Борисов: Страх ме е от ядрен инцидент при АЕЦ "Запорожие", да се вдигне шум!

Според него, държавите в ЕС се отнасят към това наивно
23 сеп 2022 22:55, Петя Славова
229
Борисов: Страх ме е от ядрен инцидент при АЕЦ "Запорожие", да се вдигне шум!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Не ме е страх от Кирил и Асен, а от ядрен инцидент на територията на АЕЦ "Запорожие", където всеки ден се стреля. Който може да избяга в Канада, ще избяга. Но ние ще останем тук". Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на среща със симпатизанти и членове на партията в Шумен.

"Ако ме питате дали ме е страх от Кирил и Асен, не ме е страх. Ще ви кажа от кое ме е страх. Истински ме е страх как наивно, и моите колеги от Европа, а особено от съседните ни държави, се отнасят към ядрената централа в Запорожие", каза лидерът на ГЕРБ.

Още по темата

Според Борисов трябва да се вдигне шум около този АЕЦ в Европа, Вашингтон и МААЕ.

"Ние говорим за ядрен шантаж на Путин. Преди този шантаж е шантажът с тази централа с шест реактора тип "Чернобил", каза лидерът на ГЕРБ и припомни, че още не можем да се отървем от всички последици от чернобилската катастрофа.

Той призова АЕЦ "Запорожие" да бъде поставена под особена охрана, за да не се допусне инцидент. Последиците от него биха били фатални за цяла Източна България и ще унищожат нейното земеделие и туризъм, ще отровят природата и водата.

"Всичко приключва. Който може да избяга в Канада, ще избяга в Канада. Останалите ще стоим тук и ще бъдем първи по онкозаболявания“, предупреди Борисов, цитиран от БГНЕС.

Той заяви, че не само той, но и много международни фактори, като генералният директор на МААЕ Рафаел Гроси са разтревожен от случващото се в АЕЦ "Запорожие", където непрекъснато има обстрел.


"За нас е без значение кой ще бъде виновен след това. Трябва да има мощно решение на демократични свят спрямо Путин и спрямо АЕЦ "Запорожие". Ние сме в тотален риск", призова Борисов.

Той призова президента Радев и премиера Донев да положат всички усилия в момента за нашата тревога.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


229
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
164
7
 
17
 
! Отговори
Лъжеш! преди 1 година
Лъжеш, мутро сикаджийска и бандит от подземния свят, лъжеш! не те е страх от "ядрен инцидент"! Страх те е, че много скоро и ЕС, и Вашингтон, и българският народ ще ти потърсят сметка за онези 3 милиарда, които хариза на кремълското чудовище с "Турски поток", за да спасиш насрания си *** и този на началника ти - пеевското чудовище"! Ти развърза ръцете на *** в Кремъл да нападне Украйна! ти си виновен за страданията на украинския народ и за ядрената заплаха над света,ти, мерзавецо!
163
5
 
7
 
! Отговори
Нищо ново преди 1 година
Всеки (и политици и журналисти) си е сложил тенекията отзад и не се решава да каже, че укронацистите са тези, които обстрелват АЕЦ "Запорожие". Все Русия трябва да е виновна за всичко - така е по евроатлантически. И когато в някой ден все пак укронацистите улучат някой от бетонните контейнери с отработено ядрено гориво, тогава какво?
162
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мислех го че ще бъде Ц Борис Iv, а то на Фредоивант II мяза
161
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Борисов, по-голяма е опасността от пряка намеса на НАТО във войната срещу Русия. Онези с дръпнатите очи да не решат да използват политическата криза и променената военна ситуация и да си върнат Тайван.
160
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз съм Боко хубавеца,вечния ерген.На Балкански полуостров няма друг кат мен.
159
1
 
11
 
! Отговори
СтрахГъзоПази преди 1 година
Тою са га излъгале че Банкя е до оградата на всяка руска централа
158
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Та тъй ни управляваха към светли синини , та чак посиняхме от студ и глад.Ето до каки ползи води страхът за едни , и до какви последствия за други.За 32 години демократично развитие
157
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дръж враговете до себе си ,а приятели далече.Нека видиме до какво води страха.Взимайки поука от горната поговорка Боко постъпва правилно И за това пИчели.Всички комунисти след прехода се пребоядисаха в синьо.Част от тях останаха в розово.Всички агенти и доносници на които се канеше Борисоф се ползваха от неговата добродушна и незлобива душа та набутаха и децата си под неговото управление..по постове,банки и агенции.Сините са верни негови ,,евроатлантици"....Та задружно крадоха и управляваха до д
156
1
 
9
 
! Отговори
Unknown преди 1 година
Мен ме е старх от предстоящите избори...Сещайте се ..
155
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А най много го е страх от комунисте.Дет има една приказка ...да те е страх от най близките.
154
1
 
4
 
! Отговори
не преди 1 година
плашойся
153
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От страх не напуща властта и кокала защото знае какво го очаква...
152
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Страхът бил полезно нещо.Види се изкара три мандата.От страх си постави негов главен прокурор.От страх тури негов финансов мин.Горсноф да краде сигурно.От страх се сприятели с Доган, щото държи досието му за миналото му.От страх не пипа Пеевски ,а поделиха краденето От страх е приятел хем с американците , хем с Путин.Гаранцив за властта.От страх от метеж набута всички ни в домовете по Ковид вълната и отвори границите за навлизащите.От страх бе в коалиция с Атака,ВМРО,НФСБ,Воля и ДПС,От страх не
151
3
 
8
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
вие сте виновни които гласувате санкции срещу русия а не започвате от генезисана проблема получавате мандата и веднага го връщате отиваме на избори 2023 г
150
3
 
11
 
! Отговори
С възрастта преди 1 година
Бочко трябва да го е страх дали овреме ще стигне тоалетната!
149
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами спрете да пращате оръжие, с което западноукраинците обстрелват централата, мозАци!!!
148
2
 
9
 
! Отговори
Дедо преди 1 година
Ти кАжи за тръбата на руснаците, дето я построи с НАШИ ПАРИ - 3 млрд. лева!!Нали за Русия трябвало да се говори "премерено и внимателно"?
147
3
 
14
 
! Отговори
ZZZZZ VVVVV преди 1 година
ТОЯ ГО Е СТРАХ ЧЕ ША ПУКНЕ.
146
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
180, само леко отговарям. Не си ли се замислял, че когато един току-що назначен за надзирател на васална територия не особено умен харвардец, се вземе насериозно и предприеме ход, който не следва стриктно строгите инструкции на Хегемона и не е съгласувал предварително с козяк, получава поканчето, за да се абаряса.
145
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този гигант на мисловната дейност говори за ядрен шантаж на Путин и се възмущава, че нямало шум. Тича след влака както обикновено. Всички хора на планетата разбраха, че ЗАЕЦ е обстрелвана от бендеро-нацистите на Зе-клоуна. И МААЕ с общите си приказки по въпроса го потвърди.