Борисов: Страх ме е от ядрен инцидент при АЕЦ "Запорожие", да се вдигне шум!

Според него, държавите в ЕС се отнасят към това наивно
23 сеп 2022 22:55, Петя Славова
229
Борисов: Страх ме е от ядрен инцидент при АЕЦ "Запорожие", да се вдигне шум!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Не ме е страх от Кирил и Асен, а от ядрен инцидент на територията на АЕЦ "Запорожие", където всеки ден се стреля. Който може да избяга в Канада, ще избяга. Но ние ще останем тук". Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на среща със симпатизанти и членове на партията в Шумен.

"Ако ме питате дали ме е страх от Кирил и Асен, не ме е страх. Ще ви кажа от кое ме е страх. Истински ме е страх как наивно, и моите колеги от Европа, а особено от съседните ни държави, се отнасят към ядрената централа в Запорожие", каза лидерът на ГЕРБ.

Още по темата

Според Борисов трябва да се вдигне шум около този АЕЦ в Европа, Вашингтон и МААЕ.

"Ние говорим за ядрен шантаж на Путин. Преди този шантаж е шантажът с тази централа с шест реактора тип "Чернобил", каза лидерът на ГЕРБ и припомни, че още не можем да се отървем от всички последици от чернобилската катастрофа.

Той призова АЕЦ "Запорожие" да бъде поставена под особена охрана, за да не се допусне инцидент. Последиците от него биха били фатални за цяла Източна България и ще унищожат нейното земеделие и туризъм, ще отровят природата и водата.

"Всичко приключва. Който може да избяга в Канада, ще избяга в Канада. Останалите ще стоим тук и ще бъдем първи по онкозаболявания“, предупреди Борисов, цитиран от БГНЕС.

Той заяви, че не само той, но и много международни фактори, като генералният директор на МААЕ Рафаел Гроси са разтревожен от случващото се в АЕЦ "Запорожие", където непрекъснато има обстрел.


"За нас е без значение кой ще бъде виновен след това. Трябва да има мощно решение на демократични свят спрямо Путин и спрямо АЕЦ "Запорожие". Ние сме в тотален риск", призова Борисов.

Той призова президента Радев и премиера Донев да положат всички усилия в момента за нашата тревога.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


229
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
184
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тебе единствено те е страх,че няма да пълниш вече чекмеджето.
183
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По-долно ,подло 1 алчно и нагло същество от шофьора на Тато ,Боко Тиквата НЯМА!!!
182
0
 
2
 
! Отговори
toti преди 1 година
Кво толкова сташно има,нали живеш да умреш,а ЕДИН ПЪТ СЕ МРЕ ,за много това е без значение кога,важно е не да се мре,а ДА СЕ КРАДЕ !!!
181
1
 
5
 
! Отговори
Z преди 1 година
Да не би да го естрах от ядрен инцидент в Козлодуй? Да разясни на хората какво правят американците в Козлодуй, защото аз лично съм по притеснен от американчетата не от запорожие
180
0
 
1
 
! Отговори
ББ преди 1 година
До кви турциголямата част от българските турци са страхотни пичове,имам приятели...много...един Народ сме,те са най....ограбените хора...веднъж ги използват дпс да им гласуват и ги продават в робство в ЕС, и подобни на *** ги използват като насаждат омраза и разделение...*** аплодираше пеевски дето им плати автобусите за "контрапротеста" и на копейкин плати с ограбеното от бг турците..те са наши Братя...Петко В най-добрият му приятел бе турчин!!!*** са заплаха за НС,службите??
179
0
 
1
 
! Отговори
ББ преди 1 година
До Анонименядрени..уау,от *** не знаят къде се намират заслепени от копейките,Свободният Свят също има ядрени,по-модерни и смъртоносни,стигнем ли до тях няма да има победител най-вероятно,бъдете сигурни,че Свободният ще ги използва,това не е Блъф,РБ е член на ЕС и Нато,на териториата ни само съюзнически...пазещи домовете и Свободата ни...изрожденци!!!
178
0
 
1
 
! Отговори
ББ преди 1 година
До АнонименгоУем смех,България е член на НАТО...САЩ дори не искат да продатат 35-те на турците,на Гърция дават..."турски вилает" са само в болният ти мозък,преди това бяха часто от Империята на Симеон Велики...ако ще се връщаме нека не е избирателно!!!полезните ще свършите скоро!!!доган,борисов, изрожденците бачкате за подобни у.од., и манипулирате Българите...няма да ви се получи!!!ще гласуваме различно и този път..никога повече дпс-гроб---изрожденци-дпс маащи маанета пред...Александър Невски!
177
0
 
0
 
! Отговори
Зрител преди 1 година
До 186. С една огромна разлика, никой не обстрелва Кърджали и Разград, никой не забранява да си говорят и учат майчиния език, и още като се присъединим към Турция, тия с двойното гражданство ще загубят българските паспорти и бай, бай Европа. Има разлика нали.
176
2
 
7
 
! Отговори
емигрант преди 1 година
Виж ти кучкарят на Путин и бивш пъдар на Тошо за какво се е загрижил ? Какъв ЛИЦЕМЕР и ИЗМАМНИК ! "Аз съм пRост, но и вие сте пRости, затова се разбираме" ! Верна ли е тази мисъл на Тиквата бре гербопитеци ? Ако си мислите, че имате повече мозъчни гънки от него защо допускате пRостak да ви управлява мозъците ?
175
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ако има шум имам Беруши
174
2
 
11
 
! Отговори
scott преди 1 година
мен па ме е страх от Боеко министер!По-големи щети и от ядрен взрив.
173
2
 
2
 
! Отговори
Малко за политика преди 1 година
До Анонимен 186: Добре, да погледнем нещата от нашата камбанария. Ако наши пишман патриоти на бронемашини бяха отишли Родопите да тормозят хората там Турция щеше да се намеси и или щяха да получат автономия или тя щеше да ги окупира. Това в Украйна вършеха укронацистите. Украйна можеше да задържи Донецк и Луганск ако беше изпълнявала Минските съглашения - специален статут (автономия), изтегляне на тежките оръжия от линията на съприкосновение и т.н. Можеше,но не го направи. Искаше военна победа.
172
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 182....А сега мъдрецо обърни поглед на юг.Там има една 600 хилядна армия и държава която ако рече по твоите думи да защити местното етническо население , ти тука вече няма да пишеш на български след неминуемия референдум за присъединяване на България към Турската държава.Защоти и те по твоите думи имат основание.България е бивш турски вилает с частично населено турски граждани.Да, те са с двойни гражданство.Сега узря ли?
171
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 182....В сега мъдреци обърни поглед на юг.Там има една 600 хилядна армия и държава която ако рече по твоите думи да защити местното етническо население , ти тука вече няма да пишеш на български след неминуемия референдум за присъединяване на България към Турската държава.Защоти и те по твоите думи имат основание.България е бивш турски вилает с частично населено турски граждани.Да, те са с двойни гражданство.Сега узря ли?
170
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нас пък много ни е страх ГЕРБ да се върнат във властта, ама какво да правим.
169
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Страх ме е да не дойде Бойко на власт. Сега ходи по градовете и се хвали, но да каже защо сме най-бедни. Защо румънците ни изпревариха?
168
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тулупа ще вземе властта и длани ще спре радиацията над България. Баце.... Ти си нашето слънце. Ти си новият елемент от Менделеевата таблица 120 елемент Бацелениум и 121 елемент Толупениум.
167
4
 
10
 
! Отговори
Малко за политика преди 1 година
До Лъжеш!: Той, Бойко че лъже, това не е нещо ново. Но и ти смесваш истината с лъжата по Бойковски маниер. Да, Бойко построи т.н. "Балкански поток", от който получават газ Сърбия и Унгария, а ние не. Но ако си плащахме в рубли, щяхме да си получаваме и ние по нашият договор. А какво чудовище ти е Путин? Комиксите са за децата. Русия започна войната за да защити руското население на Донбас, което укронацистите 8 години обстрелваха. Война можеше да няма ако Украйна спазваше Минските съглашения.
166
2
 
5
 
! Отговори
Star преди 1 година
Баце,печелили изборите,и се издърви на путляка.
165
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Построи на варварина Путин безплатен газопровод за да започне войната, а сега те е страх да не стане ядрен инцидент в ЗАЕЦ. Борисов, късно е да се вайкаш и ти имаш сериозен плинос за началото на тази кървава война.