Василев не се е договорил с Йорданов, делото за клевета продължава

Искът на Василев бе частичен за 25 100 лв. от 250 хил. лв
24 сеп 2022 13:52, Нели Христова
41
Василев не се е договорил с Йорданов, делото за клевета продължава
Снимка: БГНЕС

Съпредседателят на "Продължаваме промяната" Асен Василев не е прекратил делото за клевета, заведено от него срещу Тошко Йорданов, зам.-председател на "Има такъв народ". Това съобщи пресцентърът на "Продължаваме промяната" по повод публикации в медиите за постигнато споразумение между двамата.

И Василев, и Йорданов в момента са кандидати за депутати.

Към момента ходът на делото е спрян от Софийския градски съд поради подадено предложение от Тошко Йорданов за извънсъдебно споразумение. Асен Василев не е приел това предложение и съдебният процес може да бъде възобновен във всеки един момент по искане, на която и да е от страните, се казва в съобщението.

Преди ден онлайн медия съобщи, че съдебното заседание по делото, което бе насочено за 20 септември, не е проведено, след като адвокатите и на двамата са внесли молби с еднакъв смисъл - прекратяване на делото по взаимно съгласие. Изданието отбеляза, че, ако някой от двамата - Василев и Йорданов,  не поиска подновяването му в рамките на половин година, то ще бъде окончателно прекратено.

Иcĸът зa вpeди бe зaвeдeн oт Aceн Bacилeв заради твърденията на Тoшĸo Йopдaнoв от парламентарната трибуна, чe пpeз 2013 г. Bacилeв e oтĸpaднaл интeлeĸтyaлнa coбcтвeнocт и e бил ocъдeн зa тoвa oт лoндoнcĸи cъд.

Асен Василев отхвърли твърденията и обяви, че е завел иск в Софийския градски съд.

"Г-н Йopдaнoв нaпpaви eдни изявлeния oт тpибyнaтa нa Hapoднoтo cъбpaниe, зa ĸoитo aз cъм зaвeл иcĸ в Coфийcĸи гpaдcĸи cъд. Cмятaм, чe тoзи cпop тpябвa дa бъдe peшeн тaм", бe oтгoвopът нa Bacилeв тогава, ĸoйтo oтpeчe категорично обвиненията и видя дългата ръка на ДПС в цялата работа.

В исковата си молба си бившият финансов министър твърдеше, че Йорданов му е причинил сериозни неимуществени вреди с клеветнически твърдения, разпространени от трибуната на Народното събрание на 29 юли 2021 г., а след това повторени и в две телевизионни участия.

Искът на Василев бе частичен за 25 100 лв. от 250 хил. лв. Ако съдът присъди сумата по частичния иск, то той може да заведе ново дело за пълния размер до 250 хил. лв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
стига ЦИРКОВЕ- МАРИОНЕТКИТЕ НА ЧЕРЕПИТЕ И ЗЕЛЕН ЧОРАП СЪБОРИХА ДЪРЖАВАТА- ПАК ГИ ИЗБЕРЕТЕ, ПЛАЧЕТЕ ВЪВ ФОРУМИТЕ ЗА РАШКИТЕ И БЯГАЙТЕ В ЕВРОПА.
33
4
 
4
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
Василев нема какво да са "договаря" с "тошко" !..Това некъпаномаймунче трябва или да мине към грижите на некой зоопарк,или...айде да не му пожелавам това,което не бих пожелал на себе си ...Но едно яко наритване ще му се отрази добре..Самозабравило сеНИЩОЖЕСТВО..
32
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Един дол дренки са, но така е, като си нямат мярка на устите. Да тръснат нещо там очернящо някого, а за след това не се мисли. Не защитавам Василев, само прочетох за тая открадната интелектуална собственост, но подробностите няма как да знам.
31
0
 
6
 
! Отговори
Кико преди 1 година
Хвани единия,удари другия! Отврат и двамата!
30
0
 
0
 
! Отговори
Pp преди 1 година
Сега ако сключат споразумение Тошко става ли клеветник?
29
0
 
0
 
! Отговори
Pp преди 1 година
Не,Значи, че след като има споразумение не е осъден. Точка.
28
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Значи, че след като е имало дело завършило със споразумение не е имало кражба на интелектуална собственост, както те е обвинил съдружника ти? Нали Василев е продал тайно някакъв КОД, за който се писа? Продал ли го е без съгласието на съдружника си или не? Изяснете го този случай.
27
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 25 Април 2022г.,К.Петков след показания в прокуратурара срещу Божков:"На база, че господин Божков не е платил средствата, които би трябвало да заплати, бюджетът е ощетен" ///////Толкова за това,, господин Божков" и че той" дърпал конците на Петков"
26
3
 
1
 
! Отговори
до 26 преди 1 година
Мдаа просяк съм през деня с компютър и жрица през ноща за много пари, компа ми е от втората работа, работя много и не се срамувам от никоя професия, само зная, че не съм пRоста овца зависима от манипулацията на една Тиква или Чалгар с потеря.
25
0
 
4
 
! Отговори
перко до 16 преди 1 година
Сигурно Чалгаря или аз сме му лепнали прякора Остап Бендер или и това не знаеш?
24
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако Тошко бъде осъден на такава голяма присъда трябва да отива там от където е дошъл.От Африка.
23
2
 
3
 
! Отговори
До знаете ли преди 1 година
Ти сигурно живееш по зле и от нас - не те знаем какьв си така , че не ни се надувай , може да си просяк или жрица в амстердам
22
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само като чуя как ваш Киро казва "Господин Божков" и веднага ми става ясно кой дърпа конците му, а пък вие си го избирайте май бил готин и всички дето спонтанно му излязохте на протест ви пожелавам скоро да ви мобилизират тогава ще ви видим колко ви пука за България.
21
11
 
1
 
! Отговори
Знаете ли преди 1 година
гербопитеци и чалгаруни, че не сте по-умни от овца ? Имате ли очи за да видите, не за да разберете, че живеете в една "дупка" от кал, тиня и помия каквото и да означават за вас тези отврати ? Само нормален човек като чуе, че става някъде на въпрос за българи и веднага свързва това със стадо овце, това засрамва ли ви или се чувствате горди ПАТРИОТИ ?
20
5
 
13
 
! Отговори
МЕТ преди 1 година
По 100 млн на месец ни излизат комисионните за посредника на газ МЕТ, назначен от Асен Василев и Кирил Петков!
19
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чипоноско да си търси кинтите от Гъбарко Петков.
18
2
 
8
 
! Отговори
Мдаа преди 1 година
Кокорко поне е много напред с матеряла за разлика от нас бальците които скачахме за промяна и по нормален живот
17
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Селско ментържийче срещу селско ментържийче със счетоводителска диплома. Значи за завеждане на дело за пари се плаща такса пропорционална на сумата и после се плаща на едни адвокати да се борят /договорят/ с адвокатите на другия. Та за разпределението на парите ми е думата.
16
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само като видя тоя охранения и парапета ми се приисква немедлено да напусна бьлгария
15
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 8 перкоКокорчо сам призна, че такова дело срещу него е имало и е сключил споразуение в съда! ///////!ДА ПРИЗНА, ЧЕ Е СПЕЧЕЛИЛ ВСИЧКИ ДЕЛА В СЪДА.Но за българина важно е, че имало дело, друго не го интересува.