Кирил Петков: Съдът не казва, че Борисов е невинен

Имаме много голям шанс да сме първа политическа сила, убеден е той
Обновена: 29 сеп 2022 09:48 | 29 сеп 2022 09:22, Нели Христова
219
Кирил Петков: Съдът не казва, че Борисов е невинен
Снимка: БГНЕС

По-лошо е да имаме задкулисие като партньор, отколкото да нямаме коалиция. Това коментира в пред NOVA съпредседателят на "Продължаваме Промяната" Кирил Петков.

Той отчете - една от най-големите грешки е, че са се съгласили да имат коалиционен партньор, който е бил "Троянски кон". „70% от енергията ни отиваше да опазим държавните средства не само от задкулисието, но и от желанието на ИТН да дава пари по стария начин", уточни той.

Още по темата
"Имаме много голям шанс да сме първа политическа сила. Нашите вътрешни проучвания показват, че това е с огромен шанс. Има голяма вероятност да сме първа политическа сила и вероятност да сме 121, плюс депутатите на трите партии”, добави той.

Към момента Петков посочи, че в момента не вижда условия, по които от ПП да си партнират с ГЕРБ. "Ние искаме да направим реална съдебна реформа, реално правосъдие", е неговото мнение.

И добави: „В този си формат, с това си лидерство, което има реална опасност при работеща съдебна система или КПКОНПИ, да влезе в затвора, няма как да са наши коалиционни партньори, толкова е просто”.

Съпредседателят на "Продължаваме Промяната" смята, че от ГЕРБ трудно биха влезли в директен дебат. Той посочи, че канят лидера на партията Бойко Борисов на реален дебат, защото хората имали право да знаят какво мислят лидерите.

"Лидерите трябва да застават зад политиките си. Не ни е страх, не разчитаме само на пиар стратегии. Заставаме с лицето си за важните политики на България", подчерта Петков.

"Съдът не казва, че Борисов е невинен. Казва, че факторът „неотложност” не е бил там. Това е голяма разлика. С една работеща прокуратура Борисов трябва да е в риска да е виновен”, коментира той ареста на лидера на ГЕРБ.

"Това, което се случи вчера беше лидерски дебат. За този дебат първо бяха отказали всички лидери, доколкото се беше разбрало. После, в деня се оказа, че всяка партия все пак ще изпрати някой. И когато в нашия случай, по лични причини, Венко Сабрутев не можа да дойде и понеже тук не става дума за някакво надиграване между партиите, а за комуникиране пред хората какви са политиките след 2 октомври. Няма по-отговорна позиция според мен, освен аз като лидер да отида и да кажа нашите политики", това коментира Кирил Петков, по повод вчерашната си неочаквана поява по време на дебата по bTV.

 "Интересното беше, че Томислав Дончев също се появи така. Оказа се, че по много от темите те много трудно могат да влязат в директен дебат. Ако говорим за пенсиите - те оставиха пенсиите на 300 лева след 12 години управление, а ние ги качихме на 467. Капитан Андреево пък 12 години беше управлявано от ГЕРБ с мафиотска структура, която е на границата.  Аз и сега каня. Ако иска г-н Борисов да дойде на реален дебат - ние го каним от един месец. Защото хората имат право да знаят", добави той пред NOVA.

"Ако правилата означават да се скриеш и да не се появиш, защото те е страх да застанеш зад политиките, с които искаш да водиш българския народ. Ако си лидер и те е страх да се появиш на едно интервю. В такъв смисъл - да, сменяме правилата. Правилата са, че лидерите трябва да застават зад политиките си. Да, не ни е страх. Да, не разчитаме само на PR стратегии, а заставаме с лицето си зад нашите политики за България", това е неговото мнение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


219
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
172
0
 
1
 
! Отговори
Икономист преди 1 година
Нека отноно да го арестуват Борисов, за да си спомни кое правителство емитира облигационен заем на България за 16 милиарда евра. Ще му подскажа, че тогавашния министър на финансите беше Владислав Горанов. Такива са българските финансисти. Вземат заеми, а искат някои други да им ги изплащат. Тези неща останаха в историята на миналия век и управленията на Тодор Живков и приятелят му от БКП Бойко Борисов.
171
1
 
1
 
! Отговори
Клошар преди 1 година
ДАВАЙТЕ ТЕЖКОТО ВЪОРЪЖЕНИЕ НА УКРИТЕ.....КЕ ГЛЕДАМЕ КАТ СИРАЧЕТА..ПРИ РАЗДАВАНЕТО НА БАНИЦАТА....
170
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Отвратен съм от това човече и се питам кой лансира този кух балон с очевидни "хлопащи дъски" в политиката. За него доброто възпитание, морала и зачитането на реда са нищо. Той лъже и то страшно много лъже. Та той излъга президента подписа невярна декларация кълнейки се в конституцията, после излъга и народа като обеща че ще ни направи по богат а ние обедняхме...
169
1
 
5
 
! Отговори
FINAL COUNTDOWN преди 1 година
ГЕРБ-СДС MAX 65 - МОЖЕ САМО ДА НАМАЛЯВАТ; ПП - 48 - МОЖЕ САМО ДА РАСТАТ; ДПС - 29 БЕЗ ТЕЗИ В ТУРЦИЯ - АКО ГЛАСУВАТЕ МАСОВО ПАДАТ НАДОЛУ; ВЪЗРАЖДАНЕ - 27 С КЛИЗМА - МОЖЕ САМО ДА НАМАЛЯВАТ; БСП - 29 - МАСОВОТО ГЛАСУВАНЕ УВЕЛИЧАВА РЕЗУЛТАТА; Бълг. ВЪЗХОД - 12 ТВЪРДО В ПАРЛАМЕНТА; ИТН - 12 СЪС СУПЕРКЛИЗМА: 80%АУТ/20%ВЪТРЕ. АКО ИТН НЕ ВЛЯЗАТ: ГЕРБ-СДС - 68; ПП - 51; ДПС - 30; ВЪЗРАЖДАНЕ - 28; БСП - 30; Бълг.ВЪЗХОД - 13. БЪЛГАРИНО НЕ ГЛЕДАЙ ТЪПО - ГЛАСУВАЙ С РАЗУМА СИ И МАСОВО !!!
168
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
КирчоПешкирчо тулумбите им загоряха, а казват че вносна сладкарка запозната с мъжките анатомии на Борето с облещени очи в тавана отшприцва и пече длъги и дебели тулумби дорде Кирчо в колиндора си пипа пешката преди да каже на куку ПеПуняка какви конски ходове прави в шахматния полигон на оная улица,в оня вход, на оня етяж фъ оня аХпертъмент с женьошка му
167
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как да каже съдът, че Борисов е невинен, като дори няма ДЕЛО, бе! Кире - Ако не си правист, ама малко или много, като бивш премиер и кандидат за такъв, трябва да имаш понятие от тея неща!
166
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кирил Петкое е най- простия български гражданин. Срам, срам, зашийте му два шамара с опакото
165
6
 
17
 
! Отговори
Бай Кольо преди 1 година
Съдът не казва,че Борисов е невинен,но не казва и че е виновен.Поради ,това че има незаконен арест без доказателства.
164
2
 
22
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
Кики, с вашият Харвардски плам , ООН ни извадиха от списъка на "Развитите държави"! Единствени от целия ЕС! По-голямо сриване на държавата имаше само при Жан Виденов, но вие твърдите че сте имали още потенциал и сте искали да продължите!!! Ужас!
163
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
АКО МАШИНИТЕ НА МАДУРО ОТНОВО ИЗБЕРАТ КИРЧО ЩЕ СТАНЕ МНОГО ЛОШО!АМА МНОГО ЛОШО!
162
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Таз друсалка след 02.10 ще е в историята като много лош пример за премиер!!!!!!!!!!!
161
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А какво казва бе Кирчо? Нищо, абсолютно нищо. Само внушения от леко предрусали психари:)))))))
160
20
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Киро ги закопа! Айде към банкя да берете мушмули!
159
3
 
15
 
! Отговори
Хи хи хи преди 1 година
Абе Киро я кажи защо излъга за да станеш министър .....заедно със Президента ???????
158
3
 
20
 
! Отговори
Ми...... преди 1 година
Простотията не ходи по гората .....идва при Киро !
157
2
 
21
 
! Отговори
Кироооо Кироооо преди 1 година
Защо излъга Българския Народ ?Втори път няма да можеш !
156
4
 
21
 
! Отговори
Киро отивай си ! преди 1 година
НЕ ТЕ ИСКАМЕ ПОВЕЧЕ !!!!!
155
2
 
18
 
! Отговори
Аааааа не ! преди 1 година
Кирчо никога не лъже .....лъже КОНСТИТУЦИОННИЯ съд , че го оклевети и изложи ? То Кирчо от къде да знай на коя държава е ЧЛЕН или ГРАЖДАНИН ????Той знае само как да подпира парапета със оная .....как се казваше ......ЛЕНА !!!
154
0
 
9
 
! Отговори
Чиба, ве!!!! преди 1 година
До Туто Добре,че ги осведоми!Зъбите им затракаха от страх..Ще Ви мачкаме тотално на изборите! Мъртавци!
153
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Давай Кирчо, тези не разбраха , че колкото повече те плюят , толкова повече ни стимулират и нахъсват да гласуваме за ПП ! Който се смее последен, се смее най-добре!