Борисов: Глупакът трябва да се убива с мълчание

ГЕРБ иска да се създаде туристическа камара
29 сеп 2022 12:05, Нели Христова
149
Борисов: Глупакът трябва да се убива с мълчание
Снимка: БГНЕС

Да бъде създадена туристическа камара, която да е междуведомствена и да обединява служители от няколко министерства. Идеята е България да бъде представена като туристическа дестинация с експерти на световно ниво. Интеграцията на регистрите на съществуващите министерства в областта на туризма, на базата на които да се формират адекватни политики. В момента те съществуват отделно, като те не служат на никого, а могат да генерират съдържание. Трябва да се създаде и цялостна нова концепция за рекламирането на България с нови слогани и концепция за маркетинг - в условията на дигитализация и конвергенция. Всички държави гледат към платформите, откъдето България отсъства. Трябва да има нов туристически портал, с резервационни системи, и с възможност за вграждане на нови системи, които да направя България мултифункционална, атрактивна и достъпна дестинация за туризъм.

Всичко това може да бъде финансирано по Плана за възстановяване и устойчивост.

Това казаха представители на туристическия бранш, които се срещнаха с ръководството на ГЕРБ. На нея присъстват лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов, Ричард Алибегов, председател на Българската асоциация на заведенията, Мартин Захариев, заместник-председател на Националния борд по туризъм, и други.

26 хиляди предприятия са в туристическия бранш. Много твърдо подкрепям Камарата, дори трябва и тя да прави категоризацията на обектите в туризма, каза Борисов. Когато Закон за туризма регулира и данъците, и категориите, - закон, който браншът е предложил, с министър, предложен от бранша, държавата ще върви напред. Вие трябва да казвате какво трябва, а не хора, които не разбират, посочи Борисов.

Лидерът на ГЕРБ не адресира директно дебата вчера, на който Кирил Петков се появи изненадващо, а представителите на ГЕРБ напуснаха залата.

"Глупакът трябва да се убива с мълчание. Иначе ставаш и ти глупак. Радичков го е казал, не аз", коментира единствено Борисов.

ГЕРБ стои зад такъв документ, който регулира отношенията на отделните туристически субекти. И може да разчитате, че ще бъдем ваши представители в парламента, завърши Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


149
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
10
 
15
 
! Отговори
Алооо преди 1 година
Демек цяла България да не ти говори искаш, няма проблем. Тоя до кога смята да краде, алоооо на 63 години си да не мислиш, че ще живееш вечно бе, тиквун? Виж я оная баба, в ковчега, в трапа, нито пари, нито корона, нито слугите си взе, с тая разлика, че ние ще се радваме, че сте в трапа.
11
10
 
14
 
! Отговори
Нане преди 1 година
Те го и тиквуня, вожда на герверастията.... ===))) пак е изпълзял бай чекмеджан...
10
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя се надявам до Коледа да е под земята!
9
8
 
7
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
В неделя с бюлетина номер 1. ДПС да станат втори и Рундю да им даде мандата задължително.
8
9
 
11
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Представители на туристическия няма.Събрали са се активисти на ГЕРБ.Кой е глупакът? Понякога думите се обръщат като бумеранг.
7
9
 
17
 
! Отговори
НикогаПовечеГРОБЧума преди 1 година
Асфалт Паша вероятно има предвид Себе Си.
6
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
каза тиквата и са пръсна да говори
5
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Киро не трябва да прекалява с коката, бори се за вота на народа все пак. Партитата в Министерски съвет по нощите с пици, хапване и бело си бяха друга работа.
4
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Че ти досега трябваше отдавна да си умрял бе, ттолупар!
3
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво откровение само! А ти защо не си МЛЪКНАЛ.
2
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Така е Бойче,затуй Доган не те свитна преди време,,изкара късмет,че е те смята за ***.
1
9
 
18
 
! Отговори
Натовеца преди 1 година
като глупакк много добре си знае тиквича!