ДБ: Младите са бъдещето, но никога - настоящето

Те не гласуват, защото не се припознават, заяви Мутафчиева
26 сеп 2022 09:11, Петя Славова
46

На прага на 48-ото Народно събрание. Какви са предизвикателствата и активното участие на младите в политиката, остават ли забравени хората с увреждания, коментира Илина Мутафчиева - кандидат за народен представител от "Демократична България".

Според нея, предизвикалествата е да се овладеят различните кризи - външнополитически и вътрешни.

"Войната в Украйна, повишаващите се цени, енергийната криза са важните и ключови неща, които трябва да бъдат решени. "Демократична България" обяви 25 ключови решения, които иска да вкара в Народното събрание още през първата седмица. Част от тях са свързани със социални мерки и подпомагане на домакинствата,  други - с това, че е необходимо да бъдат освободени нашите структури от руски агенти, естествено и оставката на Гешев", каза  Мутафчиева  в студиото на "България сутрин".

По темата с войната в Украйна тя смята, че хуманната и демократична позиция е да се защити този, който бива нападнат. Гостът обърна внимание, че като част от ЕС и НАТО ние можем да разчитаме на тези два съюза.

"Младите не гласуват, защото не чуват неща, в които могат да се припознаят. Младите са някаква част от предизборната програма на повечето партии. Младите са тези, които са бъдещето, но никога не са настоящето. Младежките програми често остават само на хартия. Другата част от проблема е липсата на истинско гражданско образование от най-ранна детска възраст", каза Мутафчиева пред Bulgaria ON AIR.

По думите ѝ е необходимо цялостен подход за младежките политики, тъй като те обхващат различни звена. Тя добави, че е необходима координация между институциите. Гостът изтъкна, че България няма стратегия за младежта. Според нея нямаме ясна картина от какво се нуждаят младите хора.

Мутафчиева счита, че трябва да бъде приоритет как младите оползотворяват свободното си време. Тя посочи, че политиките са насочени към превенция на агресия или други проблемни групи, а много малко са насочени към тези, които са отличници, олимпийци, но 90% от младите хора нямат с какво да се занимават.

"Нямаме младежки пространства или младежки центрове, които да бъдат от млади за млади. По този начин не развиваме техния потенциал, а тогава оставаме едни апатични хора, които не искат и не могат да се занимават с неща. Със сигурността стажовете и възможността да трупаш опит са други неща, които трябва да бъдат насочени към младите хора", отбеляза Мутафчиева.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
0
 
! Отговори
Емо преди 1 година
По-голяма глупост не бях чувал
30
0
 
0
 
! Отговори
Ася преди 1 година
Тия в ДБ на какви медикаменти са?
29
0
 
2
 
! Отговори
Златко преди 1 година
Кой нормален би гласувал за обслужващата партия на олигархът Иво Прокопиев - "Демократична България"?
28
0
 
2
 
! Отговори
Асен преди 1 година
Да си кандадит-депутат от ДБ на тези избори е като да си купиш фабрика на 8 септември 1944 г.
27
1
 
2
 
! Отговори
БОРИЛ преди 1 година
А как точно някой ше се припознае в член на ДБ? освен, ако не е ***
26
1
 
4
 
! Отговори
Алеле преди 1 година
Таз госпожа кво казА?!
25
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ДБ или розовите комунисти от Разград нямат шанс да станат бъдеще, а настоящето им е в нерушим съюз с БСП/БКП. Така е то с наследниците на ЦК!
24
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само как Христо коментира правенето на бухалка и как да я хванели за дръжката, а и щял да спира запис в Дарик... и какво още за тия типове?! Още по- добре да захлебват с грантове? Ами христовата фондация взела 3 млн вече!
23
0
 
5
 
! Отговори
Генерал Майтапчийски преди 1 година
Никакво бъдеще не са младите. Огромна част са безделници и хаймани. Дремят по пейките с телефоните, чипса и бирата.
22
0
 
2
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
хората не гласуват защото няма за кого аз нямам доверие на никои само катоги погледна на телевизора и ми става ясно с кого имам работа и каква е целтана занятието
21
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
а ДБ скоро ще станат "Миналото"
20
0
 
5
 
! Отговори
Териториален преди 1 година
ДПС призовават навсякъде да не се гласува, а навсякъде порпагандират техните да гласуват....опичай си акъла народе света се променя
19
2
 
13
 
! Отговори
Запомнил преди 1 година
И Костов същите ги говореше. Лика прилика сте.
18
0
 
2
 
! Отговори
Някой преди 1 година
До No, thanks! И ГЕРБ и БСП.
17
1
 
10
 
! Отговори
Майора преди 1 година
Какви проблеми ще решавате Илинке след като с вашата безпринципна коалиция доведохте страната до фалит и увеличение 300% на газ и всичко останало? Така че се откажете , за нищо не ставатеосвен за популистки обещания!
16
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ДБ затвори два ТЕЦ а в Раднево, спря АМ Хемус, Струма, но говори за младите?
15
2
 
11
 
! Отговори
No, thanks! преди 1 година
Чудя се ДБ или ПП са по-големи д.е.б.или.
14
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аи стига с тия млади,а къде забравят дискриминацията при 40 годишните, дето вече са стари за корпоративните конюшни и са обект на сериозен натиск от ръководствата да напускат.
13
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никакъв бойкот на изборите!Гласувайте,защото ако е ниска активността ще нагласят машинките!Няма значение за кой ще гласувате.
12
1
 
5
 
! Отговори
Дъ*й*Бъ са в преди 1 година
миналото, като срамно петно в българската история, заедно с другите продажници на прехода.