Програмата на ПП: С парите от спряната корупция - по-високи заплати и пенсии

По-високи доходи за пенсионерите и работещите, и подкрепа за децата с парите от прекратените кражби на провалените политици от прехода
16 сеп 2022 15:02, Александър Попов
244
Програмата на ПП: С парите от спряната корупция - по-високи заплати и пенсии

"Продължаваме промяната" (ПП) обяви програмата си, която очертава новия подход в политиката: средствата от спрените кражби и схеми на старите корупционни модели да отиват за по-голяма подкрепа към пенсионерите, децата и работещите българи.

Визията на ПП за управлението на страната след 2 октомври стъпва на всичко, което партията направи по време на последното редовно правителство. В рамките на седеммесечния си мандат, Промяната увеличи пенсиите с над 50% – повече, отколкото за последните 12 години, направи детските градини безплатни за всички и спря корупционния канал за отровни храни през ГКПП „Капитан Андреево“.

В условия на инфлация, когато увеличението на доходите е единствената ефективна мярка в подкрепа на гражданите, „Продължаваме промяната“ ще работи за повишаване на минималната пенсия до 900 лева в рамките на следващите четири години, както и за вдигане на минималната работна заплата до 50% от средната - или 860 лв. още през 2023 г.

Тези мерки, паралелно със спирането на рекета върху бизнеса, ще подкрепят нормалното развитие на частния сектор в България и ръста на доходите на работещите българи. А за справяне с ценовия шок в енергетиката, ПП ще внесе предложение за пряка финансова подкрепа - чрез компенсации за бизнеса и фиксирана ниска цена на електроенергията и природния газ за потребителите. За да гарантира, че българите винаги ще ползват енергия на най-ниските възможни цени, ПП поставя приоритет върху експлоатацията на довършената от кабинета Петков газова връзка с Гърция, сътрудничеството с всички потенциални доставчици на природен газ, запазване на енергийния комплекс Марица-Изток и развитие на собствени енергоизточници.  

За младите семейства с деца са предвидени по-големи данъчни облекчения, след като по време на управлението на ПП сумата нарасна до 1200 лева. В подкрепа на децата е и безплатното и качествено образование, заложено в програмата на „Продължаваме промяната“. В новия парламент ПП ще работи за финансиране на нови детски градини и ясли и компенсации за родителите, чиито деца не са приети, безплатни учебници за всички ученици до 12 клас и редовно актуализиране на учителските заплати на ниво от 125% спрямо средната работна заплата.

Социалната програма на ПП обхваща и здравната система, след като за седем месеца бяха увеличени заплатите на медицинските сестри и лекарите и беше осигурено рекордно финансиране за доболничната помощ. Сред приоритетите на ПП в следващия парламент са спешна помощ в рамките на “златния час” във всяка точка на България, намаляване на доплащанията от страна на пациентите, допълнително увеличаване на възнагражденията на медицинските специалисти и др.

За да изпълни програмата си за по-социална България, ПП ще продължи решителната борба с корупционните модели на прехода, заради които публичните средства дълги години отиваха за лични облаги на политици и техните приятелски фирми, вместо за хората. Приоритет за ПП е реформата на КПКОНПИ, така че комисията най-накрая да разследва корумпираните, включително да разследва политици, уличени в корупция. А България да стане държава, в която корупцията намалява, а населението се увеличава.

Във фокуса на програмата на „Продължаваме промяната“ са още устойчиво земеделие за качествена българска храна, развити региони, справедливи и стабилни държавни финанси, защитено и сигурно общество, ефективно и прозрачно управление, опазване на българската култура и медийна свобода, чиста природа, активна младеж и спорт за всички, модерна и професионална отбрана и достойна и независима България в Европа и пред света.

Цялата програма вижте тук

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


244
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
174
1
 
4
 
! Отговори
Габи преди 1 година
Гласуваш за ПП и получаваш високи цени, невиждана инфлация и много лъжи.
173
0
 
4
 
! Отговори
Срам преди 1 година
ПП да признаят, че с парите откраднати от тях и заради корупцията по при тяхното управление цените се вдигнаха три пъти повече от пенсиите и заплатите. Тези самохвалковци съсипаха народа и държавата.
172
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гласуваш за ПП получаваш ГЕРП! На бас, ама няма смисъл, защото Киро Харвардеца го каза, ако Борисов се пенсионира може да се коалират! О боже колко ментално зле е българския избирател! Този път семейно и всички приятели сме за Възраждане! Никакви проби повече! Всички досегашни се оляха!
171
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Планират 11 млрд. бюджетен дефицит за догодина! Ако вдигнат пенсиите и мин.заплата стават 20 млрд., т.е. фалират държавата. Ако мразите портфейла си и децата си, ще ги изберете!
170
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
гласуваш ЗА ПП ПОЛУЧАВАШ НИНОВА, БОЖАНКОВ, БАДЖАНАКА, БРОКЕРИТЕ- ИЦЕТО И ОЦЪКЛЕН ГНОМЧИК....ОЛИГАРСИТЕ ДАВАТ ПАРИТЕ А КОМПАНИЯТА ИЗПЪЛНЯВА ТЕХНИТЕ ЖЕЛАНИЯ- ДО ЕДИН ВСИЧКИ ЧЕРЕПИ- МАРИОНЕТКИ НА ЧЕРЕПИТЕ
169
3
 
5
 
! Отговори
Некъдърници преди 1 година
Колко вдигнали пенсиите пък цените колко вдигнах те мошеници, моята заплата си е 2021 даже и намаля малко
168
3
 
7
 
! Отговори
Watch преди 1 година
А те колко откраднаха????
167
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
РАДЕВ! ДОВОЛЕН ЛИ СИ КАКВО НАПРАВИ С ДЪРЖАВАТА И КАКВО ЗЛО СТОВАРИ НА НАРОДА УСМИХНАТИТЕ ТВОЙ НЕКАДЪРНИЦИ СЕ РАДВАТ НА ОТКРАДНАТОТО А НАРОДА СИ СКУБЕ КОСИТЕ ОТ ЦЕНИТЕ! БРАВО РАДЕВ! БРАВО!СЪСИПА ВОЕННО ВЪЗДУШНИТЕ СИЛИ !СЪСИПА ДЪРЖАВАТА И НЯМАШ СРАМ!
166
2
 
6
 
! Отговори
АЛЕЛЕМАЛЕ преди 1 година
Корупционерите се разквичаха!!!
165
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До: 208 "Какво сте изкарали от тая пуста корупция" А да не би да я няма бе, щраус?Или и ти си част от нея???Взимал ли си парички на ръка за някои услуги, а???
164
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво сте изкарали от тая пуста корупция като адлъ нямаме ударно и май ще гоним гърците! Кироленски измами!
163
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Включили и дете за пиар да ги обслужва за политически цели.Нахали,къде е Агенцията?
162
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
долни предизборни лъжи, само някой объркан ***, който гласува за първи път може да пусне вот за пп
161
2
 
9
 
! Отговори
ааа преди 1 година
С други думи, очаквайте 3 цифрена инфлация. Като вдигаш заплати и пенсии с по 50% на година няма какво друго да стане освен фалит на държавата.
160
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Така я спряхте корупцията,душа бере,чак си напълнихте офшорните сметки от спряната,и всички подкупи от олигарси и черепи и подобни след закриване на специализирания,за да освободите клиентелата на прехода ,че у междинародната престъпност се облажи,че и Рашков си е позарадвал а,бе живот си беше и 9 млрд с първите стъпки антикорупционно си прибрахте и я да видим по колко поделихте,е то милиардери станахте,а народа ще плаща заемите.Айде къш и да връщате!
159
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Българина никога няма да поумнее - Така са ги ЛЪГАЛИ бс празни приказки и льжи и преди Балканскат война ,само дето тогава депутатите са ходели с файтони , а наивниците после пак с воловете орат от тъмно до тъмно !
158
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако изобщо вярвате на когото и да било в Бг политиката и си губите времето да ходите по НАГЛАСЕНИ отдавана " свободни и демократични " избори , значи сте много по-ЗЛЕ от 80% де---ли , а сте тотални и---ти ! Ако не разбрахте за 30г. че ви лъжат и грабят като за последно , значи ще продължат още 300 г. !
157
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колко пари ви остави ГЕРБ и колко оставихте за 7 месеца,да включим и година назад когато Радев не ви се месеше?Каква е равносметката,колко милиарда налични ,колко е резерва,колко е БВП,колко са заемите за краткия период и за какво?Защо Чирен го изпразнихте при по евтиния газ,защо продавахте на цени под пазарната и под номинална на Булгаргаз,нали сменихте състава и все продажби в тъмни зори за да ощетите дружеството"некорупционно" та сега се стигна държавата да им дава пари?Имаше ли кражби?
156
4
 
9
 
! Отговори
Жълтопаветник клет преди 1 година
Пак ще ни гърбят. И внимавайте що дращите . Службите дебнат. И стените имат уши и очи.
155
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези дето бяха с 1000 съветника общо по министерства,как точно ги изслушваха за 200 дни?.А на Лорер жена му , хем на държавна работа при Кокор началник кабинет,но малко е за таланта,та и съветник по други министерства за да не се провали партийната линия срещу " корупцията".А двамцата хем "спрели" кражбите,хем натрупаха милиарди заеми,че и още се налага.Е то бива лъжи,е то развързани мошеници!