Кристиан Вигенин: България трябва да бъде социална и сигурна държава

БСП може да го постигне, категоричен е той
Спонсорирано съдържание | 28 сеп 2022 13:56, Александър Попов
46
Кристиан Вигенин: България трябва да бъде социална и сигурна държава
Кадър: БНТ

„БСП е последователна по отношение на социалната политика и доходите. Тя трябва да бъде продължена с повишаване на доходите от началото на следващата година - минималната работна заплата на 850 лв., ново повишение на пенсиите. Заедно с това и от мерките за първите 100 дни сме предвидили мораториум върху цените на енергията.“ Това заяви зам.-председателят на БСП и водач на листите в Пловдив град и Ямбол Кристиан Вигенин в предаването „Референдум“ по БНТ.

По думите му в редица парламенти социалистите са се борили, а сега и в програмата им е залегнало ново преизчисление на пенсиите от 1 януари. „С нов средноосигурителен доход към 2021 г., за да имаме едно справедливо увеличение. Това е пътят и нашите възрастни съграждани имат право да живеят достойно“, добави той.

“БСП няма да допусне България да бъде въвлечена по какъвто и да е начин във военния конфликт в Украйна. Действията, които България трябва да предприеме е да направим така, че да гарантираме сигурността на страната си и гражданите ни да се чувстват спокойни. И да е ясно, че каквото и да се случи след изборите, България няма да изпраща оръжия за Украйна, а ще говорим за мир”, заяви Вигенин.

Той определи като грешка прекъсването на доставките от „Газпром“. Според него е необходима конкуренция и при един нов дългосрочен договор, руската страна не бива да се изключва, ако предлага адекватни цени.

Вигенин коментира и хулиганската проява на футболния мач в Северна Македония: „Трябва да се реагира бързо и остро, независимо че става дума за хулиганска проява на футболни агитки. Не трябва да си мълчим и да оправдаваме подобни действия. Трябва да очакваме много активна политика от страна на македонските власти, които да се противопоставят на подобни действия. Решението за вдигане на ветото и приемането на френското предложение бе прибързано и неслучайно БСП не го подкрепи. Виждаме, че откакто това се случи, на практика в РСМ нищо не се е променило.“

Социалистът се обяви за по-тежки наказания по отношение нарушаването правиалта на пътя и най-важното - те да бъдат неизбежни, защото според него само по този начин би имало превантивен ефект.  

„В тази ситуация и тези изпитания са нужни хладнокръвие, разум и компетентност. Ние в БСП ги имаме. Нека хората знаят, че никой няма да бъде оставен в предстоящите трудни месеци. Смятам, че България най-после трябва да бъде социална и сигурна държава. Това може да стане като се гласува за „БСП за България“ с номер 28“, каза в заключение Кристиан Вигенин.

Купуването и продаването на гласове е забранено!


46
Още по темата: БСПКристиан Вигенин
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
0
 
! Отговори
Стоян преди 1 година
За мен социална държава - означава - ц.ганска. Българите изчезваме като народ !
31
1
 
4
 
! Отговори
ХоХо преди 1 година
Ти ли ми говориш за социална държава ? Я се огледай и преброй колко са милионерите само във вашата партия ?
30
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пенсиите не са социална политика, а са си заслужени пари, заради внасяните пенсионни вноски. Не знам що за социална политика е пенсии по-ниски по размер от размера според осигурителните вноски.
29
1
 
0
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
не си подадохте оставките заедно с нинова съсипахте бсп в неделя ще се видитеотиваме на избори 2023 г ако сме живи ниска изб активност
28
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Социалната държава води до "братчедите" да гледат по 7 деца без да работят 15 мин за цял живот. До хидяли левове на месец в помощи на всякакви имигранти, бежанци, навлеци итн. Социалната държава води до трайно безработни хора на държавна хранилка, до разплута държавна администрация, която не произвежда НИЩО освен отпечатана хартия. Социалната държава е *** за работещия човек.
27
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Толкова време във властта и се държат така, сякаш ние, гражданите , сме виновни, че ни съсипаха живота.Щели да увеличат максималния осигурителен доход, а какво пречеше да стане през предишните години? Вие се осигурявате на същия доход, нищо, че вземате над 8000 лева. Малък принос в системата. Но в пенсията осигурителният доход е в знаменателя, а заплатата ви в числителя на дробта и това прави високата пенсия. Подло и лицемерно, нищо, че не даваш, но добре вземаш.
26
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е щом трябва...Всички са го ударили на лозунги и мантри
25
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
БЕСЕН СЪМ- ТОКУ ЩО ИДВАМ ОТ ЦБА- ПОД 3.60ЛВ ЗА 1Л ПРЯСНО МЛЯКО НЯМА, ПОД 1.30ЛВ ЗА 0.400ГР КИСЕЛО МЛЯКО НЯМА- ПЕНСИОНЕРИТЕ ПЛАЧАТ, ЕДНО ЯЙЦЕ 0.40ЛВ- ИМАЙТЕ СРАМ И СВЯН, СЛЕД ВАС Е ВИНАГИ Е ТЕ ТАКА
24
1
 
2
 
! Отговори
ЩЕ ВИ ЧАГЪРТАМЕ преди 1 година
МНОГО БЪРЗО РАЗКОЛАЧИХТЕ ДЪРЖАВАТА- ЗА 6/7 МЕСЕЦА- С 10% УВЕЛИЧЕНИ ДОХОДИ ИНФЛАЦИЯ 17.4% НА ХРАНИ С 40%- ДА СИ ХОДИТЕ ЧЕ ЩЕ ВИ ЧАГЪРТАМЕ.
23
1
 
3
 
! Отговори
Augusto Pinochet преди 1 година
"ВСИЧКИ КОМУНИСТИ ПОД ЗЕМЯТА!" "НИКАКЪВ КОМУНИЗЪМ!"
22
1
 
1
 
! Отговори
ще успеем преди 1 година
Като се учим от социализма на Хитлер и Путин
21
0
 
3
 
! Отговори
Reo преди 1 година
Ти кажи не какво трябва а как. Писна ми от клишетата ви от сорта - водата е мокра, снегът е студен. Нещо смислено ще ви родят ли костеливите ктатуни?
20
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
БасиСлабатаПартия
19
1
 
10
 
! Отговори
Петрова преди 1 година
Хм, Вигенин ,най-малко БСП може да направи нещо по въпроса - доказахте се през годините, че ви бива много на лозунгите и обещанията - холан, омръзнахте ни с надлъг ването с Продължаваме Пропадането - от един дол дренки сте !!!
18
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен_6, НАТО ти е виновно, че нямаме армия?... нещо си се объркал, я погледни другите държави от НАТО дали са без армия?... тия опорки не минават, няма да се върнем в руската орбита!
17
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И аз така мисля, но как да стане като правите всичко, за да не стане?
16
0
 
9
 
! Отговори
.. преди 1 година
тоя цял живот в партийката от е такива клишета и вЕрващи му си живее с кака корни пА вие гласувайте и се хранете един друг кой какво и за какво
15
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
България ще стане сигурна и социална държава като се очисти от комунисти и русофили. Имах голямото желание Русия да стане успешна държава и комунистите и русофилите да заминат да живеят там, но мечтата ми се провали заради шантoка Путин.
14
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Превод искаме да крадем от вас.
13
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И аз искам да съм на 27 , ама не става. "трябва" не помага, а България никога не е била различна от сегашното положение, уж изглежда добре, но от вътре гние.