛИРАХТЕ ВСИЧКИ СЕКТОРИ КЪДЕ СА ОСТАВЕНИТЕ ПАРИ ЗА ХЕМУС ОТ БОРИСОВ ЗАЩО СРУТИХТЕ ИНФРАСТРУКТУРАТА НА ЦЯЛАТА СТРАНА ЗАЩО СПРЯХТЕ ЕДНОЛИЧНО ГАЗОВИТЕ ДОСТАВКИ И ФАЛИРАХТЕ БЪЛГАРИЯ ЗАЩО НАЗНАЧИХТЕ КОМИСИОНЕРИ ХЕМ ИЗГОНИХТЕ РУСКИ ДИПЛОМАТИ ХЕМ ХОДИХТЕ ДА СЕ МОЛИТЕ ЗА РУСКИ ПЕТРОЛ ЛЪЖЦИ СТЕ ЕЙ НЕЗНАМ КОЙ ВИ ВЯРВА А ГЕШЕВ СПИ СЪБУДИ СЕ БЕ ГЕШЕВ
93
0
 
7
 
! Отговори
скорпи преди 1 година
ХА, ХА, ХА ХА!!!
92
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За година и половина тези човечета тотално съсипаха всичко до което се докоснаха. Сега искат мандат да продължат съсипията. А съмненията за кражби и далавери за този кратък период от време засрамили и най-изпечените професионални мушеници.
91
13
 
3
 
! Отговори
Продължаваме промяна преди 1 година
Мачкайте мафията Кире и Асене! С вас сме
90
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 100 - Защо само от Герб, а от ПП-то? Като ги почнеш, всичките т.нар демократични правителства има какво да връщат. Само дето няма да стане.
89
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма ли кой да го затвори този престъпник!
88
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дедко Опиканий онеправда ГЕРБ като не можа едно дело в съда да заведе за "кражбите" на ГЕРБ и дока дуднаха ГЕРБ са крали- те обраха милиарди.
87
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Значи така, да не гледаме откраднатите милиарди от ГЕРБ, а да гледаме бедрата на Лена. Браво бе трoлчета геpбави.
86
3
 
12
 
! Отговори
Оня преди 1 година
Ха ха в Ямбол на срещата им имаше цели дванадесет човека. Просто чудна Простотия. Миро и Киро (баджанака) да вземат да си разделят Лена.
85
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не е достатъчно само да се спрат кражбите на ГЕРБ. Трябва и справедливост и да се върнат на България стотиците милиарди откраднати от ГЕРБ откакто завзеха властта през 2008 година
84
16
 
6
 
! Отговори
Мимо преди 1 година
Не можете господа от ПП да спрете мафията тя с сраснала с държавата...Наистина много субекти са за затвора.ГЕРБ, ИТН,ДПС
83
3
 
21
 
! Отговори
7373 преди 1 година
Разбира се, че цените няма да се върнат. Инфлацията е в световен мащаб. Някой трябва да плати масрафа за ковид кризата. Напълно очаквано. За извявлението на Кирил и Асен-при растяща инфлация приходите в бюджета се казват. При ръст на цените е нормално. Не знам какви кражби са спряли. Отделно са заемите. Така и аз мога да управлявам.
82
1
 
13
 
! Отговори
toti преди 1 година
ЗА ПЪРВИ ПЪТ НЕ МОГА ДА СИ ПОХАРЧА ПЕНСИиКАТА
81
13
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
ДО 80 ТИ ДА НЕ СИ МИСЛИШ, ЧЕ КАТО ДОЙДЕ ГЕРБ БЕНЗИНА ЩЕ СЕ ВЪРНЕ НА СТАРИТЕ ЦЕНИ. КЪДЕ И КОГА ЖИВЕЕШ. ТОЙ И БОЙКО КАТО ДОЙДЕ НА ВЛАСТ КАЗА, ЧЕ ДЪМПИНГ НА ЦЕНИТЕ НА ТОКА НЯМА ДА ИМА АМА НЕ СТАНА. НИЕ ПЛАЩАХМЕ СКЪП ТОК А ТЕ ИЗНАСЯХА ЕВТИН НАВЪН. КОМИСИОННИТЕ ГОЛЕМИ ЗА НАРОДА ЛИ ЩЕ МИСЛИ ГЕРБ. ОСЪЗНАЙ СЕ ЧОВЕЧЕ. НАПРАЗНИ НАДЕЖДИ.
80
2
 
22
 
! Отговори
Майора преди 1 година
Ако имат кумова срама за това което сториха , Кирчо о Кокорчо въобще нямаше да се появяват пред обществото! Но да направш така че за 7 месеца да докараш страната до фалит , тройно по високи цени на газта и всичко останало , двуцифрена и най висока инфлация в ЕС , заем от 20млд лв за 6 месеца , преводи в ошфорни фирми и прочие и фа се правиш на света вода ненапита , е цинизъм! Но това надали го разбират мамините и татковите деца на комунистите!
79
0
 
31
 
! Отговори
Гешев преди 1 година
като ги слушаш тия се чудиш дали да плачеш или да се смееш :)
78
1
 
34
 
! Отговори
Мария преди 1 година
Цццццццц, а аз се чудех ,защо при вас 6 месеца живяхме като швейцарци а то, защо било?!Значи викате ,спрели сте кражбите".Негодници, нагли лъжци и крадци.Елементари с елементарни опорки- 0 корупция,Борисов да се пенсионира с другите от ГЕРП ще управляваме.Разделяй и владей.Жалки, долно пробни негодници,които нито знаят какво плямпат и какво правят