Борисов: Страх ме е от ядрен инцидент при АЕЦ "Запорожие", да се вдигне шум!

Според него, държавите в ЕС се отнасят към това наивно
23 сеп 2022 22:55, Петя Славова
229
Борисов: Страх ме е от ядрен инцидент при АЕЦ "Запорожие", да се вдигне шум!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Не ме е страх от Кирил и Асен, а от ядрен инцидент на територията на АЕЦ "Запорожие", където всеки ден се стреля. Който може да избяга в Канада, ще избяга. Но ние ще останем тук". Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на среща със симпатизанти и членове на партията в Шумен.

"Ако ме питате дали ме е страх от Кирил и Асен, не ме е страх. Ще ви кажа от кое ме е страх. Истински ме е страх как наивно, и моите колеги от Европа, а особено от съседните ни държави, се отнасят към ядрената централа в Запорожие", каза лидерът на ГЕРБ.

Още по темата

Според Борисов трябва да се вдигне шум около този АЕЦ в Европа, Вашингтон и МААЕ.

"Ние говорим за ядрен шантаж на Путин. Преди този шантаж е шантажът с тази централа с шест реактора тип "Чернобил", каза лидерът на ГЕРБ и припомни, че още не можем да се отървем от всички последици от чернобилската катастрофа.

Той призова АЕЦ "Запорожие" да бъде поставена под особена охрана, за да не се допусне инцидент. Последиците от него биха били фатални за цяла Източна България и ще унищожат нейното земеделие и туризъм, ще отровят природата и водата.

"Всичко приключва. Който може да избяга в Канада, ще избяга в Канада. Останалите ще стоим тук и ще бъдем първи по онкозаболявания“, предупреди Борисов, цитиран от БГНЕС.

Той заяви, че не само той, но и много международни фактори, като генералният директор на МААЕ Рафаел Гроси са разтревожен от случващото се в АЕЦ "Запорожие", където непрекъснато има обстрел.


"За нас е без значение кой ще бъде виновен след това. Трябва да има мощно решение на демократични свят спрямо Путин и спрямо АЕЦ "Запорожие". Ние сме в тотален риск", призова Борисов.

Той призова президента Радев и премиера Донев да положат всички усилия в момента за нашата тревога.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


229
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
3
 
1
 
! Отговори
Мултигруп преди 1 година
Борисов ми липсва! При него имаше стабилност, след него има само сменящи се правителства, кредити всеки месец, пълна разруха!
103
0
 
1
 
! Отговори
ББ преди 1 година
ама чакай сега...от 30 г. работеше и предаваше Българите за този...момент...за войната.Направи всичко по силите си с агентите на щази да направите путин "силен"..САЩ да не пасат?стройхте му тръби с вебер,газохранилища му отдавахте,агенти му внедрявахте,зависимости му обслужвахте,платихте атентат срещу Конгреса на САЩ,манипулирахте Народите си,ограбвайки ги същевременно,война е,да воюваме приятели!налагат ни го путин обслужващи го като пеевски,борисов,орбан,шефа им вебер..и изрожденци разни!
102
0
 
1
 
! Отговори
ББ преди 1 година
каня бабето от *** изпечена лъжкиня на среща,пред хора ...с камери,могат да излъчват на живо...ако е трезва или на себе си!!!може и костя...не са ми проблем!!!ако путин сгреши...Черно море с флота на НАТО и ЕС летищата с бомбандировачите на НАТО,ядреният на Свободният Свят е в бойна...по-модерен и смъртоносен...по-бърз...опасна игра играе путин...Света ни е готов!!!
101
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вземете Баце в Народния театър.
100
0
 
0
 
! Отговори
Борисов преди 1 година
Е като Нострадамус!! Махнете я тая ванга дето пeлтeчеше разни заученки на БКП за да се подмазват на Москва! Борисов е новия Нострадамус! Руснаците няма да изпозлват ядрено оръжие щото няколко минути по-късно Кремъл ще е в историята но Путин май-точно това имаше предвид като се пенеше онзи ден след като по националната им телевизия пак пуснаха балета лебедово езеро !! Бен Ходжис ЦРУ САЩ
99
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 125, как е дърти диваннофорумен революционере. Щерката лесба ли е, синчето сигурно наркоманче, а? Запада е виновен за собствения ти провал, нъл тъй? Поне обаждат ли се от време на време?
98
2
 
0
 
! Отговори
А дали преди 1 година
Руснаците под "тактическо ядрено оръжие" нямат предвит тактическо взривяване на най-голямата АЕЦ в Европа? Ей така без да искаме бихме се с украинците те почнаха първи..
97
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Некъв папррдак тука вдигнал кръвно, заради всекидневна злоупотреба с руска телевизия навсякъде му се привиждам наркомани хахахахахах какво падение
96
0
 
1
 
! Отговори
ББ преди 1 година
приятели,дпс-гроб и обслужващите ги имат склонноста когато нямат аргументи да ползват манипулации...или сте за психиатрия,хапчета,алкохолици сте,наркомани сте...бедните духом клюкарки очернят...така си мислят,алчни Национални предатели са,обслужващи путин и сега жънем плодовете заради корупцията им,ЕС е корумпиран и зависим,каквито и да ги плещят,Бог да пази САЩ и Свободният Свят...и с това ще се справим приятели...вярвайте в Бог...путин е син на дявола!!!
95
0
 
0
 
! Отговори
Кирил Петков преди 1 година
Пенсионирам тиквата. Всички *** да се наредят да му оближат топките за последно.
94
1
 
1
 
! Отговори
Боко преди 1 година
Спри да говориш така, че ще си помисля, че ЦРУ те държи с нещо. Така и ПП дори не говорят. Нали идол ти беше Меркел. Може и да не е канцлер, но поне половин Европа разбра, че с агресия не става. Вярно, че ти си мутра, но само така не става. Кой от ЕС партньорите ти е с *** позиция като твоята. За това ще гласуват за Възраждане. Не защото са умни, а за да има баланс просто. И някой да спира такива като теб.
93
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ББ, русофил и чест хахахахахаххахахах наистина е смешно!
92
0
 
1
 
! Отговори
ББ преди 1 година
До Анонименмисля,че като си такъв путинофил е време да отидеш доброволец ...мобилизация е...УА ви направи за смях...малко чест..не че знаеш какво е...беден духом гроб-изрожденецо!,няма чест в това да убиваш жени и деца...грях е !!!
91
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За тиквича е най-добре да не се обажда, че се дозакопава.
90
0
 
1
 
! Отговори
ББ преди 1 година
До Анонимендържат те гладен да си злобен...относно правата лопата...нямаш шанс *** изрожденско,аз не убивам невинни,ти си използван...полезен и.и.т...беден укранец съм и защитавам живота на децата си и земята си,ако си такъв "убиец"елате с костя в Украйна!!! ...шегувам се...а може би не???клоуните на путин от *** финансирани от...пеевски!!!
89
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ББ . Мисля че е редно някой да се обади вече в психиатрията и да си те приберат там и да не те пускат вече. Така ще бъде най-добре за теб и всички останали.
88
2
 
1
 
! Отговори
ББ преди 1 година
приятели,споделих с Посолството на САЩ че сайта обслужва гроб-дпс- *** от години,явно финансиран с ограбеното от вас от пеевски през схеми на кгб!!!война е...да воюваме!!!...диана...ананомен и плеядата ников с койко отправя заплахи, и обиди ***...минусите и плюсовете...манипулацийте трябва да спрат!!!...не са анонимни ...елементарни и алчни са,безбожници са!!!
87
3
 
3
 
! Отговори
ББ преди 1 година
приятели вчера вече в пАнорама,гледах една орлигофрения,работещи за терористичен режим в русия,убиващ невинни жени и деца,възрастни хора жестоко ни убеждаваха,как "газа" им ни бил по-важен от Свободата и Независимостта,гроб и *** манипулираха хората нечовешки...дпс се засрами и не присъстваха...Ердоган си има интереси...надявам се путин да даде повод на САЩ да напълни Черно с флот...ЕС летищата с бомбандировачи...и да се свърши...няма друг начин...и да осъдим работещите за путин...
86
4
 
1
 
! Отговори
Какво от това? преди 1 година
Чернобил като гръмна голяма работа нищо страшно не се е случило за Европа. Освен продажбите на зърно и захар от Украйна.
85
4
 
4
 
! Отговори
Смешно Жалка преди 1 година
Симулиране, мятане и тръшкане да се подмажем на САЩ и НАТО отчитане на антируска дейност и джавкане само. Жалко и позорно поведение-