Христо Проданов: Санкциите срещу Русия не водят до нищо добро за България и Европа

Моделът на ГЕРБ ограбва еднакво и левите и десните, затова трябва да бъде отстранен
29 сеп 2022 18:29, Александър Попов
43
Христо Проданов: Санкциите срещу Русия не водят до нищо добро за България и Европа

„Позицията на БСП е ясна и непроменена. Диверсификация – да, но първо да нямаме зависимост от определена държава и второ да постигнем най-добра цена. Диверсификация, която заменя зависимост от една страна със зависимост от друга и то на по-висока цена– това не е диверсификация, а чиста геополитика. Проблемът е, че тези грешни геополитически решения се плащат от българските граждани.“ Това заяви водачът на листата на “БСП за България“ в 23 МИР – София Христо Проданов в ефира на БТВ.

По думите му темите за прекратените разговори с “Газпром“ и изгонването на руските дипломати не са били обсъдени с левицата в коалицията.

„Ние в последните години сме получавали газ от „Газпром“ и никога не сме имали проблеми със сигурността на доставките. Ако някой обаче е очаквал, че ще налага санкции на другата страна, а тя едва ли не ще му направи преференциална цена на газа – просто много се заблуждава. Санкциите срещу Русия не водят до нищо добро – България и Европа страдат най-много от това“, категоричен е социалистът.

Тъй като ситуацията е изключително сериозна – бизнесът и народът са изправени пред изпитание, то важното за БСП е да има правителство и по думите на Проданов такова ще има. „Въпросът е дали ще имаме правителство, което да продължи промяната или ще имаме правителство, което да предлага това от последните 12 години“, допълни той.

Христо Проданов представи част от мерките на левицата за справяне с инфлацията: „Залагаме на увеличаване доходите на работещите, минимална заплата от 850 лева, справедливо преизчисляване на пенсиите, таван на цените на ток, парно и газ. Също така изваждане от свободния пазар на училища, читалища и детски градини, за да могат да плащат електроенергия на поносима цена. Същото трябва да важи и за болниците, но тук имаме проблем, защото те са с търговски статут. И в следващото Народно събрание ще настояваме това да се промени и те да не са с търговски статут“, обясни той.

„Всичко постигнато от правителството е плод на коалиционните разговори и гласуване“, заяви Проданов и уточни: „Искам да дам няколко примера, че предложението за прага на ДДС беше на ДБ, на ПП беше за акцията по “Капитан Андреево“. А политическа инициатива на БСП са детските градини и пенсиите – това, за което ГЕРБ ни казваха, че няма пари, но ние го постигнахме“, посочи той.

„Единствено и само усилията на БСП направиха така, че българският парламент да не допусне и вземе такова решение за износ на оръжия за Украйна“, припомни социалистът.

„В предходната кампания от „Възраждане“ говореха за промяна на модела ГЕРБ и напускане на НАТО, но в 47-ия парламент над 70% от гласуванията им бяха заедно с тях. Десислава Атанасова им казваше кога да бутат кворума. Те подкрепиха и ратификацията за F-16“, каза още Проданов.

На финала кандидатът за народен представител заяви: „За нас е важно да кажем, че идеологически коалицията беше трудна. Но нека да е ясно преди всичко, че за да се води лява и дясна политика, трябва да бъде отстранен моделът на ГЕРБ, защото той ограбва еднакво и левите и десните“, заключи социалистът.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още по темата: бспХристо Проданов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сценсрият е умнишки от вдяколожение.Совите, совитееееее!
33
0
 
1
 
! Отговори
Паню Баирски преди 1 година
Нищо не трябва да се обсъжда с миризливите и престъпни комунисти.
32
1
 
2
 
! Отговори
.!. преди 1 година
БСП - анти българската партия, котило на чуждопоклонници.
31
2
 
2
 
! Отговори
позицията на бсп преди 1 година
Според мене е очевидно следното. Срещу политиката на Кремъл/Путин може: 1 - да се прилагат санкции, 2 - да НЕ се прилагат санкции. Този Проданов /БСП казва че вариант 1 не е добър, явно той е за друг вариант, а другият вариант е вариант 2. Или казано по друг начин, нека Русия да си води войните, да си анексира територии, да милитаризира АЕЦ, да променя договори и методи за плащане рубли/евро, да пуска и да спира газопроводи по настроение, а България да се снишава и да мълчи в ъгъла
30
2
 
4
 
! Отговори
Боце преди 1 година
Поредният празнодумец и нищоправец от провалената коалиция на разрухата, некомпетентността и лъжата. За нула време разсипаха всичко, до което се докоснаха. Имат наглостта да искат отново да управляват. Опомни се, българино!!!
29
2
 
5
 
! Отговори
Марш преди 1 година
Дреме ми и Путин не води до нищо хубаво, трябва да се свали този диктатор и убиец.
28
0
 
8
 
! Отговори
червена връзка преди 1 година
Като му видя червената връзка на тоя Путинофил ми се повръща!
27
2
 
6
 
! Отговори
Съвет от дядо преди 1 година
До Анонимен 30 Не сме КОИРАВИ . Ти си кьорав и неграмотен.Русия ще ми хвалиш. Бегай и не се показвай повече.
26
4
 
6
 
! Отговори
Питам преди 1 година
А войната до какво добро води ? Повече от 100 000 убити и още ще има.Путин заграби най развитите и богати области. Няма ли да спре и да се изнесе от Украйна ?
25
0
 
5
 
! Отговори
пуйката преди 1 година
Да си вземем от Путин обратно кучето,което му подарихме.
24
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Коирави ли сте че Бг с САЩ УМРЯ ТА ВИЕ ДРАГО И ДРАСКСТЕ ЗА САЩ ТУК
23
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То е ясно че ссанкциите са игра на САЩ но важното е на Америка да е добре Европа ще дръпне напред когато се освободи от октопода пиявица САЩ и стане независима
22
3
 
8
 
! Отговори
Ангелов преди 1 година
БСП, начело с генералите и ръководството си да заминат като доброволци при Путин. Само така ще могат да докажат преданноста си към руската империя, Ленин и Сталин.
21
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
БСП се самоубива май-май с тъпите си мнения
20
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
МРИ КОМУНИСТИЧЕСКИ ПРЕДАТЕЛ
19
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най-сетне един да каже :"Царят е гол !"
18
3
 
11
 
! Отговори
Палачинкаджия! преди 1 година
Питат го за оръжията за Окрайна - мън мън мън мън... Питат го за газа, ама той Киро го взел решението, те научили от медиите... Ще се изненадам, ако БКП мине 4%!
17
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нагъл мазник, лъжец и крадец. Второ или трето поколение крадец и убиец от БКП-ДС.
16
5
 
13
 
! Отговори
хахаха преди 1 година
е какво друго може да каже комунист :)
15
11
 
12
 
! Отговори
Я, па Я преди 1 година
А левите политически партии, плюс т. н. Националисти са изцяло в услуга на Русия. Макар, че Русия е държава с вълчи капитализъм, който не съществува даже и в САЩ. А за патриотите и националистите мие чудно, как е възможно хем да си БГ патриот и националист и да работиш за интересите на чужда държава?