Борисов: Хората видяха обедняването и чудовищната инфлация

ГЕРБ търсела как да се справи страната с кризите
Обновена: 14 сеп 2022 13:31 | 14 сеп 2022 13:31, Петя Славова
356

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg


Хората видяха цените на храните и бензина, чудовищната инфлация, обедняването. Те го знаят, искат надежда да им дадете. Не може да дадем надежда, че ще увеличим това и това, а как държават ще изкара пари, как ще се вдигне БВП, какъв ще е растежът и най-вече с какви инструменти" каза Бойко Борисов по време на представяне на плана за възстановяване и изход от кризите в България. Срещата на ГЕРБ е в НДК.

Борисов заяви, че планът ще бъде качен в интернет, където може да бъде разгледан и подобрен. "Това не е Библия, не е Коран, но е документ, който показва в какви срокове по какъв начин може да извадим България от кризата.
Бившият премиер и лидер на ГЕРБ обясни, че от 2009 г. в България са се наредили много кризи.

Още по темата

"Всички дават очаквания да ги извадим от кризите. Две години чакахме план за възстановяване, но него го няма. Всички други държави се справиха, без България, защото явно излишъците са толкова големи,  че не им трябваше, а в същото време всяка седмица - по 500 млн. дълг. Затова заглавието е компилирано - и кризите, и плана да ги има", заяви той и допълни, че хората се надявали от партията да им дадат надежда.

"Ние трябва да кажем с какви инструменти ще се справим с кризите", подчерта Борисов.

Борисов нарече Томислав Дончев "главен редактор" на документа и посъветва кандидат-депутатите да се позовават на плана по време на обиколките си.

От своя страна Дончев заяви, че политическата криза, освен невъзможността за стабилна управленска коалиция, е по-дълбока, защото към нея се е добавила тотална атомизация на политическите сили, липса на готовност да работят помежду си и липса на диалог.

Дончев похвали ГЕРБ, че са умни и работливи и обясни, че ще представят решение за изход от кризите, без да забравят важните приоритети – икономическо развитие, образование, наука, зелена трансформация.

"Ако волята на народа е ние да сме първи, ние осъзнаваме отговорността да сформираме правителство, което да излъчи мнозинство, но успоредно с това трябва да върнем диалога в политика и да изхвърлим лъжата",  заяви още Дончев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


356
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
277
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Скъпи Дечица, пресата не е създадена за да ви информира, пресата ви пресова мозъчетата ! Вместо да се пенявите коя шарлатанска партия ще ви сваля звезди от небето, я си вършете работата и се радвайте на семействата си ! Аман от будали !
276
0
 
2
 
! Отговори
МОЛЕТЕ СЕ преди 1 година
НА БОГОВЕТЕ И АРХАНГЕЛИТЕ ДА ПРЕДОТВРАТЯТ ТРЕТА СВЕТОВНА ВОЙНА ! ЗАЩОТО НА ПОЛИТИЦИ НЕ МОЖЕ ДА СЕ РАЗЧИТА ! АЛЧНИ И НАХАЛНИ СА, И ПЕТ ПАРИ НЕ ДАВАТ ЗА НАРОДИТЕ СИ, САМО ВЛАСТ И ПОДКУПИ ОТВСЯКЪДЕ ТЪРСЯТ !
275
0
 
2
 
! Отговори
Аз,съм Българче... преди 1 година
гарантирано от гроб,пенсия 160,минимална 240,боко не раздава народни пари на българите,само на свой и себе си,с резиденто ще свалят цените на енергийните,ще изрекетират путин,вервайте им!
274
0
 
1
 
! Отговори
ББ преди 1 година
буда агента на дс,пъдаря на т Живков,платилият с вашите пари 3 милр.за турски поток,а газ няма,платилият АЕЦ оборудване за 1.5 милиарда...и ни затварят централи,менда от гроб излъга НС и божков не плати над 700 мил. данъци от лотарийте си,извади тегления с който е плащал на борисов такси рекет,борисов ни натресе грабежа КТБ и платихме над 4.5 милр. с цацата и гешев...и ви гъбаркат ама газ...от сутрин до вечер агентите на путин и медийте им,събудете се и мислете хора..или пак същото,от вас зависи
273
0
 
2
 
! Отговори
ББ преди 1 година
г-н Си...направете така, че Тайван да молят да са част от Китай...останалото е глупост!!!
272
0
 
1
 
! Отговори
ББ преди 1 година
е мантрата да дадем шанс на путин да се измъкне е...грях ,путин и приятели трябва да дадат шанс на Свободният Свят да не ги унищожи...минаха се граници,пропагандата няма нищо общо с реалността...нима предците ни дадоха шанс на хиТлер?...нима Света ни е искал да ни даде?това е Война хора...война между доброто САЩ и Свободният Свят...и злото путин и "приятели"...г-н Си от кога Народите на Китай одобряват убийствата на мирни жени и деца?...а лидерство...ценностите са...хората няма да го позволят..
271
0
 
1
 
! Отговори
ББ преди 1 година
До ПП =БСП =ДБ =КОМУНА метнаххти плюсче да се радваш,големият шрифт издава лошо възпитание...ц.г.н.я,ама дпс-гроб са си,бочко е агент лбуда ченге на дс...доказано,агент сава е доган...доказано...и бачкат здраво с аверите им от щази ...меркел...вебер...за путин...положението в което се намира ЕС и Германия го доказват..та турски потоци...та северни..а газ няма...и сме платили...патроните на путин с който убива жени и деца в Украйна,заради доган-борисов-юнкер-меркел.вебер и плеядата агенти на РФ
270
0
 
1
 
! Отговори
ББ преди 1 година
уау дончев много говорещият и нищо не казващ се изходи,от 10 г. крадеш като ни лъжеше,че правиш електронно бре,срещахте ли се с "готвача"на путин да договаряте строежа на турски поток..налагащ зависимости от русия..и теменужка открадналата пътната карта е присъствала..има и данни..живеем в глобален Свят..в който путин и вебер не са фактори..и няма да бъдат..играете за губещият отбор..справка Историята..отбора на Бог..САЩ и Свобдните хора обитаващи Света ни са фактора...вЕбер и той ли в рубли?
269
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Скъпи Дечица, пресата не е създадена за да ви информира, пресата ви пресова мозъчетата ! Вместо да се пенявите коя шарлатанска партия ще ви сваля звезди от небето, я си вършете работата и се радвайте на семействата си ! Аман от будали !
268
0
 
3
 
! Отговори
ПП =БСП =ДБ =КОМУНА преди 1 година
КОМУНИСТИТЕ НА БЪЛГАРИЯ - ЕДИНСТВЕНИ В ЕВРОПА НЕ ДАДОХА ОРЪЖИЕ НА УКРАЙНА, ЗА ДА СЕ ЗАЩИТИ ОТ ПУТИН И РУСИЯ........... КОЙ КЪДЕ ГИ ВИДИ ДА ГИ ЗАПЛЮВА.....!!
267
0
 
3
 
! Отговори
пажовете преди 1 година
го гледат преданно
266
4
 
13
 
! Отговори
Александър преди 1 година
Тикво проста, хората знаят кой беше охранител на приятелката си Тодор Живков от Правец. Те, хората знаят и по-голяма инфлация от сегашната. Престани да плашиш българите с каквото и да било. Ти си просто един политик от миналото на страната. Може и генерал да си бил, но си *** пожарникар.
265
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този може да е самовлюбен, но поне е българин, а не като онези задокеански самовлюбени кюфтета, дето научили няколко думи на английски и си мислят, че цял народ трябва да им облизва задните части. Боже, докъде се докарахме.
264
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бойко за Белене си, няма какво да се лъжем.
263
7
 
13
 
! Отговори
Магелан преди 1 година
Чета някой коментари на слепи българи който яростно защитават 10гд.крадливо и некадърно управление на един човек който е самовлюбен в своето Его и чува това което иска да чуе от своя партиен антураж.Не знам какви още видими нещастия трябва да се случат на тази БГ. в резултат от тяхното управление ,за да може много българи да прогледнат като дядо Йоцо и разберат едно?Ако това мафиотско крадливо семе се върне на власт в тласне БГ.към гражданска война???Затова излезте и гласувайте против хунтата!!!
262
6
 
19
 
! Отговори
ББ преди 1 година
тиквата е изпечен лъжец и крадец,кгб-дс създават само нечовешки същества,превръщат ги в животни,това което ни настигна е благодарение на него и началника му вебер агент на кгб-щази...ЕНП доведе ЕС и Германия до унизителна зависимост от путин...те просто ни продадоха,вебер нагло опита да манипулира ЕП с лъжи но го отрязаха...ЕНП работи с мафиоти като борисов...обединява ги зависимостта им от кгб и рублите койте са вземали и вземат!Съд за агентите на кгб.щази.дс
261
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абсолютен популист и лъжец, лъже ромите и бабите, другите му се подиграват, че името не може да си напише.
260
7
 
22
 
! Отговори
Щирлиц преди 1 година
Хората видяха ограбената от герб държава,със изсечените й гори,което доведе до наводнение и унищожение.Ууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууу!
259
15
 
7
 
! Отговори
ГЕРБ = 36.5 % преди 1 година
ПП = 11.8 %
258
15
 
6
 
! Отговори
Зоро преди 1 година
Болни мозъци са киро и асан!