Борисов: Няма тема, в която мога да говоря за оптимистичен сценарий

Декември няма да има пари за пенсии, предсказа той
27 сеп 2022 13:33, Нели Христова
192
Борисов: Няма тема, в която мога да говоря за оптимистичен сценарий
Снимка: БГНЕС

Аз съм опитен човек, правил съм много бюджети, но такова нещо не съм виждал. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на живо включване във Facebook от централата на партията. По-късно депутатите от ГЕРБ ще се срещнат с представители на работодателите.

"Аз знам какво още можеше да се счупи в държавата. Но при всички случаи след още два - три месеца щяха да са приключили. Тези, които са учили повече, които са учили финанси и икономика, знаят какво ни казват пазарите, където се търгуват държавните ценни книжа. От няколко месеца, ще стане година, ние алармираме, че всеки месец, всяка седмица, се теглеше по половин милиард с лихви, които ставаха все по-високи. При което миналата седмица изтеглиха 5 млрд. с огромна лихва. Само преди няколко дни - 200 млн. с огромна лихва. Вчера вече международните пазари не ни искат. При положение, че държавата иска 200 млн, те им дават само 150 млн и то на лихва 4,13%, което е два пъти по-високо и 5 пъти по-висока, отколкото през COVID кризата, когато теглихме заеми. Изводът е категоричен - повече в България доверие няма", обясни Бойко Борисов."Българите все едно са в някакъв кошмар, някакъв филм. И колкото и по-гадни неща да им се случват, те толкова повече все едно не им се случват."

"Дали ГЕРБ може, дали някой друг може - трябват месеци, да не кажем години, да върнем вече доверието. Това са милиарди натрупани, с лихви за милиарди", заяви лидерът на ГЕРБ и каза, че иска да отправи предупреждение, защото "няма нещо, което да съм казал, и да не се е случило".  "Ноември - декември трябват още 2 млрд дългове. При такива лихви влизаме в дългова спирала, която ще доведе до тотален крах в дълговата ни система. Само ако външните пазари ни видят, че в България има разум, че българският народ е консолидиран, че има стабилност..."

"Инфлацията е 20%. Ние на всички работещи трябва да вдигнем заплатите с 20%, при положение, че едвам си събрал 150 млн. лева вчера и то на лихва 4,17%. Тотален крах. То ще е по-лесно да дадем на работодателите сами да си теглят кредити и след години да им ги върнем", допълни Борисов.

"Асен и Кирил доведоха държавата до това да не може да взима други кредити. Каква Еврозона, колеги? При тази инфлация, при тези кредити, при това недисциплинирано финансово поведение, при този популизъм - всеки обещава какво ще даде, а ние сме запънали и казваме "никакво вдигане на данъците", каза още бившият премиер и допълни, че скоро гражданите дори малките данъци няма да могат да плащат.

"В три големи области - Бургас, Ямбол, Хасково има бедствено положение заради мигранти. Пълно е по-гората, докато Рашков се занимаваше с измислици. Говорим за десетки хиляди нелегални мигранти, препълнени центрове... и все едно българите не разбират. Преди пет години щеше да има бунт заради подобно явление", каза още Борисов и заяви, че проблемът може да бъде решен, но трябва "да си имаш приказка със съседите".

"Няма тема, в която мога да говоря за оптимистичен сценарий", заяви лидерът на ГЕРБ и предупреди колегите си, че сега бизнесът ще иска помощ от тях, но при този нисък данък, висока инфлация и при това положение на международните пазари, този, който поеме отговорността за управлението, ако няма подкрепата на народа, ако няма политическа класа, която да каже: "Вижте, изглеждаме отвратително", декември месец няма да има пари за пенсии.

"Разумният човек, знаейки всички рискове, трябва да търси много голяма база", каза Борисов относно коалициите след изборите.

"Два къси края трябва да ги вържем накрая", завърши бившият премиер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


192
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
5
 
3
 
! Отговори
Искрено преди 1 година
пожелавам Костадин Костадинов да бъде с власт!
83
3
 
7
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 1 година
Пари за...пенсии ще има,защото Кюлче Феномен Банкянски,няма да е във,,,власта,което ще облекчи,,,бюджета,откъм...кражби.
82
1
 
6
 
! Отговори
Шоп преди 1 година
Ми оди се гръмни като нема тема, за която да си позитивен. Погребални агенти не желая да ме управляват. Особено толкова одебелени.
81
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Борисов много нагъл. Тези неща, за които несвързано говори, приписвайки ги като негатив на ПП, са резултат от неговото управление
80
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ох, този виден "европеец"!
79
1
 
1
 
! Отговори
Темата преди 1 година
че ще бият с над 10%,не е ли,, оптимистична"?
78
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аре стига сте ни показвали този т.улуп всеки ден. Нито е хубав, нито е умен за да имаме някаква полза от това. Вече досаждате силно. Мутрите не са някакъв пример за населението. Много иска човека пак да води бащина команда и ще прекопа земята, явно яко плаща да го хвалят и величаят, но хората не са глупави.
77
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ГЕРБ ства като Възраждане, а Борисов като Костадинов. Целта им е да крякат и да рушат, защото знаят, че няма как, нито с кого да управляват. Специално Възраждане за това е и създадена: Само отрицание, отхвърляне на всичко и като резултат объркване на хората без познания. Нещо като обществени хакери.
76
1
 
8
 
! Отговори
Бг преди 1 година
Говори за ремонта на жълтите павета. Ремонт на ремонта след няколко дни!!!!Още се усеща мизерната ви работа из общините в България!
75
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
бойче като цяло не трябва да говориш по никоя тема защото си *** та свириш чак от тука те чувам
74
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На предстоящите избори има само два варианта: Или ще има правителство около ПП и ДБ, или отиваме на нови избори и пак служебния гълъб. Както и да го въртите - това е!
73
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бойко Борисов е харизматичен мъж.
72
4
 
7
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Темат с оптимистичен сценарий е например темата за твоето влизане в ЗАТВОРА !! Ха , кажи нещо по тази тема !
71
4
 
6
 
! Отговори
Бойко далаверата преди 1 година
Виде, че соц агенцийките му дадоха преднина, сакън като вземе да управлява да не пипне нищо, оправдавайки се с предните и да си отвори пазвата за още поголовни кражби. Хитреч е Бойко, а народа ***, та ***.
70
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На предстоящите избори има само два варианта: Или ще има правителство около ПП и ДБ, или отиваме на нови избори и пак служебния гълъб. Както и да го въртите - това е!
69
3
 
2
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
изобщо не говори получавате мандата и веднага го връщате отиваме на избори 2023 г
68
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Още през първия мандат на ГЕРБ се видя, че те нямаха силите да овладеят последиците от световната финансова криза. Безработицата тогава ни удари жестоко. Но за сметка на това магистрали и пак магистрали, "постни пици" и затягане на коланите. Сега пак сме в криза. Аз не очаквам по-различна политика, освен агитиране да се живее на кредит.
67
0
 
1
 
! Отговори
Психодиспансер преди 1 година
Ще се радвам някога всички социологически наложници да си получат!
66
5
 
6
 
! Отговори
Баче Кико преди 1 година
Оптимистичният сценарий е Буци в затвора.
65
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако ГЕРБ направят коалиция с ДПС, скрита, явна - каквато искате, те се прострелват фатално. Ама не в краката - а в сърцето. Същото е и с Възраждане. Всъщност КК прекрасно знае, че и да му се падне да управлява държавата ей така, от небето, няма с кого.