Дончев: Кризата с публичните финанси е на преден план

Той заяви, че на страната е нужно компетентно правителство
Обновена: 28 сеп 2022 11:31 | 28 сеп 2022 11:27, Петя Славова
41
Дончев: Кризата с публичните финанси е на преден план
Снимка: БГНЕС

Кризата с публичните финанси е на преден план, тя трябва да бъде решена без да се променя данъчната система, заяви заместник-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев, предаде БГНЕС.

Днес кандидат-депутати от ГЕРБ провеждат среща с ръководството и представители на КНСБ.

Още по темата

България трябва да има нормално, компетентно правителство с адекватна солидна парламентарна подкрепа и много ми се иска всички политически лидери да потъпчат конюнктурните си страсти, защото като имаме бюджетна, енергийна и задаваща се криза на сигурността, няма нужда и от политическа, призова Дончев.

Ние сме готови дори да правим компромис с конюнктурния си партиен интерес, за да може България да има правителство, допълни още Томислав Дончев.

Според него, за някои политици войната в Украйна е като риалити формат, но подчерта, че тя е сериозна с вече няколко десетки хиляди жертви.

Икономическите последици от нея няма да изчезнат за година или две. Тя ще приключи или с неблагоприятен за всички ни ефект, или ще продължи дълго. Накъсването на веригите на доставки, породени не само поради кризата с енергийните ресурси, но и заради войната, ще окажат ефект върху всички ни и сега все повече трябва обединение, заяви още Дончев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кризата за Герб е, че публичните финанси не отиват към техниче офшорки, чекмеджета, чувалчета и за техните поршета и кока. Ще ги вземат от пенсионерите, ще ги дадат на поршарите и кокашарите, които да убиват хората по улиците. Не искат да увеличат данъците на богатите, а да им дадат още пари от народа.
20
1
 
3
 
! Отговори
ДПС+ГЕРБ преди 1 година
трябва да бъдат елиминирани ! ИМА ЛИ БЪЛГАРИ В БЪЛГАРИЯ КОИТО ДА ЗАЩИТЯТ БЪЛГАРЩИНАТА ?
19
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
17- ЕВРОСТАТ 2009Г МИН ЗАПЛАТА В РУМЪНИЯ- 142 ЕВРО, БЪЛГАРИЯ- 120 ЕВРО
18
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
17- ЕВРОСТАТ- 2007 г мин заплата в Румъния- 114 евро, в България- 90 евро.
17
1
 
3
 
! Отговори
Дедо Гочо преди 1 година
От партията на Банският крадец
16
2
 
4
 
! Отговори
до 14 преди 1 година
Алооо умника,защо не се сещаш,че когато иdиотите от ГЕРБ вземаха властта поне не бяхме най-бедни в ЕС,румънците бяха ПО-БЕДНИ от нас,днес след 10 годишното управление на крадците на Тиквата сме най-бедни не само в Европа,но и ПО-БЕДНИ от много африкански държави известни на света с беднотията си!Само овче стадо може да обеднява прогресивно в съвременна Европа и да смята,че известни бандити от 90-те могат да го извадят от криза и ако разбираше от кризи нямаше да сравняваш днешната криза с оная от
15
3
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Много искам да ме крадат и аз да не усещам-напротив да си вдигам стандарта на живот и много мразя да ме крадат и за няколко месечен период на кражби да се чувствам ограбен, както никога, през доста дългия ми живот. За жалост шарани винаги е имало и ще има.
14
3
 
3
 
! Отговори
toti преди 1 година
Тия само около финансите се въртят!!Не се наплюскаха и още искат да грабят,но кога ще дадете на хората бе ейййй!!!
13
7
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Задавало се управление на ГЕРБ и ДПС. Ами дай боже, защото само там са компетентните и отговорни хора с потенциал да управляват. ГЕРБ като дойдоха на власт 2009г.се вихреше световна финансова криза-случайно някой да я е усетил?В сегашната световна криза ни тропосаха ПП и случайно някой да се е разминал? Няколко десетки милиарда от спестяванията на хората се изпариха, в резултат на напълно неадекватна външна и вътрешна политика. Но вие шаранчета си гласувайте за ПП Ще довършат и малкото останало
12
4
 
5
 
! Отговори
Задава е преди 1 година
управление на ГЕРБ+ДПС, не вярвате ли ? Ами ще се уверите, дано тогава направите и опит за поумняване.
11
0
 
6
 
! Отговори
gogo преди 1 година
Главата й ще отсечеш, ама пръднята й все остава да вони
10
3
 
9
 
! Отговори
Както всеки преди 1 година
ГЕРБопитек и този е толкова отвратителен колкото лигав гол *** ! Журналист и финанси, не знаех, че имат пряка връзка и зависимост ? Сещам се и за пожарникар-бандит и бюджет....ние винаги сме първи в света по безсмислени измишльотини и иdиотии...
9
2
 
10
 
! Отговори
ил Рапоне преди 1 година
Мутрата от Банкя бил правел бюджети, политологът-журналист от кабеларката в Габрово коментира публични финанси, сега, надявам се, е ясно защо е такова дереджето.
8
2
 
9
 
! Отговори
Турист: преди 1 година
Гербаджиите от мерак да крадат сън не ги хваща. Подредили са по преоритети от къде да почват зулите...!
7
2
 
5
 
! Отговори
Само Местан преди 1 година
има доблестта и честта да каже истината,може би от злоба,може би от чест,а може би заради самата истина,цитирам:-"ДПС ЩЕ УПРАВЛЯВА БЪЛГАРИЯ С ГЕРБ"!Това е обществена тайна която всеки който може поне малко да разсъждава и разбира и с полуотворени очи вижда,че има непоклатим съюз между ГЕРБ и ДПС още от създаването на тиквената ОПГ,така нужна за подкрепата на престъпната дейност на крадците от ДПС и превръщането на държавата в"сателит"на мафията,а вие гербопитеци си отричайте това колкото искате.
6
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Томи Амебата по известен като Гьоте от Габрово, пак се е развихрил с лъжите спуснати от вoждa мy!
5
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако умреш , ще черпя , кубе !
4
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ми то след 12 години кражби и лъжи на ГЕРБ ще ни трябват поне още толкова за да се съвземем.
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Войната по пътищата та и безнаказаността на рецивидистите в автомобили е на Оъфво място ,*** !!Така ли ,Не го разбра ?!?!
2
5
 
11
 
! Отговори
Нямате право! преди 1 година
Нямата право да триете истината! на преден план е предаването на прокурор и съд на сикаджийския престъпник от подземния свят и на *** от село Славяново, защото вчера беше доказано, че двамата са извършили чудовищното национално предателство и чудовищния грабеж - "Турски поток", който именно е дал зелена светлина на кремълския злодей за войната в Украйна! Тези вамата са убийците на украинския народ!