Борисов: Страх ме е от ядрен инцидент при АЕЦ "Запорожие", да се вдигне шум!

Според него, държавите в ЕС се отнасят към това наивно
23 сеп 2022 22:55, Петя Славова
229
Борисов: Страх ме е от ядрен инцидент при АЕЦ "Запорожие", да се вдигне шум!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Не ме е страх от Кирил и Асен, а от ядрен инцидент на територията на АЕЦ "Запорожие", където всеки ден се стреля. Който може да избяга в Канада, ще избяга. Но ние ще останем тук". Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на среща със симпатизанти и членове на партията в Шумен.

"Ако ме питате дали ме е страх от Кирил и Асен, не ме е страх. Ще ви кажа от кое ме е страх. Истински ме е страх как наивно, и моите колеги от Европа, а особено от съседните ни държави, се отнасят към ядрената централа в Запорожие", каза лидерът на ГЕРБ.

Още по темата

Според Борисов трябва да се вдигне шум около този АЕЦ в Европа, Вашингтон и МААЕ.

"Ние говорим за ядрен шантаж на Путин. Преди този шантаж е шантажът с тази централа с шест реактора тип "Чернобил", каза лидерът на ГЕРБ и припомни, че още не можем да се отървем от всички последици от чернобилската катастрофа.

Той призова АЕЦ "Запорожие" да бъде поставена под особена охрана, за да не се допусне инцидент. Последиците от него биха били фатални за цяла Източна България и ще унищожат нейното земеделие и туризъм, ще отровят природата и водата.

"Всичко приключва. Който може да избяга в Канада, ще избяга в Канада. Останалите ще стоим тук и ще бъдем първи по онкозаболявания“, предупреди Борисов, цитиран от БГНЕС.

Той заяви, че не само той, но и много международни фактори, като генералният директор на МААЕ Рафаел Гроси са разтревожен от случващото се в АЕЦ "Запорожие", където непрекъснато има обстрел.


"За нас е без значение кой ще бъде виновен след това. Трябва да има мощно решение на демократични свят спрямо Путин и спрямо АЕЦ "Запорожие". Ние сме в тотален риск", призова Борисов.

Той призова президента Радев и премиера Донев да положат всички усилия в момента за нашата тревога.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


229
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
144
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само питам. Ако имаше за какво, ПП нямаше ли да арестува Борисов по истински обвинения, а не измислени. За съжаление всички ние трябва да се страхуваме от ядрената заплаха от АЕЦ Запорожие!
143
8
 
5
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
Този почна да навива за Путин. "Дайте да му дадем, за да не взриви АЕЦ-а"...
142
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тиквата го е страх да не се разтопят колчетата злато от високата температура на ядрения взрив. Ще трябва да ги събира със супена лъжица
141
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тиквата отрони сълза. Отивай в пенсия
140
1
 
20
 
! Отговори
SS преди 1 година
Помислете уважаеми читатели и погледнете и другата страна на монетата ! Ако гръмне АЕЦ ЗАПОРОЖИЕ или стане ядрена война за какво им са толкова много крадени пари ! Те ще ги спасят ли ? Е да някои имат бункери ,но не и нашите тикви те са прости хора ! Нито пък знаят или имат уменията как да оцелеят ! Колкото и крадени пари да имат от Бг народ те няма да ги спасят ! И те го разбират !
139
1
 
3
 
! Отговори
пуйката преди 1 година
За мястото на Урсула ще трябва да се научи да шофира самолет,оти на друг не дава да го вози.
138
3
 
9
 
! Отговори
УжасТ преди 1 година
Евраците нема кой да харчи.
137
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бойче а не те ли е страх, че ще стане 3та световна война? Не те ли е страх, че ще трябва да дадеш заповед за мобилизация на всички българи, можещи да защитават родината? Или мислиш, че ще ни охранява НАТО? Честно да си призная мене повече ме е страх от такава охрана, дето като в Германия идва да охранява и забравя да си тръгне. Или като в Япония. Уж свободни, но де факто под робство. Ей от това ме е страх Бойче. Другото я стане, я не. Пък и ще го отнесат яко западняците.
136
2
 
15
 
! Отговори
SS преди 1 година
Ако гръмне АЕЦ ЗАПОРОЖИЕ мислете още от сега накъде ще бягате !
135
4
 
14
 
! Отговори
БРЕЕЕЕ преди 1 година
ГОЛЕМ ЕКСПЕРТ СТАНА "НАШЕТО" ТУЛУПЧЕ. НАЛИ Е ВСЕЗНАЙКО ДА ХОДИ ДА ПОМАГА НА ОКРАИНСКИТЕ ПОЖАРНИКАРИ. ТАМ СЪВЕТИ ДА РЪСИ.
134
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ми тогава поговори със старата ти приятелка Меркел да налее малко ум на дойчетата и да спрат да дават оръжия на неонациста Зеленски. Защото Бойко, това е руска територия. Векове наред, още от самото си създаване е била руска територия, населявана от руснаци. И някой, който очевидно не му пука нито за украинците, нито за руснаците иска да елиминира всичко там. И ние сме притеснени, но никой не ни чува. Та, защо не поговориш с приятелчетата си?
133
2
 
10
 
! Отговори
Петров преди 1 година
Оно като бееме у властта нема война и она карлициата се беее жива, сега умре, съсипаа я като се маанахме, заключи гения от Банкя
132
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е как ще те е страх от Кирчо и Асенчо бе, нали от едно и също корито ядете докато грухтите. Е малко тясно ще ви бъде след "изборите", ще се бутате малко, но пак е нещо - и 1/3 е по-добре от нищо, но пък не се кахъри толкова, по крадене няма да те стигнат щото си с няколко милярда пред тях.
131
3
 
15
 
! Отговори
Ха ха преди 1 година
Бацо оправи нас сега ще се кандидатира и в украйна да оправи и тях заедно с зеленски
130
3
 
15
 
! Отговори
Шефа преди 1 година
А не те е страх да крадеш като разбойник ,защото определения от теб Главен прокурор те пази ,като овчарско куче овцата си!
129
4
 
11
 
! Отговори
Нема се плашиш преди 1 година
Ще светиш в тъмното кат вампир!
128
3
 
16
 
! Отговори
Държавен чиновник преди 1 година
Изпитвам голям страх от управлението на Бойко Борисов, като знам какви личности се назначаваха по време на неговото управление в държавната администрация - без образование, без опит, без рутина, но .... хора които по цял ден възхваляват вожда.
127
3
 
14
 
! Отговори
Бико преди 1 година
Нали оправи България,та мислишза централата.Има по умни глави теб.Не плачи на чужд гроб.
126
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма да пиша нищо. Занемявам пред поредната глупост на тиквата!
125
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Що бе бока, да не си акционер там?