Милен Керемедчиев: България е слабото звено на НАТО и на ЕС

Според него краят на войната в Украйна не се вижда
28 сеп 2022 23:06, Нели Христова
66

Колко сложно е уравнението – редовен кабинет и работещо Народно събрание след изборите?

"Колкото по-раздробен е този парламент, толкова по-трудно ще се намери общ разговор. България изключително много изостава от своята външна политика. Тази позиция, която в момента защитаваме е неясна за нашите партньори от Европейския съюз и НАТО. Служебното правителство започва с отворени обятия към възстановяването на диалога с Русия и възстановяването на газовите доставки. Руската страна обаче не желае да преговаря с нас", заяви Милен Керемедчиев от ИТН в студиото на "Денят ON AIR".

По думите му Русия ще използва предстоящия зимен период, за своите газови оръжия, за да оказва максимален натиск.

"Ние търсим начин в момента за откопчване от Русия, но да намерим друг надежден доставчик. Ние по-скоро се съгласяваме с политиките на целия Европейски съюз без да отстояваме нашите права. Европа няма да бъде същата без 2023 година. Създават се нови центрове за напрежение", каза Керемедчиев пред Bulgaria ON AIR.

Неговото мнение е, че България е слабото звено на НАТО и на ЕС.

"България казва, че не изнася оръжия за Украйна, а го прави. Казва, че не купува руски газ, а го прави. С това объркваме нашите европейски партньори и изборите в България са толкова важни", допълни гостът.

Той смята, че краят на войната не се вижда.

"Русия върви по един ясно начертан план, като иска да присъедини Крим към другите части на Русия. Такъв наплив от руснаци не е имало от години и Русия ще започне да го спира това", заключи Милен Керемедчиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз бих казал, че ЕС и НАТО са слабото звено на България!!!
24
4
 
12
 
! Отговори
Шефа преди 1 година
Миленчо, България. бе вкарана насила в НАТО и ЕС без задължителното допитване до суверена!И тъй като НАТО посочи главния. си враг в лицето на Русия ,то май се налага референдум за излизане от тая организация!Тряба да се правят референдуми за важните неща ,а не като Слави ,който като Пишурката писал поема за баба си за хурката !
23
3
 
5
 
! Отговори
До Анонимен 38 преди 1 година
Костадинов първо да обясни защо се снима с карти на България, далеч надвишаващи нейните граници! Война със съседите ли мисли да прави???
22
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Осъзнаите се българи! Костадинов може да е всякакъв, но казва истината. Нито една от останалите шест партии не е българска. Вие сами решавате.
21
5
 
13
 
! Отговори
България преди 1 година
беше завлечена в терористката банда наречена НАТО от евреина Соломон Паси и евреиската му мафия. Местото на България не е сред НАТО-вските разбойници и 3-тополовците от т.н. ЕС
20
1
 
12
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 година
Нашите европартньори да си гледат работата. Те също ни объркват. И как няма да е така, като така се омотаха в тая криза, че сега се чудят от къде им дойде. В паниката си почват да въвеждат нови данъци и да се опитват да контролират неконтролируем пазар. Така ни обърка Европа...
19
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Самите руснаци казваха, че сме Троянският кон.
18
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Поредният умбик,а кое е силното звено?То няма такова.
17
5
 
2
 
! Отговори
До 31 преди 1 година
Ходи в северна корея ...лесно , и ти доволен и ние !
16
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
България мрази ЕС и НАТО !
15
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На човек като му опадат керемидите и почва да мисли за големината на пенцията и се умилква на който му свирне.
14
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Другарят Керемидов да подсили нато с дупе. Само така я виждам неговата подкрепа за нато.
13
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как Италия няма да иска оставката на фон дер Лайен като по-некадърен председател на ЕК от нея не е имало. Не прочете договорите за ваксините и се издъни. Не знаеше Ирландското споразумение и се опита да въведе твърда граница в Ирландия. Сложиха я да седи на дивана, вместо на стола. За войната и инфлацията няма нужда от повече коментари. Намеси се във вътрешните работи на Италия. Тук се късае просто са един политически функционер-некадърник, който колкото по-бързо оваканти позицията, по-добре.
12
4
 
13
 
! Отговори
Стържа керемида преди 1 година
Керемедчиев е слабото звено на България! Вън предателите за да има България! Керемедчиев е предател!!!
11
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Ние по-скоро се съгласяваме с политиките на целия Европейски съюз без да отстояваме нашите права."_________Аз защо мислите, че се нервя на безгръбначни като Плевнелиев и Петков. Единия ми обяснява, че било егоизъм да поставяш националния си интерес над ЕС, другия ми говори, че сме щели да сме "предвидим" партньор, което е заобиколен начин да каже "послушен роб".
10
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Слабото звено е Германия, но понеже имат пари, никой не смее да го каже. Те построиха Северен Поток 2 на своя глава въпреки възраженията на съюзниците си. Това беше причината Украйна да може да бъде заобиколена при транзита на газ. Когато беше заобиколена, тя беше и нападната под фалшив предтекст. Германия винаги са били в комбина с Русия - получаваха евтини руски енергийни ресурси в замяна на политически услуги. И накрая България била славото звено. Този анализатор да анализира по-добре.
9
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ГРОБ не са никакви евроатлантици.Щом лидерът им Бойко Методиев изказва такова мнение за тях...че им го сложа с 200...Какви говори това.Строи Руски Поток...какво говори за тях...?
8
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами много комунисти има в България.Погледнете партиите.От шест партии две са истински евроатлантици.Другите...ДПС, Атака,НФСБ, Възраждане, БСП..са откровени русопили.
7
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
След такова ,,евроатлантическо " управление на ГРАБ 12 години България е най слабото звено ...казано дипломатически.А казано директно...ГЕРБ са национални предатели А лидерите им обслужващи руските интереси са за осъждане и затвор.
6
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С рашисти чекиментовци като Копейкин, Пинокио и Импексова наистиан е така.